ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ
Υλικα : 1 Kgr σουπιες καθαρισμενες,
3 μεγαλα κρεμμυδια,
1 1/2 φλυτζανι πασσατα ντοματας,
7 κουταλιες της σουπας λαδι ελιας,
1 φλυτζανι κοκκινο κρασι,
2-3 φυλλα δαφνης,
1/2 κουταλακι ζαχαρη,
2-3 πρεζες κανελα,
1 μοσχοκαρφι,
αλατι και πιπερι.
Παρασκευη :
Καθαριστε τις σουπιες απο το κοκκαλο και το δερμα και κοψτε τις σε κομματια.
Σε μια κατσαρολα, βαζετε το λαδι και μαραινετε τα κρεμμυδια, αφου τα κοψετε σε φετουλες. Προθετετε τις σουπιες, τις σωταρετε για λιγα λεπτα, και σβυνετε με το κρασι. Αφηνετε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετετε την ντοματα, τη ζαχαρη, τη δαφνη, την κανελα, το μοσχοκαρφι, αλατι και πιπερι. Αφηνετε να σιγοβρασει για μια ωρα, περιπου (20 λεπτα σε χυτρα ταχυτητας).
SEPPIE AL VINO
Ingredienti : 1 Kgr di seppie pulite,
3 grosse cipolle,
1 1/2 tazza di passata di pomodoro,
7 cucchiai di olio di oliva,
1 tazza di vino rosso,
1/2 cucchiaino di zucchero (per temperare l'acidita del pomodoro),
2-3 foglie di alloro,
un pizzico di cannella in polvere,
sale e pepe.
Preparazione :
Pulite bene le seppie, eliminate l'osso e la pelle. Tagliatele a pezzi.
In una pentola mettete l'olio e fate rosolare le cipolle tagliate a fettine. Aggiungete le seppie, saltate per alcuni minuti e sfumate con il vino. Lasciate evaporare l'alcool, e aggiungete la passata di pomodoro, lo zucchero, le foglie di alloro, il chiodo di garofano, la cannella e aggiustate di sale e di pepe. Lasciate cuocere a fuoco moderato per ca 1 ora ( per la pentola a pressione: 20 minuti a pressione alta).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.