2

ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ♦♦ TORTA AL CIOCCOLATO ULTRA VELOCE


ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικα: 200gr αλευρι γοχ,
               1 κουταλακι του γλυκου baking powder*,
               100gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
               3 κουταλιες της σουπας αγλυκο κακαο,
               130ml γαλα πληρες,
               2 κουταλιες της σουπας σπορελαιο,
               1 βανιλινη,
               1 πρεζα αλατι.
για το σιροπι : 50gr κουβερτουρα ψιλοκομμενη,
                            180gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
                            400ml βραστο νερο.
Παρασκευη : 
 Σε ενα σκευος αναμειξτε ολα τα υλικα; ξεκινηστε με τα στερεα : αλευρι, baking powder, ζαχαρη, αλατι, κακαο και βανιλινη, και επειτα προσθεστε τα υγρα : το λαδι (ηλιελαιο) και το γαλα. Ανακατεψτε καλα, να ομογενοποιηθουν ολα τα υλικα. Θα παρετε ενα πολυ σφιχτο μιγμα. Βουτυρωστε ενα πυρεξ και στρωστε μεσα το μιγμα. Πασπαλιστε την επιφανεια του με τη ζαχαρη και την κουβερτουρα. Βαλτε το νερο να βρασει και περιχυστε την σοκολατοπιτα. Βαλτε την αμεσως στον φουρνο, που εχετε προθερμανει στους 180°C. Αφηστε την να ψηθει για 40 λεπτα, περιπου.

* μπορειτε να χρησιμοποιησετε αλευρι που φουσκωνει μονο του, παραλειποντας το baking powder. 


TORTA AL CIOCCOLATO ULTRA VELOCE

Ingredienti : 200gr di farina,
                             1 cucchiaino di lievito chimico per dolci,
                             100gr di zucchero semolato,
                             3 cucchiai di cacao amaro,
                             130ml di latte,
                             2 cucchiai di olio di semi,
                             1 vanillina
                             1 pizzico di sale
per lo sciroppo : 50gr di cioccolato fondente, trittato finemente,
                                180gr di zucchero semolato,
                                400ml di acqua bollente.
Preparazione : 
In un recipiente, mescoate tutti gli ingredienti; prima i solidi : la farina, il lievito, lo zucchero, il cacao, la vanillina ed il sale, e poi aggiungete i liquidi : l' olio (di semi di girasole) ed il latte. Mescolate per amalgamare tutti gli ingredienti. Ne risulterà una pastella piuttosto compatta. Imburrate una pirofila e stendete l' impasto. Sulla superficie dell'impasto, cospargete lo zucchero restante ed il cioccolato fondente. Portate l'acqua ad ebolizione e versatela sulla torta. Infornate immediatamente, in forno preriscaldato ai 180°C per ca 40 minuti.

2 σχόλια:

  1. "MM", efharisto gia eirthes sto site mou tora gnorizo to dikosou to blog kai tis poles nostimes syntages pou mirazeis. Tha gireso kai ksana, ksana...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να'σαι καλα Peter! Το site σου ειναι καταπληκτικο και πολυ ελληνικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.