7

ΤΟ ΚΑΡΒΙ ♦♦ CARUM CARVI

 
ΤΟ ΚΑΡΒΙ

Επιστημονικη ονομασια Carum carvi, οικ. Apiaceae. Στην Ελλαδα ειναι γνωστο και σαν αγριοκυμινο, αλλα επισης πολλες φορες συγχεεται και με το κυμινο  (Cuminum cyminum) με το οποιο ειναι η αληθεια οτι, εξωτερικα τουλαχιστον, ομοιαζει αρκετα. Το κάρβι, ειναι ενα διετες φυτο, που ευδοκιμει στην Ευρωπη και στην κεντρο-δυτικη Ασια, αλλα καλλιεργειται σε ολη την Ευρωπη και τις Ηνωμενες Πολιτειες. 
Ως μπαχαρικο, χρησιμοποιουνται οι αποξηραμενοι καρποι του φυτου, που λανθασμενα πιστευεται οτι ειναι οι σποροι. Συνηθως χρησιμοποιουνται ολοκληροι και οχι τριμμενοι σε σκονη. Εχουν χαρακτηριστικη οξεια, πικρη, ζεστη και ελαφρα γλυκιζουσα  γευση,  που θυμιζει το γλυκανισο, και χαρακτηριστικο αρωμα, που προερχεται απο τα αιθερια ελαια που περιεχουν (λιμονενιο και καρβονε).  Το χρησιμοποιουν πολυ στην βορεια Ευρωπη, για να αρωματιζουν το ψωμι, και ειδικα αυτο της σικαλης, αλλα και σε πιατα με κρεας μαγειρεμενο σε σαλτσα και σε καποια ειδη τυριων. Επισης χρησιμοποιειται σε διαφορα αποσταγματα αλλα και για την παρασκευη λικερ, οπως ειναι το γνωστο Kümmel.
Πηγη : Wikipedia


CARUM CARVI

Il carvi o cumino dei prati, viene dalla pianta Carum carvi, famiglia Apiaceae. E una pianta biennale, nativa dell'Europa e dell'Asia centro-occidentale, ma viene coltivata sia in Europa che negli Stati Uniti. In Italia è diffusa nelle zone subalpine e sull'Appennino settentrionale. Il carvi, viene confuso con il cumino (Cuminum cyminum), che presenta frutti abbastanza simili, ma con aroma completamente differente. 
Come spezia vengono usati i frutti essiccati, che erroneamente vengono detti semi. Di solito, vengono usati interi e non macinati. Hanno un sapore pungente, amarognolo, caldo e dolciastro, abbastanza simile all'anice. Il suo aroma è caratteristico e proviene dagli oli essenziali contenenti nei frutti (limonene e carvone). Il loro uso come spezia è molto comune nell'Europa settentrionale; vengono usati per aromatizzare il pane ed il particolare quello di segale, per insaporire carni in umido e per aromatizzare particolari tipi di formaggio. Vengono ancora usati per aromatizzare acquaviti e per la produzione di liquori, come il Kümmel.
Fonte : Wikipedia
Köhler's Medizinal-Pflanzen

7 σχόλια:

  1. Αυτο θα έλεγα τώρα πριν το διαβάσω ότι μοιάζει με τον κυμινόσπορο που χρησιμοποιώ στις κιμαδόπιτές μου. Μοιάζει πάρα πολύ μέχρι που λέω λες να είναι αυτό? Αλλά εγώ παίρνω cumin seeds..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μοιαζει Ερη μου, αλλα εχει αλλο αρωμα.

      Διαγραφή
  2. Molto interessante, sia il contenuto che il blog italogreco.
    Infatti cercavo info su Carvi, e l'ho trovata, qua.
    Piacere di conoscerti.
    Mi chiamo Walter e vivo a Salonicco.
    Seguiro il tuo blog, molto carino. :)
    για

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ciao Walter!
      Il carvi e praticamente sconosciuto in Grecia... A me piacciono tanto le spezie e volgio conoscerle tutte!
      Tutto il mondo e paese!
      Piacere di conoscerti!
      Ci sentiamo!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα! Είναι αυτό που βλέπω σε αγγλικές συνταγές "caraway seeds"; Συνήθως είναι σε συνταγές για ζύμες. Αν το ψάξω σε μπαχαράδικα, θα το ζητήσω κάρβι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως, αυτο ειναι και στα μπαχαραδικα το ξερουν σαν κάρβι, τουλαχιστον εγω ετσι το ζητησα.

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.