2

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΡΥΖΙ (SPANISH RICE) ♦♦ RISO ALLA MESSICANA


ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΡΥΖΙ
(SPANISH RICE)

Το λεγομενο "ισπανικο ρυζι" δεν εχει καμμια σχεση με την ισπανικη κουζινα! Προερχεται απο την μεξικανικη κουζινα και πολυ πιθανον να του δοθηκε αυτο το ονομα, απλα επειδη οι μεξικανοι ειναι ισπανοφωνοι... Στο Μεξικο δε, ονομαζεται απλα arroz, δηλαδη ρυζι. Χρησιμοποιειται ως συνοδευτικο σε διαφορα πιατα της μεξικανικης κουζινας.

Δοση : για 4 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 1 1/2 φλυτζανι ρυζι για πιλαφι,
                2 κουταλιες της σουπας ψιλοκομμενο κρεμμυδι,
                1 μικρη σκελιδα σκορδο, ψιλοκομμενη,
                1/2 κοκκινη πιπερια σε κυβακια,
                1 κουταλι ψιλοκομμενο κολιαντρο,
                1  κουταλια της σουπας ντοματοπελτε,
                2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
                3 φλυτζανια ζωμο κοτοπουλου,
                1/2 κουταλακι παπρικα,
                αλατι.
Προετοιμασια : 
Για το ισπανικο ρυζι, χρησιμοποιησα ρυζι νυχακι; μπορειτε επισης να χρησιμοποιησετε ρυζι παρμποϊλ. 
Βαλτε το λαδι σε μια μικρη κατσαρολα και μολις ζεσταθει, προσθεστε το κρεμμυδι, το σκορδο και την πιπερια. Σωταρετε για 2-3 λεπτα και προσθεστε το ρυζι. Σωταρετε το μεχρι να παρει χρωμα. Προσθεστε τον ντοματοπελτε και την παπρικα. Σωταρετε για 1-2 λεπτα και προσθεστε τον ζωμο, ζεστο. Αλατιστε, σκεπαστε την κατσαρολα και αφηστε το ρυζι να σιγοβρασει για 15 λεπτα περιπου. Οταν τραβηξει τα υγρα του και αρχισουν να εμφανιζονται στην επιφανεια του τρυπες, προσθετε το κολιαντρο και ανακατεψτε το γρηγορα μια φορα. Σβυστε την φωτια και αφηστε το να σταθει για ακομη 15-20 λεπτα περιπου. 
Σερβιρετε το κατα προτιμηση ζεστο.


RISO ALLA MESSICANA
(SPANISH RICE)

Il riso alla messicana 
lo incontrerete nella cucina Tex-Mex come spanish rice, cioè riso spagnolo, anche se non ha daffare con la cucina sagnola! Molto probabilmente, sono stati gli americani, amanti della cucina mexicana, che gli hanno dato questo nome, associando la lingua parlata in Mexico, che è lo spagnolo, con le origini della ricetta. In Mexico viene chiamato semplicemente arroz, cioè riso. 'E un contorno della cucina mexicana che accompagna carni arrostiti.

Dosi : per 4 persone
Difficolta : facile
Ingredienti : 1 1/2 tazza di riso a chicco lungo,
                            2 cucchiai di cipolla tritata,
                            1 piccolo spicchio d'aglio tritato,
                            1/2 peperone tosso tagliato a cubetti,
                            1 cucchiaio di coriandolo fresco tritato,
                            1 cucchiaio di triplo-concentrato di pomodoro,
                            2 cucchiai di olio extravergine di oliva,
                            3 tazze di brodo di pollo,
                            1/2 cucchiaino di paprica (dolce o piccante),
                            sale.
Preparazione : 
Versate l'olio in una piccola pentola, portate sul fuoco, e quando si riscalda, aggiungete la cipolla, l'aglio ed il peperone. Saltate per qualche minuto e aggiungete il riso. Saltate fino a cominciare a prendere colore. Aggiungete il triplo-concentrato del pomodoro e la parica e saltate. Aggiungete il brodo, caldo. Salate. Coprite la pentola e lasciate cuocere a fuoco moderato per 15-20 minuti. Quando si ritira tutto il liquido e comincia a formare dei buchi sulla superficie, aggiungete il coriandolo e mescolate velocemente e una sola volta. Ritirate dal fuoco e lasciate stare per 15-20 minuti. 
Servite il "riso spagnolo" preferibilmente caldo.

2 σχόλια:

  1. Υπέροχο, από τα πιο νόστιμα συνοδευτικά!
    Καλό Σαββατοκύριακο Μαρίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο!
    Θα το έτρωγα ως κυρίως πιάτο, να είσαι σίγουρη.
    Επειδή πρόσφατα αγόρασα καπνιστή πάπρικα και είμαι ενθουσιασμένη γιατί έχει εκπληκτικό άρωμα, θα του έβαζα αυτήν !!!
    Τι λες κι εσύ Μαρίνα ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.