ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
Εμπνευσμενο απο μια συνταγη του Στελιου Παρλιαρου.
Υλικα : 250 gr παντζαρια βρασμενα,
1 1/2 φλυτζανι τσαγιου αλευρι γοχ.,
2 γεματα κουταλακια baking powder,
60 gr κακαο αγλυκο,
230 gr καστανη ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο,
4 αυγα,
150 gr βουτυρο λιωμενο,
1 βανιλινη,
ζαχαρη αχνη για το σερβιρισμα.
Προετοιμασια :
Βραστε τις ριζες απο τα παντζαρια και αφηστε τες να στραγγισουν. Μπορειτε να χρησιμοποιησετε και ετοιμα βρασμενα παντζαρια. Ζυγιστε τα παντζαρια, βαλτε τα στο μπλεντερ, μαζι με την μιση ζαχαρη και πολτοποιηστε τα.
Βαλτε στον καδο του μιξερ τα αυγα, μαζι με την υπολοιπη ζαχαρη και τη βανιλινη, και χτυπηστε τα καλα, μεχρι να φουσκωσουν. Προσθεστε το βουτυρο, και χτυπηστε το μιγμα για λιγα λεπτα ακομη. Προσθεστε το αλευρι, το baking και το κακαο, κοσκινισμενα, και τελος τον πολτο των παντζαριων. Ανακατεψτε καλα, μεχρι το μιγμα να γινει ομοιογενες.
Ριξτε το μιγμα σε βουτυρωμενη φορμα, και ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180°C για μια ωρα, περιπου. Πριν το βγαλετε απο τον φουρνο, καντε το τεστ της οδοντογλυφιδας.
Αφηστε το να κρυωσει, και ξεφορμαρετε σε μια πιατελα. Πριν να το σερβιρετε πασπαλιστε με ζαχαρη αχνη.
TORTA AL CIOCCOLATO E BARBABIETOLE
Questa torta è stata ispirata da una ricetta del famoso chef pâtissier greco, Stelios Parliaros.
Ingredienti : 250 gr di barbabietole lessate,
1 1/2 tazza di farina 00,
2 cucchiaini colmi di lievito chimico in polvere,
60 gr di cacao amaro in polvere,
230 gr di zucchero di canna demerara,
4 uova medio-grandi,
150 gr di burro fuso,
1 vanillina.
per la finitura : zucchero a velo.
Preparazione :
Fate lessate le radici delle barbabietole e scolatele bene. Potete utilizzare anche delle barbabietole già cotte. Metete nel cutter, aggiungete metà dello zucchero e riducetele in poltiglia.
Nella bacinella della planetaria, mettete le uova, la vanillina ed il resto dello zucchero. Azionate e lasciate frullare bene, fino a prendere una crema spumosa. Aggiungete il burro e sbattete per ancora un po'. Aggiungete la farina, il lievito ed il cacao, settaciati, e infine la poltiglia delle barabietole. Amalgamate bene.
Mettete il composto in una tortiera imbuttata.
Infornate, in forno preriscaldato a 180°C, per un oretta.
Fate la prova srecchino.
Sfornate, lasciate raffreddare, e sformate entro un vassoio da portata.
Poco prima di servire, cospargete di zucchero a velo.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.