0

ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ♦♦ ZUCCHERO AROMATIZZATO


ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

Λογω της εντονης "ζαχαροπλαστικης" μου δρασης, τωρα τελευταια, και στην προσπαθεια μου να χρησιμοποιω οσο το δυνατον φυσικα υλικα, αποφασισα να παρασκευασω αρωματισμενη ζαχαρη. Τελικα ηταν ωραια ιδεα, και ανακαλυψα οτι εκτος απο τα γλυκα αρωματιζει επισης υπεροχα τα διαφορα ροφηματα. Θα μου πειτε τωρα, σπουδαια ανακαλυψη εκανες! Καποια πραγματα ειναι απλα και ευκολα, αλλα πολλες φορες προτιμαμε τα συσκευασμενα προιοντα, γιατι εχουμε συνηθισει στον καταναλωτισμο και τις ευκολες λυσεις.

Ζαχαρη με αρωμα βανιλια : Για 1Kgr ζαχαρη, μας χρειαζονται 3 λουβια βανιλιας. Με ενα κοφτερο μαχαιρι, σκιζετε τους λοβους της βανιλιας, και τους ανοιγετε οσο μπορειτε, χωρις να τους κοψετε. Τους βαζετε σε ενα βαζο με αεροστεγες κλεισιμο, προσθετετε την ζαχαρη και το αφηνετε σε μερος σκοτεινο και δροσερο για ενα μηνα. Ανακινειτε το βαζο καθε 2-3 μερες. 

Ζαχαρη με αρωμα πορτοκαλιου : Για 1/2Kgr ζαχαρη, μας χρειαζεται το ξυσμα απο τις φλουδες 3 βιολογικων πορτοκαλιων (ακερωτων). Αφου πλυνετε και σκουπισετε τα πορτοκαλια, ξυνετε λοιπον την φλουδα τους, και την αφηνετε να στεγνωσει στον αερα,για 3-4 ωρες. Την τυλιγετε σε μια γαζα, την βαζετε σε ενα βαζο με αεροστεγες κλεισιμο και προσθετετε την ζαχαρη. Αφηνετε το βαζο σε σκεινο και δροσερο μερος, για 2 εβδομαδες. Ανακινειτε καθε 2-3 μερες.

 

ZUCCHERO AROMATIZZATO

Siccome preparo tanti dolci, non conviene comprare sempre la vanillina, che è pure un prodotto artificiale. Così ho pensato di preparare lo zucchero aromatizzato, sia con la vaniglia che con l'arancia.

Zucchero vanigliato : per 1 Kgr di zucchero occorono 3 baccelli di vaniglia. Con un coltello affilato, incidete i baccelli della vaniglia e cercate di aprirli, senza tagliarli. Metteteli in un barattolo a chiusura ermetica, e aggiungete lo zucchero. Lasciatelo riposare, in luogo fresco, buio e asciuto per un mese. Ogni 2-3 giorni scuotete il vaso, per fare mescolare lo zucchero. Potete utilizzarlo per sostituire la vanillina o per aromatizzare il tè.

Zucchero al profumo di arancia : per 1/2Kgr di zucchero occore la buccia trittata di 3 arance non trattate. Lavate e asciugate le arance; trittate la loro buccia e lasciatela seccare nell'aria, per 3-4 ore. Avvolgetela in una garza, e mettetela in un barattolo a chiusura ermetica. Aggiungete lo zucchero e lasciatelo riposare per 2 settimane, in luogo buio, fresco e aciuto. Scuotete il vaso ogno 2-3 giorni. Potete utilizzarla per aromatizzare dolci e bevande.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.