0

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ♦♦ ZUCCHINE RIPIENE


ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Κλασσικο πιατο, μαλλον καλοκαιρινο, οτι πρεπει τωρα που αρχισαν να βγαινουν τα πρωτα κολοκυθακια.

Υλικα : 6 μεγαλα κολοκυθακια,
               600 gr κιμα αναμεικτο (χοιρινο/μοσχαρισιο)
               12 κουταλιες της σουπας ρυζι καρολινα
               (υπολογισα 2 κουταλιες για καθε κολοκυθι),
               2 κρεμμυδια,
               1 φλυτζανι μαραθοριζα ψιλοκομμενη,
               1/2 φλυτζανι ανηθο ψιλοκομμενο,
               1 κουταλακι μαντζουρανα ξερη τριμμενη,
               1/2 κουταλακι τσιμενι,
               ζωμο κρεατος,
               5 κουταλιες σουπας ελαιολαδο,
               1 κουταλια σουπας βουτυρο,
               αλατι και πιπερι.
Παρασκευη : 
Πλυντε τα κολοκυθακια και καθαριστε τα. Κοψτε τα στα δυο, Αδειαστε τα με τη βοηθεια του καταλληλου εργαλειου που βγαζει μπαλλακια ή με ενα κουταλακι. Φροντιστε ομως, να βγαλετε ενα μεγαλο κομματι αρχικα, το οποιο θα το χρησιμοποιησετε σαν καπακι. 
Σε ενα τηγανι βαλτε το βουτυρο και 3 κουταλιες απο το λαδι και μαρανετε το κρεμμυδι. Προσθεστε τη μαραθοριζα και την μαντζουρανα και σωταρετε για λιγα λεπτα. Προσθεστε και το ρυζι, και σωταρετε μεχρι να αρχισει να θαμπωνει. Κατεβατε το τηγανι απο την φωτια και αφηστε το να κρυωσει. 
Σε ενα σκευος βαλτε ολα τα υλικα για την γεμιση. Αλατιστε και πιπερωστε. Σας συμβουλευω να ριξετε λιγο παραπανω αλατι, γιατι θα απορροφησουν και τα κολοκυθακια. Αναμειξτε καλα ολα τα υλικα. 
Γεμιστε τα κολοκυθακια και σκεπαστε το καθενα με το καπακι του. Τοποθετηστε τα μεσα σε μια κατσαρολα. Προσθεστε 3 φλυτζανια ζωμο κρεατος, σκεπαστε την κατσαρολα και αφηστε το φαι να βρασει, σε μετρια φωτια, για 45 λεπτα, περιπου. Προσθεστε ζωμο κατα την διαρκεια του μαγειρεματος, αν ειναι απαραιτητο. Αν χρησιμοποιησετε χυτρα ταχυτητας, βαλτε 1 1/2 φλυτζανι ζωμο και μαγειρεψτε για 20-25 λεπτα.
Για να προσθεσω λιγη γευση στο φαγητο, μιας και τα κολοκυθια, δεν εχουν καποια ιδιαιτερη γευση απο μονα τους, χρησιμοποιησα λιγα αμεπλοφυλλα, που ειναι και της εποχης. Ετσι, εστρωσα τον πατο της κατσαρολας με μερικα βλασταρια απο το κλημα και μερικα αμπελοφυλλα. Καποιοι, συνηθιζουν μαζι με τα κολοκυθακια, να βραζουν και μερικα ντολμαδακια, γεμιστα με κιμα.


ZUCCHINE RIPIENE

Un piatto classico estivo, semplice e saporito.

Ingredienti : 6 zucchine grosse ( 20-25cm di lunghezza),
                            600 gr di carne macinata mista (meta suina - meta bovina), 
                            12 cucchiai di riso tipo vialone nano
                            (ho calcolato 2 cucchiai per zucchina),
                            2 cipolle tritate,
                            1 tazza di finocchio tritato,
                            1/2 tazza di aneto tritato,
                            1 cucchiaino di maggiorana tritata,
                            1/2 cucchiaino di fieno greco macinato,
                            brodo di carne qb.,
                            5 cucchiai di olio di oliva,
                            1 cucchiaio di burro,
                            sale e pepe.
Preparazione : 
Lavate e mondate le zucchine. Taglatele in due. Svuotatele dalla polpa con l'aiuto di un cucchiaino o con l'apposito attrezzo, cercando prima di tutto,  di ricavare una sorta di coperchio per ciascuna. 
In una padella mettete il burro e 3 cucchiai d'olio e fate appassire la cipolla. Aggiungete il finocchio, e la maggiorana e saltate per alcuni minuti. Aggiungete il riso e saltate fino che il riso diventi opaco. Ritirate dal fuoco e lasciate intiepidire. 
In un recipiente, mettete tutti gli ingredienti per la farcitura. Aggiungete sale e pepe e mischiate bene. Vi consiglio di aggiungere un po' di sale di più, perchè le zucchine ne assorberanno parecchio.
Farcite ogni pezzo di zucchina  e chiudetelo con il coperchio improvvisato. Sitematele nella pentola, aggiungete 3 tazze di brodo e cucetele, a fuoco moderato, per 45 minuti. Aggiungete un po' di brodo se sarà necessario. Se utilizzate la pentola a pressione, mettete 11/2 tazza di brodo, e riducete il tempo di cottura a 20-25 minuti.
Un consiglio : siccome le zucchine di per sè non hanno un sapore particolare, ho aggiunto alcune foglie di vite (che sono di stagione). Ho disposto le foglie di vite e alcuni rametti teneri sul fondo della pentola. Si usa ancora di cucinare le zucchine ripiene insieme a dolmadàkia (involtini di foglie di vite ripieni di carne).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.