0

ΣΤΑΦΥΛΙ ΣΟΥΛΤΑΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ♦♦ UVA SULTANINA, DOLCE SOTTO SCIROPPO


ΣΤΑΦΥΛΙ  ΣΟΥΛΤΑΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Για το σταφυλι γλυκο, συνηθως διαλεγουμε μια ποικιλια χωρις κουκουτσια; ετσι οι ρωγες μενουν ανεπαφες, και το γλυκο ειναι πιο ευπαρουσιαστο, αλλιως γινεται μαρμελαδα. Ιδανικο ειναι το σουλτανί, που τωρα ειναι ωριμο και ζαχαρωμενο, αρα ειναι η εποχη για να κανουμε σταφυλι γλυκο!

Υλικα: 1 Kgr σταφυλι ποικιλιας σουλτανί,
              400 gr ζαχαρη,
      απο 1 λεμονι τον χυμο,
              1 φλυτζανακι του καφε νερο,
              1 κλωναρι δεντρισαϊ (αρμπαροριζα).
Παρασκευη :
Αφαιρεστε τις ρογες του σαφυλιου απο το κοτσανι. Πλυντε τες προσεκτικα, χωρις να τις τσακισετε, στραγγιστε τες και βαλτε τες σε ενα γυαλινο σκευος. 
Καλυψτε τες με την ζαχαρη και περιχυστε με το νερο και τον χυμο λεμονιου. Αφηστε τες για 4 ωρες ή για ολη την νυχτα, να βγαλουν τα υγρα τους. 
Μεταγγιστε τες σε μια κατσαρολα, σκεπαστε με το καπακι της και βαλτε την στη φωτια. Κρατηστε την φωτια πολυ χαμηλη για μιση ωρα. Επειτα, βγαλτε το καπακι και ανεβαστε την φωτια. Αφηστε το γλυκο να βρασει για μιση ωρα, ξαφριζοντας αν χρειαζεται. Προσθεστε το δεντρισαϊ και συνεχιστε το βρασιμο, μεχρι να δεσει το σιροπι. κατεβαστε το απο την φωτια, και αφιρεστε το δεντρισαϊ. 
Γεμιστε τα αποστειρωμενα βαζακια σας, οσο το γλυκο ειναι ακομη καυτο. Γεμιστε τα μεχρι 1 εκ. απο το χειλος και βιδωστε τα καπακια. Αναποδογυριστε τα και αφηστε τα να κρυωσουν αναποδογυρισμενα, επανω σε μια σχαρα.


UVA SULTANINA, DOLCE SOTTO SCIROPPO

Per fare l'uva sotto sciroppo, meglio scegliere una varietà senza semi, come la sultanina. In questo periodo, l' uva sultanina è matura e zuccherata, ed è proprio la stagione per preparare questo dolcetto delizioso.

Ingredienti : 1 Kgr di uva sultanina,
                            400 gr di zucchero,
                       da 1 limone, il succo,
                             1/2 tazza d'acqua
                             1 rametto di geranio odoroso (Pelargonium odoratissimum).
Preparazione : 
Sgranate l'uva, lavatela con attenzione, scolatela e ponetela in un recipiente.
Coprite con lo zucchero e versate l'acqua ed il succo del limone. Lasciate riposare per 4-5 ore, o per tutta la notte. 
Travasate in una pentola, insieme al sughetto, coprite col suo coperchio e portatela sul fuoco. Lasciate cuocere a fuoco basso per mezz'oretta. Scoperchiate e ravvivate il fuoco. Lasciate cuocere a fuoco vivace per mezz'oretta, eliminando l'eventuale schiumetta con una schiumarola. Aggiungete il rametto del geranio odoroso e cuocete fino a rapprendere. 
Ritirate la pentola dal fuoco ed eliminate il geranio. Invasate, ancora scottente, in barattoli precedentemente sterilizzati. Riempite i barattoli fino ad 1 cm dall'orlo e avvitate subito i coperchi. Capovolgeteli e lasciate a raffreddare capovolti, su una gratella.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.