0

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ // RISO CON CECI


ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ

Ενα πιατο δικης μου εμπνευσης με ρεβυθια, που ειναι τα αγαπημενα μου οσπρια.

Υλικα : 250 gr ρυζι parboiled (1 κουπα οχι γεματη),
                200 gr βρασμενα ρεβυθια,
                150 gr μπεϊκον,
                1/2 κρεμμυδι ψιλοκομμενο,
                1 κουταλακι του γλυκου γεματο πικαντικο μιγμα αποξηραμενων αρωματικων*,
                1/2 φλυτζανι τσαγιου λευκο ξηρο κρασι,
                3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
                αλατι και πιπερι.
Παρασκευη :
Τα ρεβυθια τα εβρασα μαζι με ενα φυλλο δαφνης, αφου τα αφησα πρωτα να μουλιασουν για κανα διωρο, με ενα κουταλακι σοδα. 
Ψιλοκοψτε το μπεϊκον και βαλτε το σ'ενα τηγανακι, μαζι με ενα κουταλακι του γλυκου λαδι. Μολις ροδισει, προσθεστε τα ρεβυθια, σωταρετε τα για κανα-δυο λεπτα και αφηστε τα στην ακρη. Ροδιστε το κρεμμυδι στο λαδι, μεσα σε μια κατσαρολιτσα. Προσθεστε το ρυζι και σωταρετε για κανα-δυο λεπτα. Σβυστε με το κρασι. Αφηστε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθεστε 2 κουπες νερο, κατα προτιμηση ζεστο. Κλειστε το κατσαρολακι με το καπακι του και αφηστε το να βρασει σε μετρια φωτια. Μετα απο περιπου 10 λεπτα, το νερο εχει σχεδον εξατμιστει και αρχιζουν να σχηματιζονται τρυπες στην ειφανεια του ρυζιου. Προσθεστε τα ρεβυθια με το μπεϊκον, τα αρωματικα, αλατι και πιπερι. Σκεπαστε αμεσως το κατσαρολακι, σβυστε την φωτια και αφηστε το πιλαφι να σταθει για ενα τεταρτακι, να δεσουν τα αρωματα. 
Σερβιρετε το ζεστο.

* το προμηθευτηκα ετοιμο απο μπαχαραδικο

Προτεινομενο κρασι : ενα λευκο, ξηρο, φρεσκο κρασακι, ισως και ελαφρα αφρωδες.
                 

RISO CON CECI 

 Un primo di mia ispirazione.

Ingredienti : 250 gr di riso americano parboiled
                            (1 tazza grande da caffelatte, non colma),
                            200 gr di ceci lessati,
                            150 gr di pancetta affumicata,
                            1/2 cipolla tritata,
                            1 cucchiaino colmo di miscella di erbe per pasta, piccante,
                            1/2 tazza di vino bianco secco,
                            3 cucchiai di olio di oliva,
                            sale e pepe.
Preparazione : 
Potete utilizzare i ceci già pronti in scatola. Io intanto ho lessato i ceci insieme ad una foglia di alloro, lasciati però prima in ammolo con un cucchiaino di bicarbonato per un paio di ore. 
Tagliate la pancetta a piccoli pezzeti, e fatela rosolare in una padella con 1 cucchiaino d'olio. Aggiungete i ceci, fateli saltare per qualche minuto, ritirate dal fuoco e teneteli da parte. In un pentolino, mettete l'olio e la cipolla tritata finemente. Appena comincia a prendere colore, aggiungete il riso e salatelo per qualche minuto. Sfumate con il vino. Lasciate evaporare l'alcool e aggiungete 2 tazze da caffelatte di acqua, preferibilmente già calda. Coprite il pentolino con il coperchio e lasciate cuocere a fuoco moderato. Quando l'acqua viene evaporata e cominciano a formarsi dei buchi sulla superficie del riso, dopo ca 10 minuti, aggiungete la pancetta con i ceci, gli aromi, sale e pepe. Coprite subito con il coprechio, spengete il fuoco e lasciatelo stare per un quarto d'ora. 
Servitelo caldo.

Vino consigliato : un bianco secco, giovane, forse anche leggermente frizzante.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.