ΧΛΙΑΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ
Μια σαλατα με λαχανικα της εποχης, φτιαγμενη στο τηγανι! Καθως περιεχει και ζυμαρικο, αν την σερβιρετε με λιγο τυρακι, αποτελει ενα πληρες γευμα.
Δοση: για 4 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολη
Υλικα: 2 μελιτζανες,
αλατι χοντρο,
1 φλ. φρεσκα κουκια καθαρισμενα (μονο τους σπορους),
100 gr μανιταρια σαμπινιον φρεσκα,
1 κ.γ. μαντζουρανα τριμμενη,
1 κρεμμυδι,
1 σκελιδα σκορδο,
εξτρα παρθενο ελαιολαδο,
4 κ.σ. φιδε σπασμενο,
3 κ.σ. μαϊντανο ψιλοκομμενο,
παπρικα,
φρεσκοτριμμενο πιπερι,
ανθος αλατιου,
αγρια ροκα,
τυρι φετα.
Προετοιμασια :
Καθαριστε τις μελιτζανες και κοψτε τες σε κυβακια. Βαλτε τες μεσα σε ενα τρυπητο, πασπαλιστε τες με χοντρο αλατι και αφηστε τες να στραγγισουν απο τα υγρα τους για μια ωρα τουλαχιστον. Ξεπλυντε τες και στραγγιστε τες καλα. Τηγανιστε τες σε αφθονο ελαιολαδο και μετα ακουμπηστε τες σε απορροφητικο χαρτι.
Καθαριστε τα κουκια απο τα εξωτερικα κελυφη και καρατηστε μονο τους σπορους. Βαλτε τα να βρασουν σε αφθονο νερο για 6-7 λεπτα, στραγγιστε τα, και μολις κρυωσουν, αφαιρεστε την εξωτερικη τους φλουδα.
Ψιλοκοψτε το κρεμμυδι και το σκορδο.
Καθαριστε τα μανιταρια και κοψτε τα σε φετουλες, οχι πολυ λεπτες.
Σε ενα τηγανι, βαλτε 2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο και ροδιστε το κρεμμυδι με το σκορδο. Προσθεστε τον σπασμενο φιδε και σωταρετε μεχρι να παρει χρωμα. Προσθεστε τα μανιταρια και την ματζουρανα και σωταρετε μεχρι να εξατμιστει ολο το υγρο τους.
Λιγο πριν τα κατεβασετε απο την φωτια, προσθεστε τα κουκια, τις μελιτζανες και τον μαιντανο, αλατιστε με το ανθος αλατιου και πιπερωστε.
Σερβιρετε τα σωταρισμενα λαχανικα επανω σε ενα στρωμα απο αγρια ροκα. Συνοδεψτε με φετα, γαρνιρισμενη με μια κλωστη ελαιολαδο παρθενο εξτρα και λιγη παπρικα.
INSALATA TIEPIDA DI MELANZANE, FUNGHI E FAVE FRESCHE
Un' insalata preparata con le verdure freshce di stagione, fatta in padella. Siccome contiene anche la pasta, con l'aggiunta di una fetta di formaggio fèta si trasforma in un pasto veloce e completo.
Dosi : per 4 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 2 melanzane,
sale grosso,
1 tazza di fave fresche sgranate,
100 gr d funghi champignon freschi, sale grosso,
1 tazza di fave fresche sgranate,
1 cucchiaino di maggiorana tritata,
olio di oliva extravergine qb.,
1 cipolla gialla,
1 spicchio d'aglio,
3 cucchiai di prezzemolo tritato,
paprica,
pepe nero macinato,
fior di sale,
rucola qb,
formaggio fèta.
Preparazione :
Lavate le melanzane, eliminate il picciolo e tagliatele a cubetti. Poneteli in un colapasta, cospargete con sale grosso e lasciatele ad espellere l'acuqa di vegetazione, per almeno un' ora. Sciacquate, strizzate e poi friggetele in abbondante olio di oliva. Ponetele su carta assorbente e tenetele da parte.
Lessate le fave per 6-7 minuti, sgocciolatele e quando saranno intiepidite, eliminate la pellicina esteriore.
Tritate la cipolla e l'aglio.
Pulite i funghi e tagliateli a fettine, non troppo sottili.
In una padella, versate 2 cucchiai di olio e fate dorare la cipolla insieme all'aglio. Aggiungete i cappelli d'angelo tritati e saltate fino a dorare. Aggiungete la maggiorana ed i funghi e lasciate soffrigere fino ad evaporare il loro liquido.
Poco prima di ritirare dal fuoco, aggiungete le fave, le melanzane, fior di sale a piacere e pepe nero macinato.
In un piatto da portata, mettete nel fondo uno strato di rucola. Versateci sopra il composto. Tagliate la feta a cubetti e diposneteli sopra. Condite con un filo d'olio e un pizzico di paprica.
Σίγουρα μια σαλάτα διαφορετική από όσες έχουμε συνηθίσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει γιατί συνδυάζει αγαπημένα υλικά, είμαι σίγουρη ότι το γευστικό αποτέλεσμα αξίζει!
Φιλιά, καλό μεσημέρι!
@ΕΛΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟντως ηταν πολυ γευστικη! Ευχαριστω Ελενα μου καλο Σ/Κ
Φιλια!
Μαρίνα μου δεν έχω φάει κουκιά ποτέ αλλά πολύ με δελάζει η σαλάτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια πολλά, καλό ΣΚ!
Μου άρεσε πολύ η σαλάτα αυτή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυπαρουσίαστη και δυναμωτική!!
Κουκιά δεν έχω φάει, Μαρίνα.
Ούτε το άνθος αλατιού γνώριζα.
Εξαιρετικά.
Φιλιά και καλημέρα.
@Eri
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα Ερη μου! Μαλλον μπορεις και να τα παραλειψεις. Κι εγω δεν ειχα φαει, αλλα φετος εβλεπα τις ιταλιδες που ετοιμαζαν διαφορα με τα κουκια και ζηλεψα. Ωραια ειναι, διαφορετικη γευση...
@Στέλλας Κουζινομπερδέματα
Ευχαριστω Στελλα μου. Οπως εγραψα και στην Ερη, κι εγω προσφατα τα δοκιμασα. Μαλιστα κρατησα μια ποσοτητα και την κατεψυξα, ετσι εξγειται που τα βρηκα αυτην την εποχη, γιατι δεν νομιζω να μπορεις να τα βρεις το καλοκαιρι. Προσοχη μονο αν καποιος εχει ελλειψη ενζυμου, μπορει να δημιουργησουν προβλημα!
Τι πρωτότυπη σαλάτα μας έφτιαξες Μαρίνα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα τα υλικά που χρησιμοποίησες μου αρέσουν και φαντάζομαι ότι ο συνδυασμός τους θα είναι άπαιχτος!!
Τέλεια και για ελαφρύ γεύμα τώρα το καλοκαιράκι!
Φιλιά!
@Ερμιονη
ΑπάντησηΔιαγραφήΟντωε για γευμα την ετοιμασα. Απο καπου ειχα δει την ιδεα με κους-κους, αλλα για συντομια εβαλα τον φιδε. επισης προσθεσα την φετα και την ροκα...