ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΗΛΟΥ
Υλικα : 150gr αλευρι,
80gr καστανη ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο,
2 αυγα,
2 μηλα μετριου μεγεθους,
1/2 φλυτζανι σταφιδα ξανθη,
1 σφηνακι μπραντυ,
1 λεμονι, τον χυμο,
2 κουταλακια baking powder,
1 πρεζα αλατι,
1/2 κουταλακι κανελα τριμμενη,
σπορελαιο για το τηγανισμα.
για το σερβιρισμα : καρυδια τριμμενα,
μελι.
Παρασκευη :
Καθαριστε τα μηλα και τριψτε τα στον τριφτη. Βαλτε τα σε ενα μπωλ και ραντιστε τα με τον χυμο λεμονιου.
Σε ενα σκευος, χτυπηστε τα αυγα με την ζαχαρη. Ενσωματωστε σιγα σιγα ολα τα υπολοιπα υλικα και τα μηλα.
Βαλτε αρκετο λαδι σε ενα βαθυ τηγανι και οταν ζεσταθει αρκετα, ριξτε μεσα κουταλιες απο το μιγμα. Οταν ροδισουν και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζετε και τις ακουμπατε σε απορροφητικο χαρτι.
Βαλτε τις τηγανιτες σε μια πιατελα, ριξτε απο πανω μελι και πασπαλιστε με το τριμμενο καρυδι.
Σερβιρονται ζεστες.
FRITELLE DI MELE
Ingredienti : 150gr di farina,
1/2 tazza di latte,
80gr di zucchero di canna grezzo,
2 uova,
2 mele,
1/2 tazza di uvetta,
1 biccherino di brandy,
1 limone, il succo,
2 cucchiaini di lievito chimico in polvere,
1 pizzico di sale,
1/2 cucciaino di cannella in polvere,
olio di semi, per friggere.
per la finitura : noci tritate,
miele.
Preparazione :
Sbucciate le mele, privatele del torsolo e tagliatele a filetti, usando l'apposito atrezzo. Disponetele in un piatto fondo e spruzzatele di limone.
In una ciotola sbattete le uova con lo zucchero. Incorporate anche gli altri ingredienti e le mele.
Ora mettete sul fuoco una casseruola con abbondante olio di semi e, quando si riscalda ben, veraste delle cucchiaiate del composto. Man mano che esse si gonfiano e si indorano, levatele dalla casseruola e mettetele su un foglio di carta assorbente. Mettetele in una ciotola, versate sopra del miele e cospargete di noci trittate.
Servite le fritelle caldi.
Sbucciate le mele, privatele del torsolo e tagliatele a filetti, usando l'apposito atrezzo. Disponetele in un piatto fondo e spruzzatele di limone.
In una ciotola sbattete le uova con lo zucchero. Incorporate anche gli altri ingredienti e le mele.
Ora mettete sul fuoco una casseruola con abbondante olio di semi e, quando si riscalda ben, veraste delle cucchiaiate del composto. Man mano che esse si gonfiano e si indorano, levatele dalla casseruola e mettetele su un foglio di carta assorbente. Mettetele in una ciotola, versate sopra del miele e cospargete di noci trittate.
Servite le fritelle caldi.
Καλησπέρα σας και τα θερμά μου συγχαρητήρια για όλες αυτές τις θαυμάσιες πληροφορίες, για τον χρόνο σας καθώς και για την υπομονή σας!!.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μας αναφέρετε πόσα μήλα και τι τύπου χρειάζεται η θεσπέσια συνταγή σας...
Ευχαριστώ θερμά.
Γαβριηλίδης Σταύρος
Απ' οτι φαινεται, κατι ... χαθηκε στην μεταφραση! Ευχαριστω για την επισημανση, το διορθωσα!
Διαγραφή