ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ
(ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ)
Εφτασε και η εποχη για τα κερασια και τωρα ειναι η καταλληλη στιγμη για να φτιαξετε λιγα "μεθυσμενα" κερασακια ( ή μαρασκινο αν προτιματε, αν και το μαρασκινο ειναι το βυσσινο), που μπορειτε να τα χρησιμοποιησετε για να διακοσμησετε διαφορες γλυκες δημιουργιες σας.
Διαλεξτε ωραια πετροκερασα (της Εδεσσης ειναι τελεια), ωριμα αλλα σκληρα. Πλυντε τα καλα, σκουπιστε τα, κοψτε το κοτσανακι τους στο μισο και τρυπηστε το καθενα με μια βελονα.
Τακτοποιηστε τα σε ενα βαζο με αεροστεγες κλεισιμο, και προσθεστε τοση βοτκα 40°, καλης ποιοτητας, ωστε να τα καλυψει. Προσθεστε λιγα κομματακια ξυλακι κανελας, κανα-δυο γαρυφαλλα και τελος, απο 120 gr ζαχαρη κρυσταλλικη, για καθε λιτρο βοτκας που χρησιμοποιησατε.
Σφραγιστε το βαζο και βαλτε το σε μερος σκοτεινο και δορσερο. Αφηστε το για τουλαχιστον 2 μηνες, ανακινωντας καθε τοσο.
Οταν ειναι ετοιμο, αφαιρεστε τα αρωματικα.
Τα κερασακια μαρασκινο διατηρουνται για πολυ καιρο, εκτος ψυγειου, μεσα στο ζουμακι τους.
Το ζουμακι τους γινεται ενα ωραιοτατο τσερυ, αλλα ειναι λιγο δυνατο!
Τακτοποιηστε τα σε ενα βαζο με αεροστεγες κλεισιμο, και προσθεστε τοση βοτκα 40°, καλης ποιοτητας, ωστε να τα καλυψει. Προσθεστε λιγα κομματακια ξυλακι κανελας, κανα-δυο γαρυφαλλα και τελος, απο 120 gr ζαχαρη κρυσταλλικη, για καθε λιτρο βοτκας που χρησιμοποιησατε.
Σφραγιστε το βαζο και βαλτε το σε μερος σκοτεινο και δορσερο. Αφηστε το για τουλαχιστον 2 μηνες, ανακινωντας καθε τοσο.
Οταν ειναι ετοιμο, αφαιρεστε τα αρωματικα.
Τα κερασακια μαρασκινο διατηρουνται για πολυ καιρο, εκτος ψυγειου, μεσα στο ζουμακι τους.
Το ζουμακι τους γινεται ενα ωραιοτατο τσερυ, αλλα ειναι λιγο δυνατο!
CILIEGIE SOTTO SPIRITO
La stagione delle ciliegie è arrivata e questo è il momento giusto per preparare una quantità di ciliegie sotto spirito.
Scegliete delle ciliegie, durace o visciole, belle mature, sane e piuttosto dure al tatto. Lavetele bene, asciugatele, tagliate la metà del gambo e foratele, una ad una, con un spillo.
Sistematele in un vaso a chiusura ermetica. Versate dentro tanta vodka di buona qualità, a 40°, fino a coprirle completamente. Aggiungete qualche pezzettino di scorza di cannella, qualche chiodo di garofano ed infine, 120 gr di zucchero semolato, per ogni litro d' alcool usato. Tappate il vaso e lasciate riposare in luogo fresco e buio per almeno 2 mesi, agitando ogni tanto.
Passato il tempo di stagionatura, eliminate gli aromi.
Le ciliegie sotto spirito si consevano per parecchi mesi.
Potete utilizzarle per decorare e guarnire torte, budini, etc.
Il loro liquido di macerazione, diventa un liquore cherry, abbastanza forte, ma buono!
Sistematele in un vaso a chiusura ermetica. Versate dentro tanta vodka di buona qualità, a 40°, fino a coprirle completamente. Aggiungete qualche pezzettino di scorza di cannella, qualche chiodo di garofano ed infine, 120 gr di zucchero semolato, per ogni litro d' alcool usato. Tappate il vaso e lasciate riposare in luogo fresco e buio per almeno 2 mesi, agitando ogni tanto.
Passato il tempo di stagionatura, eliminate gli aromi.
Le ciliegie sotto spirito si consevano per parecchi mesi.
Potete utilizzarle per decorare e guarnire torte, budini, etc.
Il loro liquido di macerazione, diventa un liquore cherry, abbastanza forte, ma buono!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.