ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ, ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΚΡΕΜΑ
Με πραγματικη λαχταρα περιμενω καθε 6 του μηνα, για την virtual συναντηση με τις φιλες της συνεχως αυξανομενης παρεας του Quanti Modi di Fare e Rifare!
Σημερα, θα ταξιδεψουμε μεχρι την Σουηδια, καθως ειμαστε καλεσμενοι της Barbara, στο πολυ καλαισθητο blog της με το ... εξωτικο ονομα My Italian Smörgåsbord (η ιταλικη μου ταβλα για το ψωμι!) για να φτιαξουμε και να δοκιμασουμε νοστιμα τσουρεκακια, γεμιστα με κρεμα ζαχαροπλαστικης. Sockerbullar στα σουηδικα σημαινει ψωμακια με ζαχαρη, ενω η δευτερη ονομασια τους, Parisenbullar, σημαινει παριζιανικα ψωμακια. Γενικα, τα bullar, ειναι παραδοσιακα σουηδικα ημιγλυκα ψωμακια μπριος, τσουρεκακια θα τα λεγαμε εμεις, τα οποια για τους σουηδους εκτος απο ενα νοστιμο κολατσο, ειναι μια καθημερινη συνηθεια, κατι σαν τροπος ζωης : αφρατα και αερινα, καθε μπουκια ειναι και μια στιγμιαια αισθηση χαρας! Δειτε και εδω για τα bullar.
Αγαπητη Barbara, ευχαριστουμε που μας εδωσες την ευκαιρια να γνωρισουμε αυτην την λιχουδια της δευτερης σου πατριδας!
Την συνταγη της Barbara, μπορειτε να την δειτε εδω (και στα αγγλικα) και δεν προκειται για μια τυχαια συνταγη : ειναι παραδοσιακη και ειναι καταγεγραμενη απο τον φημισμενο σουηδο ζαχαροπλαστη Jan Hedh. O Jan Hedh, ειναι μαλλον αγνωστος στα μερη μας, αλλα ειναι ενας μεγαλος και πολυ ταλαντουχος ζαχαροπλαστης; συγγραφεας βιβλιων μαγειρικης, μεγαλος καλλιτεχνης της καραμελλας (μπειτε στο site του να θαυμασετε τα αριστουργηματα του!), ειδικος της σκολατας αλλα και των μυστικων της αρτοποιϊας, με πολλες διακρισεις, πολλη πειρα και μια λαμπρη καρριερα!
Κατα την προσφιλη μου συνηθεια, αλλα και αναγκαστικα, εκανα διαφορες αλλαγες στην συνταγη που μας παρουσιαζει η Barbara. Πρωτα απ'ολα εφτιαξα την μιση ποσοτητα, για τον απλουστατο λογο οτι το εχουμε παρακανει με τα μαγειρεματα και πρεπει να κανουμε και λιγο κρατει! Στο προζυμι, αντικατεστησα την ζαχαρη με μελι, ενω στην τελικη ζυμη χρησιμοποιησα 1 αυγο και 1 κροκο, γιατι δεν υπηρχε τροπος να χωρισω 5 κροκους στα δυο, ενω αν χρησιμοποιουσα μονο 2 κροκους θα επεφτε λιγο! Στην δε κρεμα, αντικατεστησα το λουβι της βανιλλιας με μαστιχα Χιου, που μας αρεσει ισως πιο πολυ σαν γευση, και με σκονη απο αποξηραμενη φλουδα λεμονιου. Τελος, εδωσα στα bullar μακροστενο κυλινδρικο σχημα και οχι το συνηθισμενο σφαιρικο. Αυτο εγινε για καθαρα πρακτικους λογους : καθως η ζυμη ηταν ετοιμη αργα το βραδυ, αποφασισα να τα ψησω το πρωϊ, για να τα απολαυσουμε φρεκα με το πρωινο μας; ετσι τα εβαλα σε ενα ταπερ και τα αφησα ολη τη νυχτα στο ψυγειο, το δε μακροστενο σχημα τους ηταν πιο βολικο για την αποθηκευση και καταφερα να τα χωρεσω ολα σε ενα μεγαλο γυαλινο ταπερ!
Δοση : 30 κομματια
Βαθμος δυσκολιας : μετρια δυσκολο
Υλικα
προζυμι : 250 ml γαλα φρεσκο,
40 gr φρεσκια μαγια μπυρας,
1 κ.σ. ανθομελο,
300 gr αλευρι Π (πολυτελειας).
τελικη ζυμη : 300 gr αλευρι Π,
1 αυγο + 1 κροκο,
90 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
20 gr ζαχαρη αρωματισμενη με βανιλια,
100 gr βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου.
για την κρεμα : 250 ml γαλα,
3 κροκους,
20 gr αμυλο καλαμποκιου (corn flour, μαϊζενα),
70 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
1/2 κ.γ. μαστιχα Χιου σε σκονη,
1/2 κ.γ. αποξηραμενη φλουδα λεμονιου σε σκονη,
1 κ.σ. βουτυρο.
για το γλασσαρισμα : 1 κροκο αυγου,
2 κ.σ. γαλα,
ζαχαρη καστανη ή γκρανελλα ζαχαρης.
Προετοιμασια :
Την κρεμα, μπορειτε να την φτιαξετε και απο την προηγουμενη, αλλα και κατα την διαρκεια της αναμονης μεταξυ του προζυμιου και της τελικης ζυμης. Πρεπει να ειναι εντελως κρυα οταν την χρησιμοποιησετε για να γεμισετε τα bullar. Χτυπηστε τους κροκους με την ζαχαρη, προσθεστε το αμυλο καλαμποκιου και την μαστιχα και αναμειξτε, ωστε να παρετε ενα ομοιογενες μιγμα, χωρις σβωλους. Βαλτε το γαλα σε μια κατσαρολα και βαλτε την στη φωτια. Μολις χλιαρινει, κατεβαστε την κατσαρολα απο την φωτια και προσθεστε το μιγμα των αυγων, ανακατευοντας συγχρονως με ενα συρμα, ωστε να γινει ομοιγενες και να μην σχηματιστουν σβωλοι. Προσθεστε την φλουδα του λεμονιου και το βουτυρο και ξαναβαλτε την κατσαρολα σε μετρια φωτια. Συνεχιστε να ανακατευετε την κρεμα, μεχρι να δεσει. Κατεβαστε την απο τη φωτια και μολις χλιαρινει, σκεπαστε την επιφανεια της με διαφανη μεμβρανη, ωστε να μην σχηματιστει κρουστα.
Ετοιμαστε το προζυμι : διαλυστε την μαγια στο γαλα, το οποιο εχετε χλιαρινει, προσθεστε το μελι και το αλευρι και αναμειξτε, μεχρι να παρετε εναν παχυρρευστο χυλο. Σκεπαστε σε καμπανα και αφηστε το σε χλιαρο μερος, για 45 λεπτα περιπου, μεχρι να φουσκωσει.
Αφου περασει ο απαιτουμενος χρονος, προσθεστε στο προζυμι ολα τα υπολοιπα υλικα εκτος απο το βουτυρο. Ζυμωστε για 5-6 λεπτα στο μιξερ, σε χαμηλη ταχυτητα και επειτα προσθεστε και το βουτυρο. Ζυμωστε για αλλα 10 λετπα, μεχρι η ζυμη να σχηματισει ινες. Σκεπαστε την ζυμη με ενα πανι και αφηστε την σε χλιαρο μερος, μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο (45 λεπτα περιπου). Αδειαστε τη ζυμη επανω σε ελαφρα αλευρωμενη επιφανεια εργασιας, πλαστε την σε ενα μπαστουνακι και κοψτε το σε κομματια περιπου 60gr το καθενα. Δουλεψτε ελαφρα καθε κομματι ζυμης και με τον πλαστη, ανοιξτε το σε εναν δισκο με διαμετρο 15εκ περιπου. Βαλτε στο κεντρο του δικου ενα γεματο κουταλακι απο την κρεμα και με προσοχη κλειστε τις ακρες του και ρολλαρετε το αναμεσα στις παλαμες σας, ωστε να σχηματισετε ενα μπαλλακι. Τοποθετειστε τα bullar με την λεια επιφανεια προς τα επανω, μεσα σε ενα ταψι, στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι. Αφηστε τα παλι σε χλιαρο μερος, μεχρι να διπλασιαστουν σε ογκο. Εγω, χτυπησα εναν κροκο αυγου με 2 κ.σ. γαλα, αλειψα με ενα πινελλο την επιφανεια τους και επειτα τα πασπαλισα με καστανη ζαχαρη ή γρανελλα ζαχαρης.
Ψηστε τα σε καλα προθερμασμενο φουρνο στους 250°C. Αφηστε τα στην αρχη για 4-5 λεπτα, κατεβαστε την θερμοκρασια στους 220°C και αφηστε τα να ψηθουν για ακομη 4-5 λεπτα, μεχρι να ροδισουν.
Ειναι φανταστικα μολις βγουν ζεστα απο τον φουρνο και λιγοι θα μπορεσουν να αντισταθουν στην λαχταριστη τους οψη και στην γαργαλιστικη τους μυρωδια!
QUANTI MODI DI FARE E RIFARE :
SOCKERBULLAR O PARISENBULLAR
Mercoledì il 6 febbraio oggi, finalmente è arrivato il giorno del nostro appuntamento con le amiche di Quanti Modi di Fare e Rifare!
Oggi facciamo un viaggio fino in Svezia, perchè siamo ospiti di Barbara nel suo grazioso blog My Italian Smörgåsbord, per preparare insieme i sockerbullar o Parisenbullar, sofficissimi brioches con facitura di crema pasticcera. Sockerbullar significa panetti di zucchero, mentre Parisenbullar, significa panetti parigini. Per gli svedesi questi panetti semi-dolci, più che una merendina, rappresentano un modo di vivere : sono morbidissimi e assaporandoli si gode un momento di gioia! Grazie Barbara per l'esperienza di assaporare questa delizia!
La ricetta originale potete vederla qui e si tratta di una ricetta rustica, presentata e diffusa da Jan Hedh, pasticciere, cioccolatiere e autore di libri di pasticceria, molto apprezzato in Svezia e ritenuto un esperto dei segreti di panetteria.
Ho fatto pure qualche modifica, prima di tutto alla quantità degli ingredienti che l'ho dimezzata. Nel preimpasto ho sostituito lo zucchero con il miele, mentre nell'impasto finale ho messo 1 uovo e 1 tuorlo, siccome occorevano 2,5 tuorli e ho pensato che 2 soli tuorli ne sarebbero poco! Alla crema, ho sostituito il bacello di vaniglia con la nostrana mastìha di Chio che preferiamo come profumo, mentre ho aggiunto anche un po' di scorza di limone essiccata. Infine, ai panetti non ho dato la solita forma sferica, bensi quella cilindrica; siccome li ho preparati la sera ed era ormai troppo tardi per cucoerli, li ho messi nel frigo, tutti insieme in un vassoio, e poi li ho fatti cuocere la mattina dopo, e la forma cilindirca era più conveniente per contetnerli tutti nel vassoio!
Dosi : 30 pezzi
Difficoltà : media
Ingredienti
preimpasto : 250 ml di latte fresco intero,
40 gr di lievito di birra fresco,
1 cucchiaio di miele millefiori,
300gr di farina 00 di forza.
impasto finale : 300 gr di farina 00 di forza,
1 uovo + 1 tuorlo,
90 gr di zucchero semolato,
20 gr di zucchero vanigliato,
100 gr di burro a temperatura ambiente.
per la crema : 250 ml di latte fresco intero,
3 tuorli,
20 gr di maizena,
70 gr di zucchero semolato,
1/2 cucchiaino di mastìha di Chio in polvere,
1/2 cucchiaino di scorza di limone essiccata macinata,
1 cucchiaio di burro.
per la glassatura : 1 tuorlo,
2 cucchiai di latte,
zucchero di canna o granella di zucchero.
Preparazione :
La crema della farcitura, potete prepararla il giorno prima, o nell'intervallo tra i due impasti. Deve essere completamente raffreddata quando la utilizzerete per farcire i bullar. Sbattete i tuorli con lo zucchero, aggiungete la maizena e la mastìha di Chio e mescolate fino a diventare omogeneo. Versate il latte in un pentolino e portate sul fuoco. Appena intiepidito, ritirate dal fuoco e aggiungete il composto delle uova, mescolando energicamente. Aggiungete la scorza del limone macinata ed il burro e portate su fuoco moderato. Continuate a mescolare fino ad addensare. Ritirate dal fuoco, lasciate intiepidire e coprite subito con pellicola transaprente, per non lasciare formare la crosticina.
Preparate il preimpasto : stemperate il lievito al latte intiepidito, aggiungete il miele e la farina e mescolate per formare un composto omogeneo. Coprite a campana e lasciate lievitare in luogo tiepido, per 45 minuti ca, fino a gonfiare.
Passato il tempo necessario, aggiungete tutti gli ingredienti restanti al preimpasto, tranne il burro. Impastate 5-6 minuti nella planetaria e aggiungete anche il burro. Impastate energicamente per 10 minuti ancora, fino ad incordare. Coprite con un panno e lasciate lievtare in luogo tiepido, fino al raddoppio (45 mintui ca). Ponete l'impasto su la spianatoia leggermente infarinata, formate un bastoncino e tagliatelo a pezzi di ca 60gr. Lavorate un po' ogni pezzo d'impasto e stendetelo con il mattarello in un disco di ca 15cm di diametro. Ponete nel suo centro un cucchiaio abbondante di crema pasticcera e chiudete i bordi. Ponete i bullar, con la parte liscia all'alto, in una teglia foderata con carta antiaderente. Ponete la teglia in luogo tiepido e lasciate fino al raddoppio. Io, ho spenellato la superficie dei bullar con un tuorl, sbattuto con 2 cucchiai di latte e ho spolverato con zucchero di canna e con granella di zucchero.
Infornate in forno preriscaldato a 250°C. Lasciate cucoere per 4-5 minuti, abbassate la temperatura a 220°C e lasciate cuocere per ancora 4-5 minuti, fino a dorare.
Appena sfornati sono una vera bonta e sono veramente irresistibili, sia per l'aspetto molto goloso che per il profumino attaccante!
soffici e buonissimi con il the ci stanno benissimo ! Buona giornata cara Marina, un bacione....
ΑπάντησηΔιαγραφήBuona giornata cara!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία η παρεούλα σας, Μαρίνα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά και οι γλυκιές μπουκίτσες σου με τις τροποποιήσεις που έκανες, τέλειες!
Φιλιά.
Πραγματι ειναι εξαιρετικη η παρεα μας Στελλα μου, κριμα που δεν μπορεσαμε να οργανωσουμε κατι παρομοιο και αναμεσα στα ελληνικα blog.
ΔιαγραφήΚαλη σου μερα
φιλακια!
Che bella idea sostituire lo zucchero con il miele e usare lo zucchero in granella....sono così simpatici!!!! bravissima!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMolto buoni questI sockerbullar!
ΔιαγραφήPasserò dalla tua cucina, spero che sia rimasto qualcuno per me!
Baci!
Che stupendi Sockerbullar!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήGrazie della tua partecipazione carissima Marina
Mi fermerei volentieri a mangiarne qualcuno, ma devo proseguire il mio goloso giro ;-)
Felice carnevale e buon secondo anniversario alla nostra iniziativa :))))
Appuntamento al 6 marzo con la Pastiera di maccheroni
Un abbraccio!
Cuochina
Ottima ricetta anche questa cara Cuochina!
ΔιαγραφήPasserò anch'io dalle cucine delle amiche, ma forse più tardi!
Buon anniversario ai Quanti Modi di Fare e Rifare, spero che proseguiamo così per molti anni ancora!
Buon Carnevale!
Baci!
Καλή σου μέρα Μαρίνα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πως να μην είναι όμορφη η μέρα άλλωστε,όταν ξεκινά με τόσο νόστιμο και λαχταριστό πρόγευμα!!
Περίμενα με μεγάλη περιέργεια τη σημερινή σου ανάρτηση.Διαβάζοντας την απάντησή σου στα χθεσινά μου σχόλια ,υποψιάστηκα ότι καλό ..μας ετοίμαζες!Και δεν διαψεύστηκα!
Τα bullar έτυχε να τα δοκιμάσω πριν πολλά χρόνια ,από τα χέρια της σουηδέζας συζύγου ενός ξάδελφου μου.ήταν νόστιμα και πολύ αφράτα.
Η εκδοχή που μας παρουσιάζεις σήμερα,σαφώς είναι πιο σύνθετη, αλλά φαντάζομαι και πολύ νόστιμη.
Τα μπριοσάκια,εμπλουτισμένα με αυτή την υπέροχη κρέμα[πολλή σωστή η πρωτοβουλία της προσθήκης μαστίχας και ξύσματος λεμονιού],που λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος της απαλής και αφράτης ζύμης,φαίνονται φανταστικά!!!
Καλοψημένα με την λεία επιφάνειά τους να ομορφαίνει από την γρανέλλα,προσπαθώ να φανταστώ την υπέροχη γεύση που τα ακολουθεί.
Μαρίνα μου ,τα αρτοποιήματά σου πολύ θα ήθελα να κοσμήσουν και το δικό μου πρωινό γεύμα!
Σου στέλνω μία μεγάλη αγκαλιά με πολλά,πολλά φιλιά!
Καλημερα Φωτεινη μου!
ΔιαγραφήΔυστυχως τετοιο πρωινο μονο τα Σαββατοκυριακα προλαβαινω να φτιαξω, αλλιως τι ωραια που θα ηταν να ξυπνας το πρωι και το σπιτι να μοσοχμυριζει απο φρεσκοψημενα μπριοσακια!
Νομιζω οτι τα bullar ειναι ενα must για τους Σουηδους και δεν εχουν αδικο!
Πολλα φιλια και απο μενα!
Τέλεια η παρέα σας Μαρίνα μου και εξίσου τέλεια τα τσουρεκάκια... Φαίνονται πολύ αφράτα και λαχταριστά. Και μια ερώτηση... τη γκρανέλλα ζάχαρης πού την βρίσκεις εδώ;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα και φιλιά!
Κικη μου, δεν θα μπορουσαμε να οργανωσουμε και εμεις κατι παρομοιο? Ειναι παρα πολυ ωραια η ιδεα αυτης της πρωτοβουλιας και με πραγματικη λαχταρα περιμενουμε να δουμε τις συνταγες μας στις 6 καθε μηνα!
ΔιαγραφήΤα bullar ειναι πραγματι πολυ νοστιμα!
Την γκρανελλα μαλλον δεν μπορεις να την βρεις εδω. Εγω την εχω φερει απο την Ιταλια και πρεπει να πω οποιον ερθει απο εκει να μου φερει, γιατι πλεον μου τελειωνει! :(
Καλη σου μερα!
Έλαβα το μήνυμα Μαρίνα μου ,θα ψάξω να τη βρω!!Σκέψου στο μεταξύ τι άλλο επιθυμεί η καρδούλα σου!!!
ΔιαγραφήΚαλε, ποτε προλαβες! :)
ΔιαγραφήΝα πω την αληθεια ειχα στο μυαλο μου την Claudia που σκεφτεται να ερθει στα μερη μας για το Πασχα... Τωρα βεβαια αν σου πω οτι δεν θελω να την φερεις θα ειναι ψεμματα... :) Θα την βρεις μαλλον ευκολα σε σουπερ μαρκετ, εγω ειχα αυτην απο την μαρκα Pane(degli)Angeli, που εχει διαφορα ενδιαφεροντα υλικα ζαχαροπλαστικης...
Φιλια!
Γνωρίζω τη συγκεκριμένη μάρκα..την βλέπω συχνά στο SM της γειτονιάς.Έχει και πολλά άλλα ενδιαφέροντα είδη ζαχαροπλαστικής.Αν επιθυμείς και κάτι άλλο,μη διστάζεις!Θα είμαι εδώ μέχρι τις 15 του μήνα,οπότε σκέψου...
ΔιαγραφήΚαι για να μη τα λέμε΄΄σφήνα ΄΄΄,με τα σχόλια των φίλων του blog,γράψε μου στο mail μου[στο ξαναθυμίζω..
foteini.toli@hotmail.com
Πράγματι Μαρίνα ...νομίζω ότι θα μπορούσαμε το αναλαμβάνεις εσύ που ξέρεις και τη διαδικασία ακριβώς;;; Είναι φοβερή ιδέα!!!
ΔιαγραφήΦωτεινή μου γλυκιά είσαι απίστευτη!!!!
Φιλιά πολλά και στις δύο!!!!
Δυσκολο Κικη μου, πως θα τα προλαβω ολα? Αν μααευομασταν 2-3 ισως κατι γινοταν!
ΔιαγραφήΔηλαδή οι Σουηδέζες τρώνε αυτά τα θεσπέσια γλυκάκια και παραμένουν κορμάρες;;; Αδικία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως αν σου περισσέψει κανένα, στείλε και σε μένα! Φαίνονται τόσο αφράτα και αρωματικά, που αδυνατώ να αντισταθώ!!!
Φιλάκια πολλά! Να έχεις μια υπέροχη μέρα!
Αυτο δεν το ειχα σκεφτει! Να το αντιστρεψω (γιατι ετσι με συμφερει!) και να προτεινω να αρχισουμε να καταναλωνουμε συστηματικα bullar, μπας και αρχισουμε να φερνουμε προς σουηδεζες?
ΔιαγραφήΠολλα φιλια Αναστασια μου, καλη σου μερα!
Εεεεεε!!! Εάν είναι να γίνουμε κορμάρες να φάμε πολλά bullar... Μαρίνα ...καθόρισε τη δοσολογία!!!χαχαχαχα
Διαγραφή2 το πρωι,
Διαγραφήκαι
1 το απογευμα,
μετα το φαγητο!
και αν σας πιασουν υπογλυκαιμιες μπορειτε να παρετε 1-2 κομματια εφ'απαξ!
:) :) :) :) :)
Εγώ προσωπικά θα σταθώ στην κρέμα που έχει δύο αρώματα που αγαπώ πολύ. Αυτό της μαστίχας αλλά και του Λεμονιού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά πρέπει να είναι συναρπαστική μέσα στο αφράτο γλυκό μπριοσάκι, Μαρίνα μου.
Όσο για το σχόλιο της φίλης μας της Αναστασίας (Sundayspoon) για τις "κορμάρες" ...είναι σαν να μην το διάβασα :-))))
Ακούς Αναστασία!!!!
Δεν το μετανιωσα καθολου που δεν εβαλα την βανιλια (γιατι δεν ειχα!) η κρεμα εγινε πολυ νοστιμη και αρωματικη και αρεσε και στους ... δοκιμαστες μου!
ΔιαγραφήΕμ, δεν ειναι ολες οι σουηδεζες διμετρες κορμαρες, εγω παντως που γνωριζω κανα-δυο, καμμια σχεση με την εικονα που εχουμε σχηματισει στο μυαλο μας...
Τι "ποίημα" είναι αυτό που βλέπουν τα ματάκια μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ δε γέμιση με κρέμα σε αυτά τα λαχταριστά ψωμάκια, θα απογειώνει τρελά την γεύση!
Βρε Μαρινάκι, δεν οργανώνεις κάτι ανάλογο και με τα ελληνικά blogs??
Φιλιά!
Πολυ καλη και αυτη η συνταγη της παρεας μας, που φετος εχει εμπλουτιστει και με συνταγες εκτος ιταλικου εδαφους...
ΔιαγραφήΕλενα μου, απο μονη μου δεν θα καταφερω να οργανωνσω κατι τετοιο, εχει αρκετη δουλεια που δεν νομιζω οτι θα καταφερω να διεκπεραιωσω μονη μου! Αν μαζευτουμε μια ομαδα παντως ειμαι προθυμη να συμμετασχω!
Πολλα φιλια!
Μαζί με σένα ανυπομονούμε κι εμείς για αυτές τις συναντήσεις Μαρίνα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ όμορφο να γνωρίζετε τόσες διαφορετικές κουζίνες!
Φανταστικά αυτά τα γλυκά ψωμάκια! Πολύ αφράτα και αρωματικά!
Πολλά φιλιά!
Ερμιονη μου μεχρι περισυ οι συνταγες μας ηταν καθαρα παραδοσιακες ιταλικες. Φετος εγινε ενα ανοιγμα, καθως παιρνουν μερος και φιλες που ζουν σε αλλες χωρες εκτος Ιταλιας, οποτε οι συνταγες μας γινανε διεθνεις! Το Μαϊο θα φτιαξουμε και την "δικια μου" γλυκεια μπουγατσα με κρεμα.
ΔιαγραφήΤα ψωμακια οντως ειναι πολυ ωραια, απιστευτα αφρατα, μαλλον αγλυκα και τοσο η κρεμα οσο και η ζαχαρη απο επανω, τους πανε πολυ!
Φιλακια!
Slurp... non dico altro!!! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήQuesto slurp parla da solo!
ΔιαγραφήGrazie per aver passato! :)
bella e profumata la tua verisone! interessante il mastice sono curiosa di trovarlo e provarlo! speriamo, io ci provo! ciao cara!
ΑπάντησηΔιαγραφήCara Vicky se non ci trovi, scrivi indirizzo e te ne mando!
Διαγραφήbaci!
Marina ti sono venuti perfetti, con quella granella sono bellissimi...un abbraccio
ΑπάντησηΔιαγραφήGrazie cara Tamara!
ΔιαγραφήBuonissime queste briochine!
Baci!
Μαρινάκι μου πολύ όμορφη η παρεούλα σας!!!Για τα ψωμάκια σου τι να πω;Είναι εκπληκλικά, μπράβο!Αχ και να είχα ένα τώρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Εχει μεγαλωσει πολυ η παρεα μας Ελενη μου, σημερα δεν προλαβαινω να ... δοκιμαζω sockerbullar!
ΔιαγραφήΟλες οι συνταγες που φτιαξαμε μεχρι τωρα ηταν υπεροχες, η Anna και η Ornella εχουν κανει πολυ καλες επιλογες!
Καλο βραδυ!
Μαρίνα, επειδή έφτιαξες λίγο μακρόστενα τα γλυκά, γεμιστά ψωμάκια, νομίζεις ότι δεν θα τα τιμήσουμε;;!! Θα τα εξαφανίσουμε, στο εγγυώμαι!! Πολύ ωραία και αφράτα. Δικαίως οι Σουηδοί τα αγαπούν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Τα ειχα ακουστα, αλλα δεν φανταζομουν οτι θα ειναι τοσο νοστιμα!
ΔιαγραφήΕυχαριστω Ειρηνη μου, καλο βραδυ!
De bien belles brioches. J'aime beaucoup.
ΑπάντησηΔιαγραφήA bientôt
Mecri bien chère Nadji!
ΔιαγραφήBisous!
Fantastico il tuo blog, l'ho conosco solo ora tramite la cuochina e mi sono subito iscritta fra i followers, m'incuriosiscono tantissimo le cucine differenti dalla nostra, ti faccio i complimenti per la ricetta che ti è venuta benissimo ed ora me ne vado in giro per il tuo blog a curiosare!
ΑπάντησηΔιαγραφήA presto!!
Grazie per aver passato, queste brioches sono veramente fantastiche!
ΔιαγραφήPasso anch'io dal tuo blog!
Saluti!
Ciao Marina, che buoni anche i tuoi bomboloni! Mi spiace non riuscire a passare più spesso da te, eppure il tuo blog mi piace e mi piacerebbe copiare qualche tua ricetta, magari mi metto a curiosare con più attenzione, baci a presto
ΑπάντησηΔιαγραφήGrazie Carla!
ΔιαγραφήMi stai lusingando con le tue parole.... Neanche io riesco a passare tanto spesso dai blog che mi piacciono, purtroppo il mio tempo libero è limitato...
Ci sentiamo senz' altro!
baci!
Che golosità la morbidezza dei Sockerbullar con la croccantezza della granella di zucchero...bellissimi!
ΑπάντησηΔιαγραφήGrazie Vittoria!
ΔιαγραφήOttima ricetta anche questa!
baci!
Infatti, sono certa che li rifarò ben presto, gli uomini già me li chiedono!
ΑπάντησηΔιαγραφήBaci!
Complimenti ottima idea la glassatura... ne prendo uno per l'assaggio...un bacione!
ΑπάντησηΔιαγραφήPrendi pure cara! :)
ΔιαγραφήFavolosi questi bomboloni svedesi!
Appuntamento alla prossima!
Ciao Marina! Ma che bello questo blog greco! Io di greco ho solo il naso ..
ΑπάντησηΔιαγραφήI Bomboloni sono deliziosi, anche la mia versione è con la crema pasticcera al limone. Mettendo gli zuccherini sopra sembrano le brioches! wow! davvero complimenti!
Baci!
http://lemilleunapassione.altervista.org/
Ciao Laly! piacere di conoscerti!
ΔιαγραφήSpero che sia rimasto qualche bombolone, perchè passo dal tuo blog ad assagiare!
Baci!
Ciao Marina e scusa il ritardo ma passo oggi da tutte le/i cuochine/i. Anche io li ho accompagnati col the come te. Bellissima doratura e carina l'idea della granella di zucchero e zucchero di canna.
ΑπάντησηΔιαγραφήNon ti proccupare anch'io ho passato in ritardo, siccome la mattina lavoravo e poi non funzionava la conessione dell'internet!
ΔιαγραφήMolto golose queste brioches sono state la prima colazione perfetta!
Baci!
ciao, grazie per essere passata. Sono andati a ruba anche da te? bisogna rifarli, vero, molto buoni, i tuoi con lo zucchero a granella sono simpaticissimi. A presto
ΑπάντησηΔιαγραφήSi intende! Ho pentito subito che non ho preparato le dosi proposte da Barbara!
ΔιαγραφήBaci!
in effetti a mia figlia sarebbero piaciuti di più con la granella di zucchero come i tuoi :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήMi piace la granella ma la uso con grande parsimonia siccome non posso trovarla in Grecia!
Διαγραφήeccoci..ciao Marina
ΑπάντησηΔιαγραφήsai cosa facciamo??
ci fermiamo qui un po'con te e ci gustiamo una bella tazza di te
con i tuoi magnifici Sockerbullar!!
Sei sempre molto brava.
Un bacio dalle 4 apine
Care apine siete sempre le benvenute!
ΔιαγραφήBaci!
ma che bel posto che è il tuo blog......e la granella sopra è davvero una bella idea, lo sai il mio bimbo piccolo mi ha detto:mamma ma tu la granella non ce l'hai???
ΑπάντησηΔιαγραφήTi seguirò con molto piacere!
☺ ☺
ΔιαγραφήGrazie Donatella!
Anch'io ti seguiro e spero che ci incontriamo anche ai prossimi appuntamenti!
Mi piace molto questo modo di vivere.....bellissimi con la granella di zucchero
ΑπάντησηΔιαγραφήfra
Grazie Francesca!
ΔιαγραφήUna vera meraviglia Marina! Bravissima e che bel posto che hai creato qui! Mi fermerò con più calma per un caffè un'altra volta che vado a finire di fare il giro, ma ti seguo volentieri. Un abbraccio e serena notte ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήGrazie cara per essere passata!
ΔιαγραφήBaci e alla prossima!
Μαρινα πολύ μου αρέσει που αντικατέστησες με μαστίχα την βανίλια στην κρέμα, σίγουρα είναι πολύ ωραιότερη η γεύση ,
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλά και όλο το τσουρεκάκι φαίνεται εξαιρετικό, μμμ...μυρωδιές!!!
Σοφια μου σιγουρα και με την βανιλλια θα ειναι καλο, αλλα ειπα να βαλω και μια ελληνικη πινελια!
ΔιαγραφήΠολυ νοστιμα τσουρεκακια, απο τα καλυτερα που εχω δοκιμασει ποτε!
Ma perché non mi ricordo mai di avere anch'io mastìha? E dire che ho fatto anche il liquore di mastìha e potrei profumare i miei dolci. Immagino il profumo dei tuoi Sockerbullar, riesco a sentirlo persino da qui :))
ΑπάντησηΔιαγραφήAlla prossima cara Marina, ci troviamo in Germania :)
Cara Anna, io la utilizzo molto spesso, ci piace tanto il suo profumo!
ΔιαγραφήSenz' altro, volgio assagiare questa insolita pastiera!
Un abbraccio!
spero non me ne vorrai per essere venuta solo oggi. e' stato un mese... bellissimi i tuoi con la granella di zucchero e il ripieno aromatizzato al limone, slurp!
ΑπάντησηΔιαγραφήCiao Brabara!
Διαγραφήmeravigliosa la tua ricetta, grazie per la condivisione!
Baci!