0

ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ, ΓΛΑΣΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ♦♦ PANINI DOLCI AL LIEVITO MADRE, GLASSATI


ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ, ΓΛΑΣΣΑΡΙΣΜΕΝΑ

Υλικα : 150 gr φυσικο προζυμι,
                300 gr αλευρι δυνατο,
                200 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
                150 gr βουτυρο,
                180 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                1/2 φλυτζανι τσαγιου χλιαρο γαλα,
                150 ml νερο,
                2 αυγα και εναν κροκο,
                το ξυσμα απο την φλουδα ενος ακερωτου πορτοκαλιου,
               1 πρεζα αλατι.
για το γλασσο : 1 ασπραδι αυγου,
                            ζαχαρη αχνη οσο παρει.
Παρασκευη : 
Διαλυστε το φυσικο προζυμι στο νερο, προσθεστε 100gr δυνατο αλευρι και ανακατεψτε, να σχηματιστει ενας χυλος. Σκεπαστε τον χυλο με πλαστικη μεβρανη ή με ενα πανι και αφηστε τον σε θερμοκρασια δωματιου, για ολη τη νυχτα.
Την επομενη ημερα, βαλτε το προζυμι στον καδο του μιξερ, προσθεστε το γαλα και αρχιστε να ανακατευετε σε χαμηλη ταχυτητα. Προσθεστε με τη σειρα την ζαχαρη, τα 2 αυγα και τον κροκο, το ξυσμα πορτοκαλιου, τα αλευρια κοσκινισμενα, και τελος το αλατι. Ζυμωστε καλα το μιγμα και προσθεστε το βουτυρο λιωμενο. Ζυμωστε μεχρι να απορροφηθει το βουτυρο. Σκεπαστε την ζυμη με ενα πανι και αφηστε την σε χλιαρο μερος για 4 ωρες. 
Οταν διπλασιαστει σε ογκο, παρτε κομματιας ζυμης, βαρους 50gr  περιπου, και σχηματιστε μικρα ψωμακια. Βαλτε τα σε ενα ταψι, στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι και αφηστε τα σε χλιαρο μερος για μια ωριτσα ακομη. 
Χτυπηστε ελαφρα το ασπραδι του αυγου και προσθεστε τοση ζαχαρη αχνη, ωστε να παρετε ενα μαλλον σφιχτο γλασσο. Μοιραστε το γλασσο επανω στα ψωμακια. 
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C, για 40 λεπτα, μεχρι να ροδισουν.


PANINI DOLCI AL LIEVITO MADRE, GLASSATI

Ingredienti : 150 gr di lievito madre,
                            300 gr di farina manitoba,
                            200 gr di farina 00,
                            150 gr di burro,
                            180 gr di zucchero,
                            1/2 tazza di latte tiepido,
                            150 ml di acqua,
                            2 uova e 1 tuorlo,
                            la scorza grattugiata da un' arancia non trattata,
                           1 pizzico di sale.
per la glassa : 1 albume d'uovo,
                           zucchero a velo q.b.
Preparazione : 
Diluite il lievito madre nell'acqua e aggiungete 100gr di manitoba. Amalgamate e lasciate la pastella ottenuta a lievitare, per tutta la notte, a temperatura ambiente, coperta di un panno. 
Il giorno dopo, ponete il lievito rinfrescato nella planetaria, aggiungete il latte tiepido e azionatela. Aggiungete lo zucchero, le uova ed il tuorlo, la scorza grattugiata, le farine settacciate e, alla fine, anche il sale. Lasciate incordare l'impasto e alla fine aggiugnete anche il burro sciolto. Continuate a lavorarlo, fino all'assorbimento completo del burro. Coprite l'impasto con un panno e lasciatelo lievitare in luogo tiepido per 4 ore. 
Quando sarà raddoppiato di volume, prendete pezzi di ca 50gr, formate dei pannini, e posizionateli su una placca da forno, rivestita di carta da forno anitaderente. Lasciate in luogo itepido per un oretta.
Sbattele l'albume dell'uovo e aggiungete tanto zucchero a velo, fino ad ottenere una glassa non torppo liquida. Distribuite la glassa sui pannini. 
Infornate in forno preriscaldato ai 180°C. Cuocete per 40 minuti ca, fino a dorare.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.