0

ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ♦♦ LEGGERA TORTA AL CIOCCOLATO


ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικα : 1 Lt φρεσκο γαλα,
                160 gr corn flour,
                20 gr κακαο αγλυκο,
                4 αυγα μετρια,
                200 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
                120 gr κουβερτουρα (μια πλακα),
                40 gr βουτυρο,  
                300 gr μπισκοτα petit beurre ή digestive (1 1/2 πακετο),
                150 ml σπιτικο λικερ κρεμα καφε
                φλουδες σοκολατας,
                ζαχαρη αχνη. 
Παρασκευη : 
 Σε μπαιν-μαρι βαζετε να λιωσουν μαζι την κουβερτουρα με το βουτυρο. 
Σε ενα κατσαρολακι βαζετε το γαλα, και μολις αρχιζει να βραζει, το κατεβαζετε απο την φωτια. 
Σε ενα σκευος, χτυπατε καλα τα αυγα με την ζαχαρη, να φουσκωσουν. Προσθετετε το corn flour με το κακαο, κοσκινισμενα και ανακατευετε καλα. Ριχνετε μεσα στο μιγμα σταδιακα το μισο γαλα, συνεχιζοντας το χτυπημα. Προσθετετε το μιγμα στο υπολοιπο γαλα και το βαζετε στη φωτια. Ανακατευοντας συνεχως, μολις αρχισει να δενει η κρεμα, προσθετετε το βουτυρο με τη σοκολατα. Συνεχιζετε να ανακατευετε και μολις η κρεμα δεσει, την αποσυρετε απο τη φωτια, αλλα την διατηρειτε ζεστη. 
Σε ενα μπωλ βαζετε το λικερ και περνατε τα μπισκοτα. Στρωνετε μια στωση μπισκοτα σε ενα πυρεξ η φορμα, και σκεπαζετε με μια στρωση ζεστης κρεμας. Συνεχιζετε εναλασσοντας μπισκοτα με κρεμα. Πανω απο το τελευταιο στρωμα κρεμας, απλωνετε τις φλουδες σοκολατας. 
Βαζετε το γλυκο στο ψυγειο για κανα-δυο ωριτσες. 
Πριν σερβιρετε, πασπαλιζετε με ζαχαρη αχνη.


LEGGERA TORTA AL CIOCCOLATO

Ingredienti : 1 Lt di latte fresco,
                             160 gr di maizena,
                             20 gr di cacao amaro,
                             4 uova medie,
                             200 gr di zucchero semolato,
                             120 gr di cioccolato fondente,
                             40 gr di burro,  
                             300 gr biscotti petit beurre o digestive,
                             150 ml liquore crema di caffè
                             scaglie di cioccolato amaro,
                             zucchero a velo. 
Preparazione : 
Mettete il cioccolato con il burro a sciogliere in bagnomaria. 
In un pentolino mettete il latte e portatelo ad ebollizione. Ritiratelo dal fuoco. 
In un recipiente sbattete le uova con lo zucchero, fino ad avere un composto spumoso, aggiungete la maizena ed il cacao settacciati, e amalgamate bene. Aggiungete metà del latte caldo, a filo. Versate il composto nel resto del latte e mettetelo sul fuoco. Sempre mescolando, quando la crema comincia ad addensare, versate anche il cioccolato con il burro. Quando la crema raggiunge la consistenza desiderata, ritiratela dal fuoco e tenetela calda. 
In una ciotola, mettete il liquore di crema di caffè; passate i biscotti dal liquore e disponeteli ad uno strato, in una teglia o pirofila. Stendete sopra un strato di crema calda, e continuate alternando biscotti e crema. Sopra l'ultimo strato di crema, coprite la torta con le scaglie del cioccolato amaro. 
Lasciate la torta raffreδdare nel frigo per un paio di ore. 
Prima di servire, spolverizzate di zucchero a velo.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.