0

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΥΡΙ // POLPETTE DI ZUCCHINE ALL'ANETO


ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΥΡΙ

Καθε φορα που φτιαχνω γεμιστα κολοκυθακια, περισσευει παντα μια μεγαλη ποσοτητα κολοκυθοψιχα. Καθως δεν μου παει η καρδια να την πεταξω, ψαχνω διαφορες λυσεις για την χρησιμοποιησω. Συνηθως κανω μια αλμυρη κολοκυθοπιτα, αυτην την φορα ξαναθυμηθηκα τους κολοκυθοκεφτεδες. Η γιαγια Ανδρομαχη εκανε συχνα κολοκυθοκεφτεδες, και εβαζε μαλιστα μπολικο τυρακι. Εμενα μου βγηκαν σχεδον νηστισιμοι, λογω του γνωστου θεματος στην οικογενεια με την αντιπαθεια των αντρων μου στο τυρι! Βεβαια, αν σας αρσει το τυρακι, μπορειτε ανετα να το προσθεσετε στο μιγμα!

Δοση : για 4 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολη
Υλικα: 2 φλ. τριμμενα κολοκυθακια,
               1/2 κρεμμυδι,
               1 κρεμμυδακι πρασινο,
               1 φλ. μαραθοριζα ψιλοκομμενη,
               1/2 φλ. ανηθο,
               1 αυγο,
               τριμμενη φρυγανια οσο παρει,
               αλατι και πιπερι,
               σπορελαιο για το τηγανισμα.
Προετοιμασια : 
Καθαριστε και πλυντε τα κολοκυθακια και μετα τριψτε τα ψιλα στον τριφτη, ή χρησιμοποιηστε την περισσευουμενη κολοκυθοψιχα, αφου την ψιολοκοψετε. Πασπαλιστε τα με αλατι και αφηστε τα να στραγγισουν απο τα υγρα τους, τουλαχιστον για μια ωριτσα. 
Ψιλοκοψτε ολα τα λαχανικα. Βαλτε τα σε ενα σκευος, προσθεστε τα κολοκυθακια, αφου τα στραγγισετε καλα, και ανακατεψτε. Προσθεστε το αυγο, ελαφρα χτυπημενο, αλατι και πιπερι και τοση φρυγανια, ωστε να παρετε ενα μιγμα τοσο σφιχτο, ωστε να μπορειτε να ετοιμασετε τους κεφτεδες (περιπου ενα φλυτζανι). 
Πλαστε τους κεφτεδες, αλλα μην τους κανετε πολυ στρουμπουλους, το παχος τους να ειναι γυρω στο 1εκ. 
Τηγανιστε τους σε αφθονο σπορελαιο. Ακουμπηστε τους επανω σε απορροφητικο χαρτι, για να στραγγισουν το περιττο λαδι. 
Σερβιρετε τους ζεστους!


POLPETTE DI ZUCCHINE ALL'ANETO

Ogni qualvolta che prepraro le zucchine farcite, avanza una buona quantità di polpa di zucchine. Siccome sarebbe un peccato buttarla via, si deve inventare vari modi per utilizzarla. Di solito preparo la torta di zucchine; questa volta però ho preparato le polpette di zucchine. La nonna Andromaca preparava spesso queste polpette deliziose; lei ci metteva anche abbondante formaggio feta. Io invece, devo preparare qualcosa senza il feta, siccome non è gradito da tutti in famiglia. Ecco le mie polpette di zucchine di quasi magro :
 
Dosi : per 4 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 2 tazze di zucchine tritate,
                             1/2 cipolla tritata,
                             1 cipolloto fresco tritato,
                             1 tazza di finocchio tritato,
                             1/2 tazza di aneto tritato,
                             1 uovo,
                             pangrattato q.b.,
                             sale e pepe,
                             farina,
                             olio di semi per friggere.
Preparazione : 
Spuntate e lavate le zucchine e tritatele finemente. Cospargetele di sale e lasciatele a scolare l'acqua di vegetazione, per almeno un' oretta. 
Tritate finemente tutte le verdure. 
Strizzate bene le zucchine. Aggiungete le verdure tritate, l'uovo sbattuto leggeremente, sale e pepe e tanto pangrattato, fino ad ottenere un impasto tanto consistente da potere preparare delle polpette.
Formate le polpette, piuttosto sottili (fino a 1cm di spessore) e friggetele in abbondante olio di semi caldo. Ponetele su carta assorbente per scolare l'olio in eccesso. 
Servite le polpette di zucchine calde. Potete accompagnare con qualche cucchiaio di tzatziki !
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.