0

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ♦♦ TORTA AL CIOCCOLATO E BARBABIETOLE


TORTA AL CIOCCOLATO E BARBABIETOLE

Questa torta è stata ispirata da una ricetta del famoso chef pâtissier greco, Stelios Parliaros.

Ingredienti : 250gr di barbabietole lessate,
                     1 1/2 tazza di farina,
                     2 cucchiaini colmi di lievito chimico in polvere,
                     60gr di cacao amaro,
                     230gr di zucchero di canna grezzo,
                     4 uova medio-grandi, 
                     150gr di burro fuso,
                     1 vanillina,
                     zucchero a velo.
Preparazione : Lessate le radici delle barbabietole e scolatele bene. Aggiungete metà dello zucchero e riducetele in poltiglia. Nella planetaria, mettete le uova, la vanillina ed il resto dello zucchero. Sbatteteli bene, fino a diventare una crema spumosa. Aggiungete il buro e sbattete per ancora un po'. Aggiungete la farina, il lievito ed il cacao, settaciati, e infine la poltiglia delle barabietole. Amalgamate bene. Mettete il composto in una teglia imbuttata. Infornate, in forno preriscaldato ai 180°C, per un ora. Sfornate, lasciatela raffredare, e cospargetela di zucchero a velo.



 ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Εμπνευσμενο απο μια συνταγη του Στελιου Παρλιαρου.

Υλικα : 250gr παντζαρια βρασμενα,
           1 1/2 φλυτζανι τσαγιου αλευρι,
           2 γεματα κουταλακια backing powder,
           60gr κακαο αγλυκο,
           230gr ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο ακατεργαστη,
           4 αυγα,
           150gr βουτυρο λιωμενο,
           1 βανιλλια,
           ζαχαρη αχνη.
Παρασκευη : Βραστε τις ριζες απο τα παντζαρια και αφηστε τις να στραγγισουν. Βαλτε τα παντζαρια στο μπλεντερ, μαζι με την μιση ζαχαρη και πολτοποιηστε τα. Βαλτε στο μιξερ τα αυγα, μαζι με την υπολοιπη ζαχαρη και τη βανιλλια, και χτυπηστε τα καλα, μεχρι να φουσκωσουν. Προσθεστε το βουτυρο, και χτυπηστε το μιγμα για λιγα λεπτα ακομη. Προσθεστε το αλευρι, το backing  και το κακαο, κοσκινισμενα, και τελος τον πολτο των παντζαριων. Ανακατεψτε καλα, να ομογενοποιηθει το μιγμα. Βαζετε σε βουτυρωμενη φορμα, και ψηνετε στους 180°C για μια ωρα, περιπου. Αφηνετε να κρυωσει, ξεφορμαρετε και πασπαλιζετε με ζαχαρη αχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λυπάμαι, αλλά όλα τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημισιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Mi dispiace, ma tutti i commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
Sorry to say, but all anonymous comments will not be considered and therefore deleted.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...