0

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ // TORTA AL CIOCCOLATO E BARBABIETOLE


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

Εμπνευσμενο απο μια συνταγη του Στελιου Παρλιαρου.

Υλικα : 250 gr παντζαρια βρασμενα,
                 1 1/2 φλυτζανι τσαγιου αλευρι,
                 2 γεματα κουταλακια baking powder,
                 60 gr κακαο αγλυκο,
                 230 gr καστανη ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο,
                 4 αυγα,
                 150 gr βουτυρο λιωμενο,
                 1 βανιλινη,
                 ζαχαρη αχνη.
Παρασκευη : 
Βραστε τις ριζες απο τα παντζαρια και αφηστε τις να στραγγισουν. Βαλτε τα παντζαρια στο μπλεντερ, μαζι με την μιση ζαχαρη και πολτοποιηστε τα. 
Βαλτε στο μιξερ τα αυγα, μαζι με την υπολοιπη ζαχαρη και τη βανιλινη, και χτυπηστε τα καλα, μεχρι να φουσκωσουν. Προσθεστε το βουτυρο, και χτυπηστε το μιγμα για λιγα λεπτα ακομη. Προσθεστε το αλευρι, το baking  και το κακαο, κοσκινισμενα, και τελος τον πολτο των παντζαριων. Ανακατεψτε καλα, να ομογενοποιηθει το μιγμα. 
Βαζετε σε βουτυρωμενη φορμα, και ψηνετε στους 180°C για μια ωρα, περιπου. 
Αφηνετε να κρυωσει, ξεφορμαρετε και πασπαλιζετε με ζαχαρη αχνη.



TORTA AL CIOCCOLATO E BARBABIETOLE

Questa torta è stata ispirata da una ricetta del famoso chef pâtissier greco, Stelios Parliaros.

Ingredienti : 250 gr di barbabietole lessate,
                              1 1/2 tazza di farina,
                              2 cucchiaini colmi di lievito chimico in polvere,
                              60 gr di cacao amaro,
                              230 gr di zucchero di canna grezzo,
                              4 uova medio-grandi, 
                              150 gr di burro fuso,
                              1 vanillina,
                              zucchero a velo.
Preparazione : 
Lessate le radici delle barbabietole e scolatele bene. Aggiungete metà dello zucchero e riducetele in poltiglia. 
Nella planetaria, mettete le uova, la vanillina ed il resto dello zucchero. Sbatteteli bene, fino a diventare una crema spumosa. Aggiungete il buro e sbattete per ancora un po'. Aggiungete la farina, il lievito ed il cacao, settaciati, e infine la poltiglia delle barabietole. Amalgamate bene. 
Mettete il composto in una tortiera imbuttata. 
Infornate, in forno preriscaldato ai 180°C, per un ora. 
Sfornate, lasciate raffreddare, e cospargete di zucchero a velo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.