0

ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ♦♦ COSCIOTTO DI CAPRETTO AL FORNO


ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΜΕ ΣΚΕΠΗ, ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Το τρυφερο μπουτακι απο το κατσικακι, τυλιγμενο στα μυρωδικα μεσα στην σκεπη, γινεται ζουμερο και πεντανοστιμο! Οι πατατουλες που το συνοδευουν αποκτουν απιστευτη γευση...

Υλικα : 1 μπουτακι απο κατσικακι γαλακτος (2-2 1/2 Kgr),
                  1 σκεπη,
                  1 κουταλακι του γλυκου σκορδο γκρανουλε,
                  1/2 κουταλακι τριμμενη μαντζουρανα,
                  1 κουταλακι τριμμενο θυμαρι,
                  2+2 κουταλακια herbes de Provence,
                  αλατι,
                  πιπερι μαυρο φρεσκοτριμμενο,
                  2 Kgr πατατες νεας εσοδειας,
                  5 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο παρθενο,
                  1 κουταλια της σουπας βουτυρο.
Πρασκευη : 
Πλυντε καλα το μπουτακι. 
Σε ενα μπωλακι, αναμειξτε το σκορδο, την μαντζουρανα, το θυμαρι, 2 κουταλακια απο το herbs de Provence, 1 γεματο κουταλακι αλατι και 1/2 κουταλακι μαυρο πιπερι. Με αυτο το μιγμα, πασπαλιστε καλα ολο το μπουτακι. 
Πλυντε την σκεπη με χλιαρο νερο, στραγγιστε την και τυλιξτε το μπουτακι, οχι πολυ σφιχτα. Πασπαλιστε με αλατι και λιγο πιπερι και βαλτε το στη γαστρα, που την εχετε αλειψει με το βουτυρο. 
Καθαριστε τις πατατες και κοψτε τες σε κυβους. Αλατιστε, πιπερωστε, πασπαλιστε με τα υπολοιπα 2 κουταλακια απο το herbs de Provence, περιχυστε με το λαδι και αναμειξτε τες καλα. Τοποθετηστε τις πατατες γυρω απο το μπουτακι.
Σκεπαστε τη γαστρα και βαλτε την στον φουρνο, στους 220°C . Αφου περασει μιση ωρα, κατεβαστε την θερμοκρασια στους 160-170°C και αφηστε το να ψηθει για 2 ωρες ακομη. Τελος, ανεβαστε ξανα την θερμοκρασια στους 200°C, ξεσκεπαστε την γαστρα και αφηστε την για ακομη μιση ωρα περιπου, μεχρι να ροδισει. 
Σερβιρετε οσο ειναι ζεστο. 
Μπορειτε να πασπαλισετε τις πατατες με λιγη τριμμενη παρμεζανα. 



COSCIOTTO DI CAPRETTO AL FORNO

Il tenero cosciotto del capretto, spalmato di spezie e avvolto nel peritoneo, diventa succulente e sfizioso! Anche le patate che lo circondano hanno un sapore squisito...

Ingredienti : 1 cosciotto di capretto (2-2 1/2 Kgr),
                              1 reticella di capretto,
                              1 cucchiaino di aglio granulato,
                              1/2 cucchiaino di maggiorana tritata,
                              1 cucchiaino di timo tritato,
                              2+2 cucchiaini di erbe di Provenza,
                              sale e pepe,
                              2 Kgr di patate novelle,
                              5 cucchiai di olio extravergine di oliva,
                              1 cucchiaio di burro.
Preparazione : 
Lavate bene il cosciotto. 
In una ciotolina mischiate l'aglio, la maggiorana, il timo, 2 cucchiaini di erbe di Provenza, 1 cucchiaino colmo di sale e mezzo cucchiaino di pepe nero. Cospargete questa miscella sul cosciotto, tamponandola con le mani per farla aderire. 
Lavate bene la reticella in acqua tiepida, scolate e avvolgete il cosciotto, non troppo strettamente. Cospargete un po'
di sale e pepe nero e disponetelo in una rostiera imburrata.
Sbucciate le patate e tagliatele a cubetti. Cospargete con sale, pepe, i 2 cucchiaini delle erbe di Provenza, infine irrorate con l'olio; mescolate il tutto. Disponete le patate attorno al cosciotto.
Infornate ka rostiera coperta in forno preriscaldato a 220°C, modalità statico. Trascorsi 30 minuti, abbassate la temperatura a 160-170°C e lasciate cuocere per 2 ore. Scoperchiate la rostiera, aumentate la temperatura a 200°C e lasciate cuocere per mezz' oretta ancora fino a dorare e formare una crosticina croccante.
Servite la carne ben calda. Se vi piace, potete cospargere  le patate con un po' di parmigiano grattugiato.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.