0

ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ♦♦ MELE CON MELE COTOGNE AL FORNO

 

ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Ενα απλο και ελαφρυ γλυκακι, ιδανικο για μετα το γευμα.

Υλικα : 4 μηλα με συμπαγη σαρκα ( εδω χρησιμοποιησα μηλα φουτζι),
                1 μεγαλο κυδωνι,
                σταφιδα ξανθη,
                1 φλυτζανακι του καφε αμαρεττο απο μουσμουλα,
                ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο καστανη,
                καννελα τριμμενη.
Παρασκευη : 
Βαλτε μια χουφτα σταφιδες μεσα στο αμαρεττο, και αφηστε τες να μουλιασουν. 
Πλυντε τα μηλα και αφαιρεστε το κοτσανι και τους σπορους με το ειδικο εργαλειο. Γεμιστε την τρυπα που δημιουργηθηκε με τις σταφιδες. 
Βαλτε τα μηλα σε ενα βαθυ πυρεξ, κατα προτιμηση με καπακι. Πλυντε το κυδωνι, κοψτε το στα τεσσερα και καθαριστε το απο την φλουδα, το κοτσανι και τους σπορους, αφαιρωντας και το σκληρο μερος γυρω απο αυτους. Μην πεταξετε τους σπορους. Κοψτε το κυδωνι σε κομματια και βαλτε το αναμεσα στα μηλα. Ριξτε μεσα και τους σπορους, οι οποιοι, καθως περιεχουν πολλη πηκτινη, θα βοηθησουν να δεσει το σιροπι που θα σχηματιστει απο τα φρουτα καθως ψηνονται. Ριξτε επανω απο τα φρουτα το αμαρεττο που περρισεψε. Σκορπιστε απο πανω την ζαχαρη, υπολογιζοντας μια γεματη κουταλια για καθε φρουτο. Πασπαλιστε με καννελα. Σκεπαστε το πυρεξ με το καπακι του ή με αλουμινοχατο και βαλτε το στον φουρνο. 
Ψηστε στους 200°C για 35-40 λεπτα, μεχρι να ροδισουν τα φρουτα. 
Σερβιρετε τα ζεστα, περιχυμενα με λιγο απο το σιροπι τους. Μπορειτε να τα συνοδεψετε με σαντιγυ ή παγωτο κρεμα.


MELE CON MELE COTOGNE AL FORNO

Un dolcetto facile e leggero, ideale come dopo pasto.

Ingredienti : 4 mele alla polpa soda ( ho utilizzato mele fuji),
                             1 mela cotogna,
                             uvetta sultanina,
                             1 tazzina del caffè di amaretto di nespole,
                             zucchero di canna grezzo,
                             cannella in polvere.
Preparazione : 
Prendete una manciata di uvetta e mettetela in ammolo nell'amaretto. 
Lavate le mele e asportate il torsolo con l'apposito attrezzo. Riempite il buco formato con l'uvetta. 
Ponete le mele in una pirofila a bordi alti, preferibilmente munita di coperchio. Sbucciate la mela cotogna, tagliatela a 4 ed eliminate il torsolo con la parte dura attorno ai semi. Non buttate i semi della mela cottogna, ma teneteli a parte. Tagliatela a spicchi, i quali ponete tra le mele, nella pirofola. Aggiungete anche i semi della mela cotogna, i quali, siccome conetenti di un alto percentuale di pectina, aiuteranno ad addensare lo sciroppo formato durante la cottura. Irrorate la frutta con l'amaretto. Cospargete sopra lo zucchero, calcolando un cucchiaio colmo per ciascun frutto. Spolverate di cannella. Coprite la pirofila con il suo coperchio o con carta stagnola e infornate ai 200°C. Lasciate cuocee per 35-40 minuti, fino a dorare. 
Servitele preferibilmente caldi, bagnate col loro sciroppo. Potete accompagnarle con panna montata o gelato alla crema.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.