0

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ // CONFETTURA DI KIWI


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

Μαρμελάδα ακτινίδιο, ασυνήθιστη και υπέροχη!

Δόση : 3 βαζάκια των 350 gr
Βαθμός δυσκολίας : εύκολη
Υλικά : 1 kg  ακτινίδια ώριμα,
                 750 gr ζάχαρη απο ζαχαροκάλαμο demerara,
                 τον χυμό από 1 λάϊμ,
                 1/2 λουβί βανίλιας.
Προετοιμασία :
Καθαρίστε τα ακτινίδια και κόψτε τα σε κύβους. Βάλτε τα σε ενα γυάλινο κατά προτίμηση σκεύος, προσθέστε, το λουβί της βανίλιας σκισμένο στα δύο, τον χυμό απο το λάϊμ και σκεπάστε τα με τη ζάχαρη. Αφήστε να σταθουν 2 ωρίτσες, να βγάλουν τα υγρά τους.
Μεταγγίστε το περιεχόμενο του σκεύους σε μία κατσαρόλα, βάλτε την σε μέτρια φωτιά και αναμιγνύετε συχνά, ώστε η ζάχαρη που δεν έχει διαλυθεί να μην κολλήσει στον πάτο. Μόλις πάει να βράσει, κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Μεταγγίστε το περιεχόμενο στο γυάλινο σκεύος, σκεπάστε με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και αφήστε να σταθεί 12 ώρες (ή όλο το βράδυ).
Μεταφέρετε και πάλι το μίγμα στην κατσαρόλα και βαλτε την στην φωτια. Αφήστε να βράσει ένα δεκάλεπτο, αφαιρώντας τον αφρό που θα σχηματιστεί. Σβύστε την εστία και αφήστε το να σταθεί ένα τεταρτάκι.
Αφαιρέστε το λουβί της βανίλιας και ομογενοποιήστε την μαρμελάδα με το ραβδομπλέντερ, αλλά μην την κάνετε αλοιφή, ειναι καλύτερο να περιέχει κομμάτια φρούτου.
Ανάψτε και πάλι την εστία και αφήστε την μαρμελάδα να βράσει περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Οσο η μαρμελάδα είναι ακόμη καυτή, γεμίστε τα βαζάκια, τα οποία έχετε προηγουμένως αποστειρώσει (δες εδώ πως); σφραγίστε τα αμέσως με τα καπάκια τους, αναποδογυρίστε τα και αφήστε να κρυώσουν αναποδογυρισμένα.
Αφήστε την μαρμελάδα να σταθεί 24 ώρες πριν την δοκιμάσετε. Διατηρείται για αρκετούς μήνες.



CONFETTURA DI KIWI

Confettura di kiwi al lime e vaniglia! Molto saporita!

Dosi : per 3 barattoli da 350 ml
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 1 kg di kiwi maturi,
                              750 gr di zucchero di canna demerara,
                              il succo da 1 lime,
                              1/2 baccello di vaniglia.
Preparazione :
Sbucciate i kiwi e tagliateli a cubetti. Metteteli in una ciotola di vetro, aggiungete il succo di lime, la bacca di vaniglia incisa e cospargete con lo zucchero. Lasciate riposare per un paio d'ore, ad espellere il loro succo.
Travasate entro una casseruola e portate sul fuoco. Mescolate spesso per non attaccare al fondo. Quando il composto inizia a fremere e prima di cominciare l' ebbolizione, ritirate dal fuoco e lasciate raffreddare.
Travasate nella ciotola, coprite con la carta antiaderente e lasciate riposare a temperatura ambiente per 12 ore.
Trascorso il tempo necessario, trasferite nella casseruola e portate sul fuoco. Lasciate cuocere per 10 minuti, schiumando se necessario. Ritirate dval fuoco e lasciate riposare per un quarto d' ora. Eliminate il baccello di vaniglia e sminuzzate con un frullatore ad immersione.
Riportate sul fuoco e lasciate cuocere per una decina di minuti ancora fino a rapprendere.
Invasate la confettura ancora scottente, in barattoli precedentemente sterilizzati. Coprite subito coi rispettivi coperchi, capovolgete e lasciate raffreddare capovolti.
Lasciate trascorrere 24 ore prima di assaggiarla. Viene conservata per parecchi mesi in luogo preferibilmente fresco e buio.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.