ΤΟΡΤΑ ΚΑΠΡΕΖΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
Αδελφουλα της μαυρουλας καπρεζε με σοκολατα και εξ'ισου καταπληκτικη!
Το μονο κακο ειναι οτι προκειται, επισης, για μια θερμιδικη βομβα!
Η συνταγη ειναι απο εδω.
Υλικα : 5 αυγα,
200 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
200 gr αμυγδαλοψυχα καθαρισμενη,
200 gr λευκη κουβερτουρα,
50 gr corn flour,
15 gr baking powder,
120gr λιωμενο βουτυρο,
απο 3 λεμονια ακερωτα το ξυσμα της φλουδας,
απο 1 λεμονι τον χυμο,
6 κουταλιες της σουπας λικερ λιμοντσελο.
Για το σερβιρισμα : ζαχαρη αχνη.
Παρασκευη :
Τριβετε την αμυγδαλοψυχα μαζι με τη μιση ζαχαρη στο multi. Τριβετε την κουβερτουρα.
Χτυπατε στο μιξερ τα αυγα με την υπολοιπη ζαχαρη, πολυ καλα, για 10-15 λεπτα, μεχρι να φουσκωσουν και να ασπρισουν.
Σε ενα σκευος αναμιγνυετε πρωτα τα στερεα : την τριμμενη αμυγδαλοψυχα, την τριμμενη κουβερτουρα, το corn flour, το baking powder και το ξυσμα της φλουδας των λεμονιων. Επειτα προσθετετε τα υγρα : το λιωμενο βουτυρο, τον χυμο του λεμονιου, περασμενο απο σουρωτηρι, και το limoncello. Ανακατευετε καλα. Ενσωματωνετε και τα χτυπημενα αυγα, ανακατευοντας προσεκτικα με μια σπατουλα, με κινησεις απο πανω προς τα κατω.
Βουτυρωνετε και αλευρωνετε ενα ταψακι (διαμετρος 22-24cm ). Ριχνετε το μιγμα στη ταψακι και ισιωνετε την επιφανεια.
Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 170°C, για 50-60 λεπτα.
Βγαζετε απο τον φουρνο και αφηνετε να κρυωσει.
Σερβιρετε την καπρέζε πασπαλισμενη με ζαχαρη αχνη.
Χτυπατε στο μιξερ τα αυγα με την υπολοιπη ζαχαρη, πολυ καλα, για 10-15 λεπτα, μεχρι να φουσκωσουν και να ασπρισουν.
Σε ενα σκευος αναμιγνυετε πρωτα τα στερεα : την τριμμενη αμυγδαλοψυχα, την τριμμενη κουβερτουρα, το corn flour, το baking powder και το ξυσμα της φλουδας των λεμονιων. Επειτα προσθετετε τα υγρα : το λιωμενο βουτυρο, τον χυμο του λεμονιου, περασμενο απο σουρωτηρι, και το limoncello. Ανακατευετε καλα. Ενσωματωνετε και τα χτυπημενα αυγα, ανακατευοντας προσεκτικα με μια σπατουλα, με κινησεις απο πανω προς τα κατω.
Βουτυρωνετε και αλευρωνετε ενα ταψακι (διαμετρος 22-24cm ). Ριχνετε το μιγμα στη ταψακι και ισιωνετε την επιφανεια.
Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 170°C, για 50-60 λεπτα.
Βγαζετε απο τον φουρνο και αφηνετε να κρυωσει.
Σερβιρετε την καπρέζε πασπαλισμενη με ζαχαρη αχνη.
Ingredienti : 5 uova,
200 gr di zucchero semolato,
200 gr di mandorle pelate,
200 gr di cioccolato fondente bianco,
50 gr di fecola di patate,
15 gr di lievito chimico in polvere,
120 gr di burro fuso,
da 3 limoni, la scorza grattugiata,
da 1 limone, il succo,
6 cucchiai di limoncello,
zucchero a velo.
Preparazione :
Tritate le mandorle finemente con la metà dello zucchero.
Tritate il cioccolato.
Nella planetaria sbattete le uova con il resto dello zucchero, fino ad ottnenere una crema chiara e spumosa.
Tritate le mandorle finemente con la metà dello zucchero.
Tritate il cioccolato.
Nella planetaria sbattete le uova con il resto dello zucchero, fino ad ottnenere una crema chiara e spumosa.
In un recipiente mischiate i solidi : le mandorle tritate, il cioccolato tritato, la fecola di patate, il lievito e la scorza grattugiata dei limoni. Aggiungete poi i liquidi : il burro fuso, il succo del limone filtrato, e il limoncello. Amalgamate bene. Incorporate anche le uova, mescolando delicatemente con una spatola e con movimenti dall'alto verso il basso.
Versate il composto in uno stampo (22-24 cm) imburrato e infarinato.
Infornate in forno già caldo a 170°C, modalità statico, per 50-60 minuti.
Sfornate e lasciate raffreddare.
Prima di servire spolverizate con zucchero a velo.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.