0

ΜΙΚΡΕΣ ΠΕΝΝΕΣ ΑΛΑ ΜΠΟΣΚΑΪΟΛΑ ♦♦ PENNETTE ALLA BOSCAIOLA

 

ΜΙΚΡΕΣ ΠΕΝΝΕΣ ΑΛΑ ΜΠΟΣΚΑΪΟΛΑ

Οι πεννες αλα μποσκαϊολα (του δασους) ειναι ενα νοστιμο φθινοπωρινο πιατο με βασικο συστατικο τα μανιταρια. Στην Ιταλια το παρασκευαζουν με πορτσινι (βασιλομανιταρα) και ειναι θεϊκο! Καθως στην Ελλαδα φρεσκα ειναι μαλλον δυσευρετα, μπορειτε να τα αντικαταστησετε με αποξηραμενα αλλα και με πορτομπελλο ή σαμπινιον; καλυτερα να αποφυγετε τα πλευρωτους που δεν ειναι καταλληλα για φαγητα με σαλτσα.

Υλικα
για 2 ατομα : 300 gr μικρες πεννες,
                         150 gr καπνιστο μπεϊκον,
                         500 gr μανιταρια,
                         1 μικρο κρεμμυδι,
                         1 σκελιδα σκορδο, "ντυμενη",
                         400 gr ντοματινια,
                         50 gr μαυρες ελιες χωρις κουκουτσι,
                         3 κουταλιες της σουπας ψιλοκομμενο μαϊντανο,
                         6 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
                         αλατι και πιπερι.
Παρασκευη :
Καθαριστε τα μανιταρια με ενα βρεγμενο πανι και κοψτε τα σε φετουλες. 
Ψιλοκοψτε το μπεϊκον και βαλτε το να ροδισει με μια κουταλια λαδι.
Σε ενα ευρυχωρο τηγανι, βαλτε το υπολοιπο λαδι και ροδιστε το κρεμμυδι, αφου το ψιλοκοψετε, μαζι με το σκορδο. Προσθεστε τα μανιταρια και αφηστε τα να σιγοβρασουν για 6-7 λεπτα. Προσθεστε τα ντοματινια, κομμενα στα τεσσερα, τις ελιες (μην χρησιμοποιησετε ξυδατες), και τελος το μπεϊκον. Αλατιστε και πιπερωστε και αφηστε τα να σιγοβρασουν για 5-6 λεπτα. Προσθεστε λιγο ζεστο νερο, αν χρειαστει. Λιγο πριν το κατεβασετε απο την φωτια, αφαιρεστε το σκορδο και προσθεστε τον μαϊντανο.  Στο εν τω μεταξυ, βαλτε τις πεννες να βρασουν σε αφθονο αλατισμενο νερο. Εγω χρησιμοποιησα τις μικρες πεννες της Barilla, που ειναι για τα παιδακια. Οι πεννες πρεπει να ειναι αυστηρα αλ ντεντε. Σουρωστε τες και προσθεστε τες στην σαλτσα. Ανακατεψτε καλα και αφηστε τα για 2-3 λεπτα να δεσουν τα αρωματα.  
Σερβιρετε τες ζεστες. Μπορειτε να συνοδεψετε με τριμμενη πραμεζανα.

Προτεινομενο κρασι : ενα φρεσκο λευκο.


PENNETTE ALLA BOSCAIOLA


Ricetta classica, di solito preparata con i porcini. Siccome in Grecia non sono poi tanto facilmente reperibili, ho utilizzato dei funghi coltivati, champignon e portobello.

Ingredienti
per 2 persone : 300 gr di pennette,
                            150 gr di pancetta affumicata,
                            500 gr di funghi,
                            1 cipolla,
                            1 spicchio d'aglio in camicia,
                            400gr di pomodorini,
                            50 gr di olive nere denocciolate,
                            3 cucchiai di prezzemolo tritato,
                            6 cucchiai di olio di oliva,
                            sale e pepe.
Preparazione : 
Pulite i funghi con un panno umido e tagliateli a fettine.
In una padella piccola, versate 1 cucchiaio d'olio e rosolate la pancetta, tagliata a pezzettini. 
In un tegame capiente, versate il resto dell'olio e fate rosolare la cipolla trittata con l'aglio. Aggiungete i funghi e lasciate cuocere a fuoco moderato per 6-7 minuti. Aggiungete i pomodorini, tagliati a quarti, le olive, tagliate a rondelle, e la pancetta. Salate e pepate e lasciate cuocere a fuoco moderato per 5-6 minuti. Aggiungete un po' di acqua calda se necessario. Poco prima di ritirare dal fuoco, eliminate l'aglio e aggiungete il prezzemolo. 
Nel frattempo, fate cuocere le pennette in abbondante acqua salata. La pasta deve essere al dente. Scolate la pasta e aggiungetela al sugo. Mescolate e lasciate insaporisi per un paio di minuti. 
Servite le penne alla boscaiola calde. Potete cospargere con parmigiano grattugiato.

Vino consigliato : un bianco fresco.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.