9

ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΓΕΜΙΣΤΑ, ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΩΤΕ ♦♦ AVOCADO RIPIENI, SERVITI CON MAZZANCOLLE PICCANTI


ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΓΕΜΙΣΤΑ, ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΩΤΕ

Ενα δροσερο ορεκτικο, για να εντυπωσιαστετε σε ενα επισημο τραπεζι. Ελαφρια, αρωματικη κρεμα με ρικοττα και αβοκαντο, συνδυασμενη με πικαντικες, σωταρισμενες γαριδες, σερβιρισμενη μεσα στα αβοκαντο και γαρνιρισμενη με κασιους, σχοινοπρασο και παπρικα.

Δοση : για 4 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : μετριος
Υλικα : 10-12 μετριες γαριδες, κατα προτιμηση φρεσκιες,
                2 κουταλιες της σουπας εξτρα παρθενο ελαιολαδο,
                1/2 κρεμμυδι,
                1 μικρη σκελιδα σκορδο,
                1 καυτερο πιπερακι,
                1 ωριμο αβοκαντο,
                250 gr ρικοττα,
                2 κουταλιες της σουπας ψιλοκομμενο ανηθο,
                1 λαϊμ,
                σχοινοπρασο,
                φρεσκοτριμμενο μιγμα απο 3 πιπερια,
                παπρικα γλυκεια,
                ανθος αλατιου,
                κασιους αναλατα.
Προετοιμασια : 
Αφαιρεστε το εντερακι απο τις γαριδες με μια οδοντογλυφιδα και πλυντε τες. Βαλτε σε μια κατσαρολα λιγο νερο, και μολις αρχισει να βραζει, ριξτε μεσα τις γαριδες. Αφηστε τες να βρασουν για 5 λεπτα, αφαιρεστε τες, αφηστε τες να κρυωσουν και αφαιρεστε τα κελυφη τους. 
Ψιλοκοψτε το κρεμμυδι και το σκορδο. Βαλτε το λαδι σε ενα τηγανι, σωταρετε ελαφρα το κρεμμυδι, το σκορδο και το πιπερακι, αφου το τσακισετε λιγο, και επειτα προσθεστε και τις γαριδες. Σωταρετε τες 2-3 λεπτα απο καθε πλευρα, βγαλτε τες απο το τηγανι και πασπαλιστε τες με ελαχιστο αλατακι. 
Κοψτε το αβοκαντο στη μεση, αφαιρεστε το κουκουτσι του και με ενα κουταλακι αφαιρεστε την σαρκα του. Ραντιστε τα αδεια αβοκαντο με τον χυμο απο το μισο λαϊμ, για να μην μαυρισουν, και κρατηστε τα στην ακρη, γιατι θα τα χρησιμοποιησουμε για το σερβιρισμα. 
Βαλτε στο μουλτι την σαρκα του αβοκαντο, την ρικοττα, τον ανηθο, ξυσμα και χυμο απο το μισο λαϊμ, λιγο φρεσκοτριμμενο πιπερι, 1-2 πρεζες ανθο αλατιου και πολτοποιηστε τα. Γεμιστε με το μιγμα τα μισα αβοκαντο. Στολιστε με τις σωταρισμενες γαριδες, τα κασιους, χοντροκοπανισμενα, και το σχοινοπρασο, ψιλοκομμενο. Τελος πασπαλιστε με λιγη παπρικα.


AVOCADO RIPIENI, SERVITI CON MAZZANCOLLE PICCANTI

Un antipasto con un tono escotico, per fare bella figura in un pranzo di festa! Gli avocado vengono riempiti con una crema di ricotta e polpa di avocado, aromatizzata con aneto e lime. Per dare un tocco di golosità, vengono accompagnati con mazzancolle saltate e conditi con erba cipollina, nocciole di anacardio tritate e una spolverata di paprica.

Dose : per 4 persone
Difficolta : media
Ingredienti : 10-12 mazzancolle fresche di media grandezza,
                            2 cucchiai di olio extravergine di oliva,
                            1/2 cipolla,
                            1 spicchio d'aglio piccolo,
                            1 peperoncino piccante,
                            1 avocado maturo,
                            250 gr di ricotta,
                            2 cucchiai di aneto tritato,
                            1 lime,
                            erba cipollina,
                            macinato di 3 varietà di pepe (creola),
                            paprica dolce,
                            fior di sale,
                           nocciole d'anacardio tritate. 
Preparazione : 
Con uno stuzzicadenti, eliminate la budellina dalle mazzancolle e poi lavatele. In una pentola, mettete un po' di acqua e portate ad ebollizione. Versateci le mazzancolle e lessatele per 5 minuti. Scolatele, lasciatele raffreddare, sgusciatele e tenetele da parte. 
Tritate la cipolla e l'aglio. Versate l'olio in una padella e fate appena rosolare la cipolla, l'aglio ed i peperoncino (schiaccatelo per rendere il suo sapore). Aggiungete le mazzancolle e saltate per qualche minuto, fino a prendere un colore dorato. Elminatele, cospargete con un pochino di sale e tenetele da parte. 
Tagliate l'avocado a metà, eliminate il nocciolo ed estraette la polpa, con l'aiuto di un cucchiaino. Non buttare le bucce dell' avocado, ci serviranno per la decorazione; spruzzatele con succo da mezzo lime, per non annerire. 
Frullate insieme la polpa dell'avocado, la ricotta, l'aneto, il trito ed i succo di mezzo lime, una spolverata di pepe e qualche pizzico di fior di sale, fino a prendere una crema. Riempite con questa crema de bucce degli avocado. Decorate con le mazzancolle saltate. Cosparegete con un po' di nocciole di anacardio, tritate grosolanemente, e con erba cipollina tritata. Alla fine, spolverate con un pochino di paprica.                  



- με αυτην την συνταγη συμμετεχω στον διαγωνισμο των TGI Friday's 2012
- con questa ricetta partecipo al conocorso di TGI Friday's 2012


9 σχόλια:

  1. καλά...είναι φανταστικό!!!!!μπράβο!
    αύριο θα φτιάξω τη κερασόπιτα σου , την είδα στης Ζαμπίας!υπέροχη φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφα και πεντανόστιμα!
    Πολύ μου αρέσουν τα αβοκάντο και έτσι σερβιρισμένα δεν έχω καμιά αναστολή, τα τρώγω άνετα και τα δυο μισά.

    Καλό βράδυ Μαρίνα.
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @peps
    Ευχαριστω Πεπη μου! Η κερασοπιτα εχει μοναδικη γευση, ομολογω οτι ηταν ενας πολυ επιτυχημενος πειραματισμος...

    @Kitchen Stories
    Εγω παντως τα εφαγα και τα δυο μισα, μιας και οι αντρες μου δεν πειστηκαν να τα δοκιμασουν και εφαγαν μονο τις γαριδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουάου!!!!
    Πολύ εντυπωσιακό!!!
    Μαρίνα μου γιατί δεν συμμετέχεις με αυτήν την πολύ όμορφη συνταγή στα Παιχνίδια Κουζίνας??
    Αυτόν τον μήνα έχουν θέμα "Συνταγές με αβοκάντο"
    Δες εδώ λεπτομέρειες
    http://paixnidiathskouzinas.blogspot.gr/
    Δεν είναι διαγωνισμός, παιχνίδι είναι
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάρα πολύ εντυπωσιακό ορεκτικό Μαρίνα μου!
    και τι υπέροχα χρώματα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Αγγελικη Ν.
    Ευχαριστω Αγγελικη μου!

    @ ΕΛΕΝΑ
    Ευχαριστω Ελενα μου,εχω ηδη στειλει την συνταγη στα Παιχνιδια της Κουζινας ...

    @Ερμιονη
    Ευχαριστω Ερμιονη μου, φιλακια κι απο μενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρεσαν παρα πολυ τα χρωματα και η αρμονια των γευσεων. Ακομη μια επιτυχια της εργαστηριακης μαγειρισσας!!! Ευγε!!! ΥΓ. Περιλαμβανεται ως ορεκτικον εις το δειπνο της Θεσσαλονικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @panathinaeos
    Τωρα το συμπληρωσαμε το μενου!
    να αρχισω να ποσταρω και κρασια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.