ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ
Κλασσικη συνταγη για ψαρονεφρι, νοστιμη, ευκολη και γρηγορη.
Χρησιμοποιησα 3 ειδων μανιταρια για περισσοτερη νοστιμια, μπορειτε ομως να το κανετε και με τα κλασσικα σαμπινιον.
Κρεμα γαλακτος μπορειτε να χρησιμοποιησετε την πληρη με 35% λιπαρα, αλλα αν θελετε λιγοτερες θερμιδες μπορειτε να χρησιμοποιησετε και την light.
Υλικα για 2 ατομα : 1 ψαρονεφρι (250- 300 gr ),
100 gr μανιταρια portobello,
100 gr μανιταρια agaricus,
50 gr μανιταρια porcini (5 gr αν ειναι αποξηραμενα),
1 σκαλονιο (ή μικρο κρεμμυδι),
2 κ.σ. μαϊντανο ψιλοκομμενο,
1 κ.γ. θυμαρι αποξηραμενο,
3 κ.σ. λαδι ελιας,
2 κ.σ. βουτυρο,
250 ml κρεμα γαλακτος,
αλατι και πιπερι.
Παρασκευη :
Κοψτε το ψαρονεφρι σε φετουλες παχους 1 εκ.
Καθαριστε τα μανιταρια και κοψτε τα και αυτα σε φετουλες.
Αν χρησιμοποιησετε αποξηραμενα πορτσινι, βαλτε τα να μουλιασουν 2 ωρες πριν, και μην πετατε το νερακι που θα μεινει.
Σε μια σωτεζα, βαζετε το λαδι και το βουτυρο και σωταρετε τα φιλετακια απο το ψαρονεφρι. Προσθετετε το κρεμμυδι ψιλοκομμενο, περιμενετε να "γυαλισει" και προσθετετε τα μανιταρια και το ζουμακι τους. Σκεπαζετε τη σωτεζα, και αφηνετε να σιγοβρασει για 15-20 λεπτα. Αλατιζετε και πιπερωνετε και προσθετετε λιγο ζεστο νερακι, αν χρειαστει.
Οταν απορροφηθει ολο το ζουμακι, κατεβαζετε απο τη φωτια, προσθετετε τον μαϊντανο και το θυμαρι και την κρεμα γαλακτος. Βαζετε παλι στη φωτια για 5 λεπτα.
Πασπαλιζετε με λιγο μαϊντανο και σερβιρετε ζεστο.
Στη φωτογραφια, συνοδευεται απο κουσκουσακι σωταρισμενο με λιγο βουτυρακι.
* Αυγουστος 2015 : ενημερωση της αναρτησης με νεες φωτογραφιες
LONZA DI MAIALE AI FUNGHI
Ingredienti
per 2 persone : 1 lonza di maiale (250-300 gr),
100 gr di funghi portobello,
100 gr di funghi agaricus,
50 gr di funghi porcini (5 gr se essiccati),
1 scalogno o cipolla gialla piccola,
2 cucchiai di prezzemolo tritato,
3 cucchiai di olio extravergine di oliva,
2 cucchiai di burro,
250 ml di panna 35%,
1 cucchiaino di timo essiccato tritato,
sale e pepe.
Preparazione :
Tagliate la lonza a fettine sottili.
Pulite i funghi e tagliateli pure a fettine.
Se utilizate dei procini essicati, metteteli in ammollo un paio di ore prima, e non buttate via l'acqua di ammollo.
In una padella mettete il burro e l'olio e rosolate le fettine del carne. Aggiungete anche lo scalogno tritato, saltalte per un paio di minuti e poi aggiungete i funghi e l' acqua di ammolo dei porcini. Copritle la padella con un coperchio e lasciatelo cuocere a fuoco moderato per 15-20 minuti. Se necessario, durante la cottura aggiungete un po' di acqua calda. Salate e pepate, e quando il liquido sarà evaporato, ritirate dal fuoco e aggiungete la panna, il timo ed il prezzemolo.
Riportate sul fuoco per 5 minuti.
Cospargete di prezzemolo tritato e servite caldo
Pulite i funghi e tagliateli pure a fettine.
Se utilizate dei procini essicati, metteteli in ammollo un paio di ore prima, e non buttate via l'acqua di ammollo.
In una padella mettete il burro e l'olio e rosolate le fettine del carne. Aggiungete anche lo scalogno tritato, saltalte per un paio di minuti e poi aggiungete i funghi e l' acqua di ammolo dei porcini. Copritle la padella con un coperchio e lasciatelo cuocere a fuoco moderato per 15-20 minuti. Se necessario, durante la cottura aggiungete un po' di acqua calda. Salate e pepate, e quando il liquido sarà evaporato, ritirate dal fuoco e aggiungete la panna, il timo ed il prezzemolo.
Riportate sul fuoco per 5 minuti.
Cospargete di prezzemolo tritato e servite caldo
Nella foto viene accompagnato di fregola insaporita con una noce di burro.
* agosto 2015 : aggiornamento del post con nuove foto
* agosto 2015 : aggiornamento del post con nuove foto
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.