0

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΥΡΙ ♦♦ POLPETTE DI ZUCCHINE ALL'ANETO


ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΥΡΙ

Καθε φορα που κανω γεμιστα κολοκυθακια, περισσευει παντα μια μεγαλη ποσοτητα κολοκυθοψυχα. Καθως δεν μου παει η καρδια να την πεταξω, ψαχνω διαφορες λυσεις για την χρησιμοποιησω. Συνηθως κανω μια αλμυρη κολοκυθοπιτα, αυτην την φορα ξαναθυμηθηκα τους κολοκυθοκεφτεδες. Η γιαγια Ανδρομαχη εκανε συχνα κολοκυθοκεφτεδες, και εβαζε μαλιστα μπολικο τυρακι. Εμενα μου βγηκαν σχεδον νηστισιμοι, λογω του γνωστου θεματος στην οικογενεια με την αντιπαθεια των αντρων μου στο τυρι...

Υλικα: 2 φλυτζανια του τσαγιου κολοκυθακια στον τριφτη,
               1 κρεμμυδι,
               1 κρεμμυδακι πρασινο,
               1 φλυτζανι μαραθοριζα ψιλοκομμενη,
               1/2 φλυτζανι ανηθο,
               1 αυγο,
               τριμμενη φρυγανια οσο παρει,
               αλατι και πιπερι,
               αλευρακι,
               σπορελαιο για το τηγανισμα.
Παρασκευη : 
Καθαριστε και πλυντε τα κολοκυθακια και μετα τριψτε τα ψιλα στον τριφτη, ή χρησιμοποιηστε την περισσευουμενη κολοκυθοψιχα, αφου την ψιολοκοψετε. Πασπαλιστε τα με αλατι και αφηστε τα να στραγγισουν απο τα υγρα τους, τουλαχιστον για δυο ωρες. Ψιλοκοψτε ολα τα λαχανικα. Βαλτε τα σε ενα σκευος, προσθεστε τα κολοκυθακια, αφου τα στραγγισετε καλα, και ανακατεψτε ολα τα υλικα. Προσθεστε το αυγο, ελαφρα χτυπημενο, αλατι και πιπερι και τοση φρυγανια, ωστε να παρετε ενα μιγμα τοσο σφιχτο, ωστε να μπορειτε να ετοιμασετε τους κεφτεδες (περιπου ενα φλυτζανι). Πλαστε τους κεφτεδε, αλλα μην τους κανετε πολυ στρουμπουλους, το παχος τους να ειναι γυρω στο 1εκ. Περαστε τους απο το αλευρι και τηγανιστε τους σε αφθονο σπορελαιο. Βαλτε τους επανω σε απορροφητικο χαρτι, για να στραγγισουν απο το παραπανισιο λαδι. Σερβιρετε τους ζεστους!


POLPETTE DI ZUCCHINE ALL'ANETO

Ogni qualvolta che prepraro le zucchine farcite, avanza una buona quantità di polpa di zucchine. Siccome sarebbe un peccato buttarla via, si deve inventare vari modi per utilizzarla. Di solito preparo la torta di zucchine; questa volta però ho preparato le polpette di zucchine. La mia cara nonna Andromaca preparava spesso queste zucchine deliziose; lei ci metteva anche abbondante formaggio feta. Io invece, devo preparare qualcosa senza il feta, siccome non è gradito da tutti in famiglia. Ecco le mie polpette di zucchine di magro :

Ingredienti : 2 tazze di zucchine tritate,
                             1 cipolla tritata,
                             1 cipolloto fresco tritato,
                             1 tazza di finocchio tritato,
                             1/2 tazza di aneto tritato,
                             1 uovo,
                             pangrattato q.b.,
                             sale e pepe,
                             farina,
                             olio di semi per friggere.
Preparazione : 
Spuntate e lavate le zucchine e tritatele finemente. Cospargetele di sale e lasciatele a scolare l'acqua di vegetazione, per almeno un paio di ore. Tritate finemente tutte le verdure. Strizzate bene le zucchine e mettetele, insieme a tutte le verdure, in un recipiente. Aggiungete l'uovo sbattuto leggeremente, sale e pepe e tanto pangrattato, fino ad ottenere un impasto con il quale si puo preparare delle polpette (quasi una tazza). Formate le polpette, piuttosto sottili ( fino a 1cm di spessore), passatele dalla farina e friggetele in abbondante olio di semi. Poneteli su carta assorbente per scolare dall'olio in ecesso. Servitele calde.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.