ΡΟΔΕΛΕΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΤΥΡΙ
Πικαντικες ροδελες σφολιατας, παντα εντυπωσιακες στον μπουφε, και ιδανικες να συνοδευσουν το ποτακι σας...
Οπως ειπαμε και για τις γλυκες ροδελες (εδω), δεν προκειται ακριβως για συνταγη, αλλα πιο πολυ για μια ωραια ιδεα!
Τα υλικα που χρησιμοποιησα ειναι : φυλλο σφολιατας, φετουλες μπεϊκον και φετουλες βλαχοτυρι (ενα απο τα υπεροχα τυρια του Ιδρυματος Τοσιτσα, απο το Μετσοβο).
Στρωνετε το φυλλο της σφολιατας σε μια επιφανεια, και το καλυπτετε κατα τα 2/3 με τις φετουλες του τυριου και του μπεικον. Το τυλιγετε, και με ενα κοφτερο ισιο μαχαιρι, κοβετε ροδελλες παχους 1 εκ.
Τις τοποθετειτετε σε ενα ταψι στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι, και τις ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 280°C για 20 λεπτα.
Girelle di pasta sfoglia salate, buone come antipasto o spuntino, sempre spettacolari...
Gli ingredienti che ci occorono sono : pasta sfoglia, fettine di formaggio (ho usato il Vlachotyri, un ottimo formaggio tipo scamorza) e fettine di pancetta affumicata.
Stendete la pasta sfoglia sullo spianatoio e disponete le fettine di pancetta e del formaggio, sul lato piu lungo, coprendo la pasta sfoglia per i 2/3. Arrotolate, e con un coltello affilato, tagliate tante girelle di 1cm di spessore.
Disponetele su una teglia, foderata con carta da forno antiaderente, infornate in forno preriscaldato ai 180°C per ca 20 mintui.
Πικαντικες ροδελες σφολιατας, παντα εντυπωσιακες στον μπουφε, και ιδανικες να συνοδευσουν το ποτακι σας...
Οπως ειπαμε και για τις γλυκες ροδελες (εδω), δεν προκειται ακριβως για συνταγη, αλλα πιο πολυ για μια ωραια ιδεα!
Τα υλικα που χρησιμοποιησα ειναι : φυλλο σφολιατας, φετουλες μπεϊκον και φετουλες βλαχοτυρι (ενα απο τα υπεροχα τυρια του Ιδρυματος Τοσιτσα, απο το Μετσοβο).
Στρωνετε το φυλλο της σφολιατας σε μια επιφανεια, και το καλυπτετε κατα τα 2/3 με τις φετουλες του τυριου και του μπεικον. Το τυλιγετε, και με ενα κοφτερο ισιο μαχαιρι, κοβετε ροδελλες παχους 1 εκ.
Τις τοποθετειτετε σε ενα ταψι στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι, και τις ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 280°C για 20 λεπτα.
GIRELLE ALLA PANCETTA E FORMAGGIO
Girelle di pasta sfoglia salate, buone come antipasto o spuntino, sempre spettacolari...
Gli ingredienti che ci occorono sono : pasta sfoglia, fettine di formaggio (ho usato il Vlachotyri, un ottimo formaggio tipo scamorza) e fettine di pancetta affumicata.
Stendete la pasta sfoglia sullo spianatoio e disponete le fettine di pancetta e del formaggio, sul lato piu lungo, coprendo la pasta sfoglia per i 2/3. Arrotolate, e con un coltello affilato, tagliate tante girelle di 1cm di spessore.
Disponetele su una teglia, foderata con carta da forno antiaderente, infornate in forno preriscaldato ai 180°C per ca 20 mintui.
Πρεπει να ειναι πολυ νοστιμο.Θα το δοκιμασω και θα σας πω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι οντως νοστιμα και πανευκολα! Περιμενω εντυπωσεις!
Διαγραφή