14

ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ'ΤΑΝ ... ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!

ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ'ΤΑΝ ... ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!
ΒΡΑΔΥΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΤΩΝ GREEK FOOD BLOGGERS ΣΤΑ T.G.I. FRIDAY'S ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Τεταρτη 5 Σεπτεμβριου, οι foodbloggers της Θεσσαλονικης και οχι μονο, ηταν προσκαλεσμενοι σε μια βραδια γευσιγνωσιας στα T.G.I. Friday's της Πλατειας Αριστοτελους. Η εκδηλωση διοργανωθηκε μεσω των Greek Food Blogs. Για τα TGI Friday's ειχα βεβαια ακουστα, αλλα δεν ειχε τυχει να τα επισκεφτω, ισως λογω του οτι βρισκονται σε σημεια της πολης κεντρικα μεν, στα οποια ομως δεν συχναζουμε ιδιαιτερα.
Αλλα ας πουμε μερικα πραγματα για την ιστορια τους. Τα T.G.I. Friday's δημιουργηθηκαν το 1965 απο τον Alan Stilman στο Ανατολικο (East Side)  Manhattan, κοντα στην  Queensboro Bridge και συγκεκριμενα στην γωνια των First Avenue και 63rd Street. Ο Alan, ηταν ενα πωλητης αρωματων, εργενης, που αντιμετωπιζε ενα ουσιαστικο προβλημα, που μοιραζοταν με αλλους αντρες σαν αυτον : στα μερη που συχναζαν οι εργενηδες αντρες, δεν συχναζαν κοπελλες και ετσι απομονωνοντουσαν και δυσκολευοντουσαν να κανουν γνωριμιες. Εχοντας αυτη την σκεψη στο μυαλο του, αποφασισε να ανοιξει ενα μπαρ-εστιατοριο, που συν τοις αλλοις, θα εφερνε και καινουργιες γνωριμιες. Χωρις να εχει προηγουμενη εμπειρια σε χωρους εστιασης, δημιουργησε εναν φιλικο και ανετο χωρο, οπου η ατμοσφαιρα που επικρατουσε, θυμιζε ενα χαλαρο κοκτεϊλ παρτυ. Το ονομα του εστιατοριου του, προηλθε απο την γνωστη φραση "Thank Goodness It's Friday", αγαπημενη φραση του Alan, απο τα χρονια του στο Πανεπιστημιο Bucknell. Το εστιατοριο προσεφερε αμερικανικη κουζινα, γρηγορο φαγητο, που βρισκεις συνηθως στα αμερικανικα μπαρ, και αλκοολουχα ποτα. Ιδιατερα προσεγμενη ηταν η ποιοτητα των υλικων αλλα και η διδικασια παρασκευης των πιατων, πραγμα που διατηρειται αναλλοιωτο μεχρι σημερα. Η διακοσμηση του μαγαζιου δημιουργουσε ενα ζεστο και φιλικο περιβαλλον, ενω το προσωπικο ηταν νεαρης ηλικιας και ιδιατερα φιλικο ωστε να ενισχυει την ατμοσφαιρα της οικειοτητας. Η γειτονια οπου ανοιξε το πρωτο μαγαζι, ηταν γεματη απο μοντελα και αεροσυνοδους. Η επιτυχια του ηταν αμεση! Απο τοτε μεχρι σημερα, τα  T.G.I. Friday's εχουν εξελιχθει σε μια μεγαλη αλυσιδα εστιατοριων, με καταστηματα μεσω franchising, λιγο πολυ σε ολον τον κοσμο...


Ολα αυτα ανηκουν βεβαια στο παρελθον. Ας περασουμε στα T.G.I. Friday's του σημερα. Τα T.G.I. Friday's κανουν την εμφανιση τους στην Ελλαδα το 1997, με το πρωτο καταστημα στην πλατεια Κεφαλαριου Κηφισιας, που εγινε αμεσως αγαπημενο στεκι. Σημερα αριθμει 10 μαγαζια, 8 στην Αθηνα και 2 στην Θεσσαλονικη. Το καταστημα της Αριστοτελους, που μας υποδεχτηκε, ειναι ενας ζεστος χωρος με συγχρονη διακοσμηση, μεσα στην οποια υπεισερχονται τα συμβολα του παρελθοντος, οπως η δικωπος, η προπελλα, το μπουκαλι της σαμπανιας και ενα ζευγαρι πανινα παπουτσια, συμβολα συνεργασιας, ομαδικης δουλειας και επιτυχιας. Η ατμοσφαιρα στο μαγαζι, ηταν φυσικα  μεσα στην γενικη φιλοσοφια της εταιρειας του trendy, happy & casual. Τα παιδια του προσωπικου, ντυμενα με τις χαρακτηριστικες μπλουζες, που θυμιζουν αμερικανικες ποδοσφαιρικες φανελλες, μας υποδεχτηκαν με ενα πλατυ χαμογελο και ηταν ιδιατερα φιλικοι μαζι μας και απιστευτα εξυπηρετικοι. Ηδη απο τα πρωτα λεπτα της επισκεψης μας, αρχισαμε να αισθανομαστε σαν στο σπιτι μας. Η γλυκυτατη Νικη και ο Γιωργος απο το Greek Food Blogs μας υποδεχτηκαν και εγιναν οι απαραιτητες συστασεις. Μεχρι να κεραστουμε ενα δροσιστικο ποτο στο μπαρ, αρχισαν να καταφθανουν και οι υπολοιποι bloggers, αρκετους με τους οποιους, γνωριζομασταν ηδη εξ'αποστασεως. Οι υπευθυνοι της αλυσιδας στην Ελλαδα, μας ενημερωσαν σχετικα με το προφιλ της επιχειρησης, την φιλοσοφια της, τα στανταρ ασφαλειας και ποιοτητας (πιστοποιησης HACCP, ISO) και επισης μας αποκαλυψαν μικρα μυστικα απο την κουζινα τους.


Η γνωριμια μας με την κουζινα του T.G.I. Friday's, ξεκινησε με ενα δροσιστικο κοκτεϊλ. Ολοφρεσκα φρουτα και χυμοι, προσεγμενη παρουσιαση, χρωματα και σωστα συνδυασμενες γευσεις, τα μικρα μυστικα που εκαναν τοσο δημοφιλη τα κοκτειλ του T.G.I. Friday's.


Επειτα περασαμε στις δροσερες σαλατες.
Πρωτη εκανε την εμφανιση της η Orange and almond salad, που ειναι εποχιακη. 
Προκειται για μια δροσερη σαλατα με πρασινο μαρουλι και iceberg, γκλασαρισμενα αμυγδαλα, σελερυ, πρασινα κρεμμυδακια και παρμεζανα. Αναμειγνυεται με Balsamic Vinaigrette dressing και γαρνιρεται με φρεσκες φετες πορτοκαλιου και αποξηραμενα cranberries.



Την ακολουθησε η BBQ Chicken salad. 
Εδω εχουμε στηθος κοτοπουλου επικαλυμμενο με γλυκοπικαντικη BBQ sauce. Σερβιρεται πανω απο αναμικτη πρασινη σαλατα, ντοματα, πρασινα κρεμμυδακια, κολαανδρο, τυρια Cheddar, Monterey Jack & Barbecue Vinaigrette dressing.


Η εμφανιση του Potato twister, συνοδευτηκε με επιφωνηματα ενθουσιασμου.  
Εδω εχουμε φρεσκιες τηγανητες πατατες, κομμενες με ειδικο μηχανημα, σε σερπαντινα. Περιχυνονται με queso cheese σως και sour cream σως. Γαρνιρονται με τυρι Monterey Jack και pico de gallo.


Ακολουθησαν τα ορεκτικα με πρωτα τα αρκετα πικαντικα Feta jalapeno flautas. 
Τραγανο κινεζικο φυλλο ρυζιου γεμισμενο με φετα, jalapeños και μαϊντανο. Γαρνιρεται με μελι, σουσαμι και νιφαδες κοκκινης καυτερης πιπεριας, ροκα και ψιλοκκομενη ντοματα.


Την σκυταλη πηραν τα Jack Daniel’s wings, που πρεπει να ομολογησω οτι μου αρεσαν ιδιαιτερα.
Γλυκοπικαντικες φτερουγες και μπουτακια κοτοπουλου επικαλυμενα με την περιφημη Jack Daniels Sauce. Γαρνιρονται με Pineapple pico de gallo και μαϊντανο.


Επειτα περασαμε στην παστα, με αντιπροσωπο το Wild mushroom penne. 
Εδω εχουμε μια απολαυστικη τριλογια μανιταριων Champignon, Porcini και Portobello, σωταρισμενα σε σκορδοβουτυρο με πρασσο, μυρωδικα και σβησμενα σε λευκο κρασι. Σερβιρονται πανω σε πενες αναμεμειγμενες με κρεμα γαλακτος.
Αυτο το πιατο το απολαυσα ιδιαιτερα; η παρουσια των πορτσινι εντονη και καθοριστικη, η παρουσια της κρεμας γαλακτος διακριτικη και το μπουκετο αρωματων απλα υπεροχο. 


Στην συνεχεια δοκιμασαμε τα περιφημα Jack Daniel’s glazed ribs, ενα απο τα πιο δημοφιλη πιατα. 
Αποτελειται απο καπνιστα τρυφερα χοιρινα παϊδακια στη σχαρα, γλασαρισμενα με Jack Daniels Sauce και συνοδευμενα απο τηγανητες πατατες με φλουδα, αλλη μια σπεσιαλιτε των Friday’s.


Εντυπωσιακη η παρουσια των Jack Dankel’s burgers.
Burger απο καθαρο μοσχαρισιο κρεας, ψημενο στη σχαρα, επικαλυμμενο με Jack Daniel’s Glaze. Συνοδευεται απο λιωμενο τυρι Cheddar και απιθανα Onion Rings, τα οποια παρασκευαζονται απο φρεσκα κρεμμυδια, και εχουν ειδικο παναρισμα, που τα κανει τραγανα, χωρις να απορροφουν πολυ λαδι. Σερβιρεται επανω σε σουσαμενιο ψωμι, με φυλλο γαλλικης σαλατας, ντοματα και τις τηγανητες πατατες Friday’s, με φλουδα. Συνοδευεται απο Jack Daniel’s Glaze.


Επομενο πιατο το Parmesan crusted chicken, το οποιο επισης μου αρεσε ιδιαιτερα. Η τραγανη κρουστα παρμεζανας ειναι θεϊκη!
Σωταρισμενο στηθος κοτοπουλου με Caesar dressing. Επικαλυπτεται στο τελειωμα του με τραγανη κρουστα μιγματος παρμεζανας με μυρωδικα. Σερβιρεται με πουρε πατατας  με την φλουδα της, εμπλουτισμενο με κρεμα γαλακτος και τυρι Cheddar και συνοδευεται με σαλατα απο ντοματινια και φρεσκια μοτσαρελα.



Τελευταιο πιατο το Combo fahitas, ή εγω θα το ελεγα, fahitas do it yourself!. 
Εδω εχουμε ζεστες, αχνιστες πιτες απο αλευρι, που συνοδευονται απο ισπανικο ρυζι, τυρι Colby, pico de gallo, sour cream, φρεσκοφτιαγμενο guacamole, μεξικανικη salsa, ενω παραλληλα σερβιρονται σε καυτο μαντεμενιο σκευος και επανω σ’ ένα στρωμα απο σωταρισμενα κρεμμυδια, πρασινες και κοκκινες πιπεριες, τρυφερο μοσχαρισιο κρεας και στηθος κοτοπουλου στη σχαρα, μαριναρισμενα σε Fajita Marinade. Ο καθενας διαλεγει τα υλικα που θελει, τα τυλιγει μεσα στην ζεστη πιτα και απολαμβανει την fahita του!


Τελευταιο πιατο ειπα? Ψεμματα ειπα!
Το τελευταιο πιατο ηταν ΑΥΤΟ :


Και το ονομα αυτου : Oreo madness. 
Συνθεση απο ενα απιστευτο γιγαντιαιο μπισκοτο Oreo γεμιστο με παγωτο βανιλια Μαδαγασκαρης. Γαρνιρεται με σως σοκολατας και καραμελας ... και οποιος αντεξει!
Ακομη μια φωτογραφια για να παρετε μια γευση απο αυτη την κολαση!


Η βραδυα ομως δεν τελειωσε εδω. Ακολουθησε μια εκτεταμενη ξεναγηση στα  ... backstages του μαγαζιου.  Αφου φορεσαμε τις ειδικες στολες μιας χρησης, επισκευτηκαμε τις αποθηκες, τους χωρους προετοιμασιας και τελος τις κουζινες. Εκει διαπιστωσαμε ιδιοις ομμασι την οργανωση, την ταξη, την καθαριοτητα, αλλα και την αριστη συνεργασια των υπαλληλων. 
Στο τελος της βραδιας, μας περιμενε και ενα μικρο δωρακι, που συν τοις αλλοις, περιελαμβανε και ενα βαζακι απο την καταπληκτικη Jack Daniel’s Glaze, πατενταρισμενη σως με ουισκυ. Αποχωρησαμε με τις καλυτερες εντυπωσεις, πλυμμυρισμενοι απο υπεροχες γευσεις. Επισης πολυ χαρηκα που συναντησα bloggers με τους οποιους μοιραζομαστε τα ιδια παθη και ενδιαφεροντα, και γνωρισα απο κοντα, διαδυκτιακους φιλους.

* Ο Ευτυχης ετοιμασε ενα πολυ ωραιο βιντεο απο την εκδηλωση, πο μπορειτε να το δειτε εδω .

 
AH, SE TUTTI I GIORNI FOSSERO ... VENERDI'!

Una serata di degustazione, organizzata il 5 settembre da Greek Food Blogs, al ristorante T.G.I. Friday's di Piazza Aristotelus, a Salonicco...

14 σχόλια:

  1. Αχ τι ωραία Μαρίνα πόσο ζηλεύω!
    Δεν ήξερα και την ιστορία τους, ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περασαμε παρα πολυ ωραια Ερη μου! Το παρεακι μας ηταν υπεροχο, αλλα και η ολη υποδοχη στα Friday's αψογη! Πραγματικα αισθανθηκαμε σαν στο σπιτι μας, ολοι ηταν πολυ φιλικοι και ευχαριστοι, συμπεριφορα που μονο στο εξωτερικο εχω συναντησει, στην Ελλαδα δε, σπανιως... Προσωπικα, με εκαναν να ξεχαστω για λιγο απο τα προβληματα που με κυκλωνουν... Ειχα αλλη εντυπωση για τα Friday's, τα ειχα καταταξει στα φαστφουνταδικα, αλλα η ποιοτητα τους με εξεπληξε ευχαριστα.
      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. E stata una serata memorabile. I piatti, l'uno migliore dell'altro... Si capisce che abbiamo abbuffato, e poi il gelato oreo e stato il colpo di grazia :)))

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Πραγματι Ειρηνη μου! Πολυ χαρηκα που γνωρισα απο κοντα ανθρωπους με τους οποιους μιλαω εδω και τοσο καιρο και μοιραζομαστε κοινα ενδιαφεροντα...

      Διαγραφή
  4. Ηταν οντως πολύ ομορφα, κατεληξες στη συνταγη που θα προτινεις????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιγο αργησα να κανω την αναρτηση...
      Εχω κατι στο νου μου, θα την στειλω κι οτι γινει!

      Διαγραφή
  5. Un bellissimo, divertente e assolutamente golosissimo venerdì!! Baci

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει να ήταν μια μπάρα πολύ όμορφη εμπειρία Μαρίνα μου!
    Καλή παρέα και υπέροχο φαγητό, τι άλλο να ζητήσει κανείς!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περασαμε μια υπεροχη βραδια Ερμιονη μου, απ'ολες τις αποψεις!
      Φιλακια!

      Διαγραφή
  7. Μαρίνα, η Βίκυ είμαι. Ναι, η γλυκύτατη! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια :)
    Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα, εκτιμώ πολύ τη δουλειά που κάνεις στο blog σου και την προσεκτική επιλογή των συνταγών. Κι εγω όταν γνώρισα τα Friday's εντυπωσιάστηκα. Στη διάρκεια της συνεργασίας με τα Greek foodblogs, είχα την ευκαιρία να γευματίσω αρκετές φορές στα εστιατόρια και κάθε φορά ήταν εξίσου καλά τα πιάτα που δοκίμαζα. Με την Press Card που έχουμε στα χέρια μας, έχουμε έκπτωση κάθε φορά που τα επισκεπτόμαστε.
    Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Βικυ μου, πολυ χαρηκα που σε γνωρισα κι εγω απο κοντα!
      Ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Εχω εμεινει ενθουσιασμενη με την ποιοτητα και τον απιθανο συνδυασμο γευσεων. Σιγουρα θα τα επισκεφτουμε οικογενειακως και συντομα μαλιστα.
      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.