0

ΠΩΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΖΑ ♦♦ COME STERILIZZARE I BARATTOLI DI VETRO


ΠΩΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΖΑ

Τα γυαλινα βαζα μεσα στα οποια θα φυλαξετε τις μαρμελαδες, το γλυκο του κουταλιου ή θα φτιαξετε τις κονσερβες σας, πρεπει να τα αποστειρωνετε πριν τα χρησιμοποιησετε. Με την αποστειρωση εξουδετερωνονται ολα τα βακτηρια και οι μυκητες και αυτο ειναι ενα απο τα μυστικα για μια πετυχημενη κονσερβοποιηση, χωρις κινδυνο μολυνσης και καταστροφης του περιεχομενου της κονσερβας. 
Αφου τα πλυνετε καλα τα βαζα, στραγγιστε τα λιγο και ακολουθηστε επειτα εναν απο τους παρακατω τροπους αποστειρωσης :
-  Βυθιστε τα για 10 λεπτα μεσα σε μια κατσαρολα με νερο που βραζει. Βγαλτε τα με μια τσιμπιδα για τα μπιπερο και αφηστε τα αναποδα για να στεγνωσουν.
- Χωρις να τα σκουπισετε απο τα νερα, βαλτε τα στον μικροκυματικο, στην μεγιστη ισχυ για 1-2 λεπτα κατα μεσο ορο (εξαρταται απο την ποστητα των βαζων που θα βαλετε ταυτοχρονα). Οταν ανοιξετε τον μικροκυματικο θα τα βρειτε καυτα και στεγνα!
- Αν δεν εχετε μικροκυματικο, βαλτε τα στον συμβατικο φουρνο, στους 120°C στον αερα, για 10 λεπτα (αυτη η μεθοδος ειναι βεβαια πιο ενεργοβορα!).
- Αν εχετε ακομη τον αποστειρωτηρα των μπιμπερων απο τα παιδια σας, μην διστασετε να τον χρησιμοποιησετε! 

Τα καπακια απο τα βαζα, πλυντε τα με ζεστο νερο ή ακομη καλυτερα στο πλυντηριο των πιατων, και πριν τα χρησιμοποιησετε, περαστε τα με ενα πανι εμποτισμενο με καθαρη αλκοολη. Τα καπακια δεν αποστειρωνονται στον φουρνο μικροκυματων.
Και μια ακομη συμβουλη: καλυτερα να χρησιμοποιειτε καινουργια καπακια για τα βαζα καθε φορα, ιδιως αν προηγουμενως περιειχαν υλικα με εντονες μυρωδιες. Ανταλλακτικα καπακια θα βρειτε ευκολα στα μαγαζια με τα γυαλικα αλλα και στα σουπερ μαρκετ.


COME STERILIZZARE I BARATTOLI DI VETRO

I barattoli di vetro dentro i quali ivasetete le confetture, i dolci allo sciroppo, la giardiniera insomma le varie conserve, è indispensabile sterilizzarli prima dell'uso. Con la sterilizzazione vengono distrutti batteri e funghi, responsabili per il degradamento dei cibi. La sterilizzazine accurata dei barattoli, garantisce la lunga conservazione delle vostre preparazionei sottovuoto.
Prima di tutto, lavate bene i barattoli, sciacquateli e lasciateli sgrondare sommariamente. 
Scegliete poi uno dei metodi di sterilizzazione seguenti :
- Immergeteli dentro una pentola capiente, contenete acqua bollente. Lasciateli stare per 10 minuti. Tolgieteli facendo attenzione a non scottarvi, magari con l'aiuto di una pinza per i biberon. Lasciateli ad asciugare capovolti, su una salvietta.
- Senza asciugarli, metteteli nel microonde, alla massima potenza per un paio minuti (dipende dalla quantità dei barattoli messi insieme). Usciranno bollenti e perfetamente asciutti.
- Se non disponete il microonde, potete metterli nel forno comune, preriscaldato ai 120°C. Lasciateli stare per 10 minuti, a forno ventilato
- Se disponete lo sterilizzatore per i biberon, allora usatelo!

 Per quanto riguarda poi i coperchi, lavate con acqua calda, o meglio in lavastoviglie. Prima di utilizzarli, passateli con un panno imbevuto d'alcool puro. I coperchi non vengono sterilizzati nel fonrno al microonde.
Un consiglio ancora : meglio utilizzare dei coperchi nuovi ogni volta che preparerete una conserva, soprattuto se il conenuto precedente dei barattoli aveva dell'odore forte.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...