ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ ΓΛΑΣΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ JACK DANIEL'S GLAZE
Οποιος εχει επισκεφτει τα TGI Friday's, σιγουρα εχει υπ'οψιν του την περιφημη σαλτσα τους με Jack Daniel's, την γλυκοπικαντικη σαλτσουλα που συνοδευει τα πιατα με κρεατικα. Οπως σας εχω διηγηθει, πριν εναν μηνα μαζι με αλλους greek food bloggers ημουν καλεσμενη σε μια βραδυα γευσιγνωσιας στα TGI Friday's; κατα την αποχωρηση μας μας περιμενε ενα ωραιο δωρακι, που μεταξυ των αλλων, περιειχε ενα βαζακι με την περιφημη σαλτσουλα. Η Jack Daniel's glaze, ειναι μια παραλλαγη της Jack Daniel's BBQ sauce, μιας σαλτσας αμερικανικης επινοησης, που ειναι ειδικη για το γλασσαρισμα των κρεατικων που ψηνονται στα καρβουνα.
Ευκαιρια λοιπον για πειραματισμους και ιδου το πρωτο αποτελεσμα :
Δοση : για 2 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 8 χοιρινα μπριζολακια χωρις κοκκαλο, κομμενα πολυ λεπτα, σαν εσκαλοπ,
1 εσαλοτ (ή μισο μικρο κιτρινο κρεμμυδι),
6 γεματες κουταλιες της σουπας Jack Daniel's Glaze,
1/2 φλυτζανι ζωμο κρεατος,
1 κουταλια ελαιολαδο,
1 κουταλακι βουτυρο ή μαργαρινη,
λιγο αλατακι,
παπρικα.
Προετοιμασια :
Ψιλοκοψτε το εσαλοτ (ή το κρεμμυδι). Σε ενα τηγανι βαλτε το λαδι και το βουτυρο και μολις ζεσταθει αρκετα, προσθεστε το κρεμμυδι. Αφηστε το να σωταριστει για 2-3 λεπτα, χωρις να παρει χρωμα. Παραμεριστε το στις ακρες του τηγανιου και βαλτε τα μπριζολακια. Σωταρετε τα σε μετρια φωτια, γυρνωντας τα και απο τις δυο πλευρες. Αλατιστε τα πολυ ελαφρα. Μολις αρχισουν να παιρνουν χρωμα, προσθεστε τον ζωμο, ζεστο, και την Jack Daniel's Glaze. Αφηστε τα να σιγοβρασουν σε χαμηλη φωτια, για 6-7 λεπτα, γυριζοντας τα συχνα και απο τις δυο πλευρες, μεχρι να εξατμιστει το υγρο τους και να μελωσει η σαλτσα.
Σερβιρετε τα ζεστα, με ισπανικο ρυζι και πασπαλισμενα με λιγη παπρικα.
SCALOPPINE DI MAIALE AL JACK DANIEL'S GLAZE
Tutti quanti hanno pranzato presso TGI Friday's, hanno presente la famosa Jack Daniel's glaze, la salsina caratterisitca della famosa catena di ristoranti americani. Circa un mese fa, insieme ad altri "greek food bloggers" eravamo ospiti dei TGI Friday's in una serata di degustazione. Prima di partire, ci hano pure consegnato un bel sacchetto di panno con vari regalini, tra i quali, c'era anche un bel vasetto di Jack Daniel's glaze. Il Jack Daniel's glaze, e una salsina densa, dolciastra e piccante, preparata con una ricetta speciale e segreta (e poi non tanto, se vi interessa scoprire i suoi segreti, guardate qui ); si tratta di una variazione della Jack Daniel's BBQ sauce, famosa salsina americana che la usano per condire la carne cotta alla brace (barbecue).
Questo vasetto e stata un nuovo spunto per sperimentazioni ed ecco il primo risultato :
Dosi : per 2 persone
Difficolta : facile
Ingredienti : 8 bistecche di maiale senza osso, tagliate a fettine sottili al modo delle scaloppine,
1 scalogno,
6 cucchiai colmi di Jack Daniel's glaze,
1/2 tazza di brodo di carne,
1 cucchiaio di olio di oliva,
1 cucchiaino di burro,
poco sale,
paprica.
Preparazione :
Tritate lo scalogno. Mettete olio e burro in una padella e scaldate. Aggiungete lo scalogno e lasciate soffrigere per qualche minuto, senza lasciarlo prendere colore. Spostatelo ai bordi della padella e aggiungete la carne. Lasciate soffrigere a fuoco moderato, girando spesso. Salate moderatamente. Appena comincia a prendere colore, aggiungete il brodo, caldo, e la salsa Jack Daniel's glaze. Lasciate cuocere a fuoco basso, per 6-7 minuti, girando spesso da entrambi i lati. Quando la salsa comincia a diventare consistente, ritirate dal fuoco.
Servite le scaloppine subito, accompagnate con spanish rice e cospargento un po' di paprica, dolce o piccante, secondo al vostro gusto!
Kαλημέρα Μαρίνα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάστηκα ότι δεν θα άφηνες ασυνόδευτο το υπέροχο ισπανικό ρυζάκι!Δεν είναι δυνατόν,λέω,να το προσφέρει ορφανό..αν και μεταξύ μια μια χαρά το τρώω και μόνο του!
Τώρα όσον αφορά τα μπριζολάκια..εκπληκτικά!Μελωμένα από την υπέροχη σάλτσα,δελεαστικά,εύκολα και το κυριώτερο πρέπει να γίνονται ιδιαίτερα εύγευστα!!Εκείνο που θα ρωτήσω είναι το εξής..τι είναι και που βρίσκω την Jack Daniel's Glaze?Eυχαριστώ,εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο!Φιλιά πολλά,πολλά.
Γεια σου Φωτεινη μου!
ΔιαγραφήΕισαι παρατηρητικη και εχεις καταλαβει την σειρα των αναρτησεων μου... Προτιμω να ποσταρω ξεχωριστα καποια συνοδευτικα που πολυ πιθανον να μου χρειαστουν και στο μελλον...
Ευλογη η απορια για την σαλτσα. Οπως ειπα στην εισαγωγη, μας δοθηκε δωρο κατα την βραδια γευσιγνωσιας στα Fridays. Η συνταγη ειναι πατενταρισμενη απο την αλυσιδα και στελνεται στα καταστηματα ετοιμη. Βεβαια, αν ψαξει κανεις στο διαδυκτιο, μπορει να ανακαλυψει ακομη και τα πιο καλα κρυμμενα μυστικα... Απ'οτι ειδα προκειται για μια παραλλαγη της αμερικανικης Jack Daniel's BBQ sauce, με προσθηκη μπαχαρικων και αρκετης ζαχαρης; η διαδικασια παρασκευης ειναι αρκετα χρονοβορα και μαλλον καλυτερα να την απολαυσει κανεις στα Fridays παρα να μπει στον κοπο να την φτιαξει...
Καλο σ/κ!
Φιλια!
Γειά σας,
ΔιαγραφήΤην συγκεκριμένη σάλτσα την πουλάει ο ΑΒ Βασιλόπουλος στα ράφια με τις συσκευασμένες σάλτσες όπως μπάρμπεκιου, γουόρτσεστερ κλπ.
Αρετή
Καλημέρα!!! Τι ωραίο πιάτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρομαι που σ'αρεσε!
Διαγραφή☺
Δεν έχω λόγια για το σημερινό σου πιάτο Μαρίνα μου, είναι στ' αλήθεια υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξιοποίησες με τον πιο νόστιμο τρόπο την σαλτσούλα που είχαν την καλοσύνη να μας προσφέρουν τα Fridays!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!
Ευχαριστω Ελενα μου! Πραγματι πολυ ευγενικο απο μερους τους, η σαλτσα ειναι καταπληκτικη!
ΔιαγραφήΠολλα φιλια!
Απλά υπέροχο, Μαρίνα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια.
Να'σαι καλα Στελλιτσα!
Διαγραφή♥♥♥
Μαρίνα μου φαίνονται τόσο λαχταριστά! Θέλω να τα δοκιμάσω το γρηγορότερο...Jack Daniel's Glaze να δούμε που θα βρω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιααααααα
Ευχαριστω Αγγελικη μου!
ΔιαγραφήΕ ναι μαλλον ειναι λιγο δυσκολο να βρεις την σαλτσουλα αυτουσια, εμεις ημασταν πολυ τυχεροι με αυτο το ωραιο δωρο απο τα Firdays...
Beautiful, and it looks so delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you Cheryl!
ΔιαγραφήUnfotunatelly we did'nt had the time to know each other during that evening, next time... ☺
mi hai letto nel pensiero per quanto riguarda il maiale e il whisky...ho in mente qualcosa di simile, intanto mi gusto questa tua proposta, ha un aspetto veramente gustoso, buona domenica!
ΑπάντησηΔιαγραφήGrazie cara quasi quasi cercherò di copiare questa salsina che come sapore è squisita...
ΔιαγραφήBuona serata!
Τι ωραία που δείχνει η σαντσούλα τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι και πεντανοστιμη...
ΔιαγραφήΜαρίνα μου φαίνεται υπέροχο τι να πω!Μπράβο σου πραγματικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και καλό μήνα!
Φιλιά!
Ευχαριστω Ελενη μου!
ΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα και καλο μηνα!
☺☺☺
Νομίζω ότι πρέπει να δοκιμάσω κι εγώ επιτέλους τη συγκεκριμένη σαλτσούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μπριζολάκια σου φαίνονται ιδιαιτέρως νόστιμα και το ρυζάκι τους ταιριάζει φίνα!
Καλό μήνα Μαρίνα μου!
Ευχαριστω Ερμιονη μου και καλο μηνα!
ΑπάντησηΔιαγραφή