0

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΥΚΟ // ZUPPA DI VERDURE E OSSOBUCO


ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΥΚΟ

Θα μου πειτε βεβαια, οτι το οσομπούκο, δεν ειναι και οτι πιο συνηθισμενο στην Ελλαδα. Το οσομπουκο ειναι ενα "φτωχικο" φαγακι, πιο πολυ κοκκαλο και λιγοτερο κρεας, και αυτο οχι πρωτης ποιοτητας. Ελα ομως που ειναι πεντανοστιμο στη κλασσικη του εκδοση "αλα μιλανεζε" με την σαλτσουλα του... Ισως κι εγω επρεπε απο εκει να αρχισω την παρουσιαση του, αλα ενεκα το κρυο των τελευταιων ημερων, μια σουπιτσα ηταν πιο καταλληλη. Αυτη ειναι μια ανορθοδοξη συνταγη για το οσομπουκο, και η ιδεα μου ηρθε, θελοντας να βαλω ενα κομματι κοκκαλο στη χορτοσουπα, για να μην χρησιμοποιησω τους γνωστους ετοιμους ζωμους, για νοστιμια. Πρεπει να ομολογησω, οτι το εγχειρημα, γευστικα, πετυχε απολυτα, γι'αυτο και αποφασισα να σας το παρουσιασω. Αποτελει δε, μια απο τις αγαπημενες πλεον συνταγες του Δ. ...

Υλικα για 4 ατομα : 2 οσιμπουκι (500gr περιπου ),
                                      3 μετριες πατατες,
                                      2 καροτο,
                                      1 κρεμμυδι,
                                      2 κλωναρια σελινο,
                                      1/2 σελινοριζα απο ενα μετριο σελινο,
                                      1 κολοκυθακι,
                                      1 μεγαλη σκελιδα σκορδο 
                                      (με τη φλουδα του αν θελουμε να το αφαιρεσουμε)
                                      4 κουταλιες σουπας λαδι ελιας,
                                      2 κουταλιες βουτυρο,
                                      αλατι και πιπερι,
προαιρετικα : μερικα φρεσκα ραβιολια γεμισμενα με ψημενα λαχανικα.
Παρασκευη : 
Καθαριζετε τα λαχανικα και κοβετε τις πατατες, το καροτο και το κολοκυθακι σε κυβους, την σελινοριζα σε μπαστουνακια (ζυλιεν). Επισης ψιλοκοβετε το κρεμμυδι και το σελινο. 
Σε μια κατσαρολα, βαζετε το λαδι με το βουτυρο και ροδιζετε το οσομπουκο μαζι με το κρεμμυδι. Προσθετετε ζεστο νερο, και το αφηνετε να βρασει σε μετρια φωτια, μεχρι να μαλακωσει, για 35-40 λεπτα ( σε χυτρα ταχυτητας 15 λεπτα σε υψηλη πιεση). Ριχνετε μεσα στην κατσαρολα τα λαχανικα, αλατι και πιπερι και συνεχιζετε το βρασιμο για αλλα 20 λεπτα (10 λεπτα σε χυτρα ταχυτητας). Αν χρησιμοποιησετε και τα ραβιολια, τα προσθετετε 3-4 λεπτα πριν κατεβασετε το φαγητο απο τη φωτια. Σερβιρετε τη σουπα ζεστη, με χυμο λεμονιου.

Το οσομπουκο και τα φρεσκα ραβιολια, θα τα βρειτε μαλλον σε μεγαλα σουπερ μαρκετ ... Το οσομπουκο που χρησιμοποιω ειναι συνηθως εισαγωγης, γαλλικο η ολλανδικο; τα ραβιολια ειναι ιταλικα και τα συγκεκριμενα ειναι εξαιρετικα στη γευση. 


ZUPPA DI VERDURE E OSSOBUCO

Veramente non so se si usa cucinare l' ossobuco in questo modo in Italia. L'idea mi è venuta, perchè volevo usare un pezzo d' osso per la zuppa alle verdure, per evitare di usare i soliti brodi pronti. D. adora questa zuppa, e veramente credo che come idea, non è andata male, e così ve la presento...

Ingredienti per 4 persone : 2 ossibuchi (500gr ca),
                                                       3 patate medie,
                                                       1 carotta,
                                                       1 cipolla,
                                                       1 grosso spicchio d'aglio,
                                                       2 gambi di sedano,
                                                       1/2 radice da un sedano medio,
                                                       1 zucchina,
                                                       4 cucchiai di olio di oliva,
                                                       2 cucchiai di burro,
                                                       sale e pepe,
facoltativo : alcuni ravioli farciti alle verdure grigliate. 
Preparazione : 
Pelate le patate e tagliatele a cubetti. Mondate la radice del sedano e tagliatela a listarelle. Trittate la cipolla e il rami del sedano. Tagliate pure la carotta e la zucchina a cubetti. 
In una pentola mettete il burro e l'olio e rosolate l'ossobuco con la cipolla. Aggiungete dell'acqua calda e lasciate bollire a fuoco moderato fino a diventare tenero, per ca 35-40 minuti (15 minuti alla pentola di pressione, a pressione alta). Aggiungete le verdure, salate e pepate a piacere, e lasciate bollire per ancora 20 minuti (10 minuti alla pentola di pressione). Se userete dei ravioli, versateli nella pentola 3-4 minuti prima della fine della cottura. 
Servite la zuppa calda, condita con succo di limone.             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.