ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΒΑΚΑΛΑΟΣ
(ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ)
Υλικα
για 4 ατομα : 800 gr βακαλαο ξαλμυρισμενο και καθαρισμενο,
για το κουρκουτι : 1 φλυτζανι αλευρι,
1 γεματο κουταλακι baking powder,
1 φακελλακι κροκο Κοζανης σε σκονη (0,25 gr ),
νερο (οσο χρειαστει).
για το τηγανισμα : σπορελαιο.
Παρασκευη :
Ετοιμαζετε το κουρκουτι : διαλυετε το αλευρι σε κρυο νερο, προσθετετε το baking powder και τον κροκο, και ανακατευετε καλα μεχρι να παρετε ενα ομοιογενες μιγμα. Το αφηνετε να ξεκουραστει για μιση ωρα.
Κοβετε τον βακαλαο σε κομματια, τον σκουπιζετε με απορροφητικο χαρτι για να ειναι στεγνος, και τον βουτατε στο κουρκουτι.
Τηγανιζετε τα κομματια του βακαλαου, λιγα καθε φορα, σε αφθονο καυτο λαδι. Βγαζετε τα κομματια απο το τηγανι και τα ακουμπατε σε απορροφητικο χαρτι, να στραγγισουν απο το περιττο λαδι.
Σερβιρετε ζεστο.
BACCALA FRITTO DORATO
Ingredienti
per 4 persone : 800 gr di baccalà dissalato e disossato
per la pastella : 1 tazza di farina,
1 cucchiaino colmo di lievito chimico in polvere,
1 bustina (0,25 gr) di zafferano greco in polvere,
acqua qb.
per friggere : olio di semi qb.
Preparazione :
Preparate la pastella : stemperate la farina con acqua fredda, aggiungete anche il lievito e lo zafferano, e amalgamate bene fino ad avere un impasto liscio; lasciatela riposare per mezz'oretta.
Tagliate il baccalà a pezzi, asciugatelo e immergetelo nella pastella.
Fate friggere i pezzi del baccalà in olio abbondante ben caldo, sgocciolateli sulla carta assorbente
Servitelo ben caldo.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.