0

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ ♦♦ CONFETTURA DI CILIEGIE


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ

Το καλοκαιρακι τα φρουτα αφθονουν, και ειναι η εποχη για να φτιαξετε ολων των ειδων τις μαρμελαδες... Τωρα ηρθε και η σειρα των κερασιων. Η μαρμελαδα κερασι ειναι ευκολη στην παρασκευη της. Καλυτερα να ετοιμαζετε μικρα βαζακια με μαρμελαδα, ωστε να μπορειτε να τα καταναλωνετε σε συντομο χρονικο διαστημα, αφου τα ανοιξετε. Προσωπικα, δεν μου πολυαρεσει η υπερβολικα γλυκεια γευση, γι'αυτο χρησιμοποιω παντα την λιγοτερο δυνατη απαραιτητη ζαχαρη. Επισης προτιμω την ζαχαρη απο το ζαχαροκαλαμο, γιατι δεν λιγωνει.

Υλικα : 1300 gr κερασια (1 Kgr καθαρο βαρος για την μαρμελαδα),
                300 gr ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο,ακατεργαστη,
        απο 1 λεμονι, τον χυμο φιλτραρισμενο,
                1 κουταλακι του γλυκου πηκτινη απο φρουτα.
Παρασκευη : 
Διαλεξτε οσο το δυνατον ωριμα κερασια, ωραια και γερα. Πλυντε τα καλα, στραγγιστε τα και αφαιρεστε το κοτσανακι και τα κουκουτσια. Τα κουκουτσια μπορειτε να τα αφαιρεστε με το ειδικο εργαλειο, ή για πιο ευκολια, κοβοντας τα κερασια στη μεση. 
Βαλτε τα κερασια μεσα σε ενα βαθυ σκευος, πασπαλιστε τα με την ζαχαρη και αφηστε τα να σταθουν για 5-6 ωρες ή ακομη καλυτερα, για ολη τη νυχτα. 
Ριξτε τα μεσα σε μια κατσαρολα, προσθεστε τον χυμο λεμονιου, και βαλτε τα στη φωτια. Αφηστε τα να σιγοβρασουν για 35-40 λεπτα. Αν θελετε η μαρμελαδα να εχει πιο ομοιογενη μορφη, σε αυτο το σημειο, κατεβαστε την κατσαρολα απο τη φωτια, και με την βοηθεια ενος μπλεντερ χειρος, πολτοποιηστε τα φουτα. Βαλτε την κατσαρολα στη φωτια, προσθεστε την πηκιτνη και αφηστε να σιγοβρασει σε πολυ χαμηλη φωτια, για ακομη 5 λεπτα. 
Οσο ειναι ακομη καυτη, γεμιστε τα βαζακια, που εχετε προηγουμενως αποστειρωσει. Γεμιστε τα μεχρι 1 εκ. απο το χειλος, κλειστε καλα με τα καπακια, και αναποδογυριστε τα. Αφηστε τα να κρυωσουν αναποδογυρισμενα πανω σε μια σχαρα. 
Διατηρηστε τα σε δροσερο και σκοτεινο μερος.


CONFETTURA DI CILIEGIE

E arrivata anche la stagione delle ciliegie, ed è il momento giusto per preparare la confettura. Le confetture sono facili da preparare e sempre utili per farcire, decorare, o semplicemente assaporarle quando si ha voglia di un dolce leggero. Personalmente, uso il minimo necessario di zucchero, perchè non mi piacciono i dolci troppo zuccherati, e cosi aggiungo un po' di pectina da frutta.

Ingredienti : 1300 gr di ciliegie (1 Kgr peso netto della polpa),
                            300 gr di zucchero di canna, grezzo,
                      da 1 limone, il succo filtrato,
                            1 cucchiaino di pectina di frutta.
Preparazione : 
Scegliete delle ciliegie belle mature. Lavatele bene, asciugatele e privatele dal picciolo e dal nocciolo, con l'apposito attrezzo, o semplicemente tagliandole a meta. Mettetele in un recipiente capiente, cospargete con lo zucchero, coprite con una pellicola trasparente. Lasciate riposare per almeno 6 ore, o per tutta la notte, in un luogo fresco (o nel frigo). 
Versate le ciliegie ed il loro sughetto in una pentola, aggiungete il succo del limone e portatele ad ebollizione. Lasciatele cuocere a fuoco moderato per 35 - 40 minuti, eliminando la schiuma che si formerà nella superficie, con una sciumarola. Quando la frutta sarà cotta, togliete la pentola dal fuoco, e sminuzzate la frutta, con l'aiuto di un frullatore ad immersione. Mettete la pentola sul fuoco, aggiungete la pectina e cuocete per ancora 5 minuti, a fuoco basso. 
Versate la confettura, ancora scotttente, in barratoli sterilizzati. Riempiteli fino ad 1cm dall'orlo, chuidete subito i coperchi e capovolgeteli su una gratella. Lasciateli raffredare capovoti. 
Conservateli in luogo fresco e buio. Dopo l'apertura, conservate nel frigo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.