0

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ♦♦ TORTA MORA ALLE FRAGOLE


ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Ακομη ενα προιον του ... εργαστηριου μου...
 
Υλικα : 500 gr φραουλες,
               400 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
               250 gr βουτυρο,
               100 gr κακαο αγλυκο,
               300 gr αλευρι,                   
               3 κουταλακια γεματα baking powder,
               6 αυγα.
για το γλασο : 200 gr κουβερτουρα
                            200 gr φραουλες,
                            2 γεματες κουταλιες της σουπας ζαχαρη κρυσταλλικη.
Παρασκευη : 
Πρωτα απ'ολα πλενετε και καθαριζετε τις φραουλες και τις πολτοποιειτε στο μπλεντερ. 
Σε ενα σκευος, χτυπατε το βουτυρο, σε θερμοκρασια δωματιου, με τη ζαχαρη, μεχρι να ασπρισει. Προσθετετε τα αυγα και συνεχιζετε το χτυπημα, μεχρι να φουσκωσει το μιγμα. Προσθετετε το αλευρι, το baking και το κακαο, κοσκινισμενα, και τελος τον πουρε απο τις φραουλες. Ανακατευετε καλα, το μιγμα, για να ομογενοποιηθει. 
Βουτυρωνετε και αλευρωνετε μια φορμα για κεϊκ. Ριχνετε το μιγμα μεσα στη φορμα. 
Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C για περιπου μια ωρα. Βγαζετε απο τον φουρνο και αφηνετε να κρυωσει. 
Εν τω μεταξυ, ετοιμαζετε το γλασο : Λιωνετε την κουβερτουρα σε μπαιν-μαρι. Πολτοποιειτε παλι τις φραουλες, τις βαζετε σε ενα κατσαρολακι και προσθετετε την ζαχαρη. Σιγοβραζετε το μιγμα για 10 λεπτα. Προσθετετε την λιωμενη κουβερτουρα. Καλυπτετε το κεϊκ με το γλασο σοκολατας, και διακοσμειτε με μερικες φραουλες.


TORTA MORA ALLE FRAGOLE

Anche questa è una torta di mia ispirazione...

Ingredienti : 500 gr di fragole,
                           400 gr di zucchero semolato,
                           250 gr di burro,
                           100 gr di cacao amaro,
                           300 gr di farina,                   
                           3 cucchiaini colmi di lievito chimico in polvere,
                           6 uova medio-grandi.
per la glassa : 200 gr di cioccolato fondente,
                           200gr di fragole,
                           2 cucchiai colmi di zucchero semolato. 
Preparazione : 
Mondate e lavate le fragole. Riducetele in poltiglia. 
In un recipiente sbattete il burro, a temperatura ambiente, con lo zucchero. Sempre sbattendo, versate le uova, e lavorate fino ad ottenere un composto spumoso. Aggiungete la farina, il lievito ed il cacao, settacciati ed infine la poltiglia delle fragole. Amalgamate bene. 
Imburrate ed infarinate uno stampo. Versate dentro il composto della torta. I
nfornate in forno preriscaldato a 180°C per 1 ora. Sfornate e lasciate raffredare. 
Nel frattempo preparate la glassa al cioccolato : Sciogliete il cioccolato in bagnomaria. In un pentolino mettete le fragole, ridotte anch'esse in poltiglia, e aggiungete lo zucchero. Lasciate cuocere a fuoco basso, per una decina di minuti. Aggiungete il cioccolato e amalgamate bene. Coprite la torta con la glassa ciocco-fragola e decorate con qualche fragolina.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.