ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΑΦΕ
Κλασσικο λικερ, εμπνευσμενο απο το περιφημο liqueur 44 της Νορμανδιας. Βεβαια το αυθεντικο 44, γινεται με calvados, ενα μπραντυ που παραγεται απο τα μηλα, και εκτος απο τους κοκκους καφε, μπορουν να χρησιμοποιηθουν και διαφορα μπαχαρικα.
Αυτο ειναι ενα απο τα λικερ που μας αρεσει πολυ, και το φτιαχνω καθε χρονο. Επισης το χρησιμοποιω πολυ σε γλυκα.
Βαθμος δυσκολιας : ευκολη
Υλικα : 1 μεγαλο, ωριμο, ακερωτο πορτοκαλι,
40 καβουρντισμενους κοκκους καφε,
300 ml βοτκα καλης ποιοτητας 40°,
120 gr κρυσταλλικη ζαχαρη.
Παρασκευη :
Πλυνετε και σκουπιστε καλα το πορτοκαλι. Με ενα μαχαρι, χαραξτε διασπαρτα στην φλουδα του 40 τρυπες, μεσα στις οποιες θα μπηξετε τους κοκκους του καφε.
Βαλτε την ζαχαρη μεσα σε ενα βαζο με καπακι που κλεινει ερμητικα, προσθεστε το πορτοκαλι και την βοτκα.
Τοποθετηστε το σε μερος δροσερο και σκοτεινο, και αφηστε το να σταθει 40 ημερες.Μην ξεχνατε να το ανακινειτε καθε μερα, τοσο για να διαλυθει η ζαχαρη, οσο και για να βγαλει το πορτοκαλι τον χυμο του.
Αφου περασουν οι 40 μερες, αφαιρεστε το πορτοκαλι και φιλτραρετε το λικερ, με φιλτρο για καφε.
Βαλτε το σε ενα μπουκαλι και αφηστε το να ωριμασει ακομη 40 ημερες.
* Νοεμβριος 2017 : ενημερωση της αναρτησης με νεες φωρογραφιες
LIQUORE ALL' ARANCIA E CAFFE'
Ispirato dal famoso liquore normanno Liqueur 44. Certo, il Liqueur 44 viene preparato con il Calvados (acquavite di mele) e oltre ai chicchi di caffè, utilizzano anche altre spezie.
Questo liquore ci piace tanto e lo preparo assiduamente ogni anno, quando comincio a trovare delle arance fresche. Lo utilizzo anche spesso per aromatizzare dolci.
Difficoltà : facile
Questo liquore ci piace tanto e lo preparo assiduamente ogni anno, quando comincio a trovare delle arance fresche. Lo utilizzo anche spesso per aromatizzare dolci.
Difficoltà : facile
Ingredienti : 1 arancia matura, grande e non trattata,
40 chicchi di caffè tostato,
300 ml di vodka a 40°,
120 gr di zucchero semolato.
Preparazione :
Lavate bene l'arancia ed asciugatela. Con l' aiuto di un coltello, inserite i chicchi del caffè nella buccia dell' arancia.
Mettete lo zucchero in un barattolo a chiusura ermetica, aggiungete l' arancia e la vodka. Posizionate in luogo fresco e buio e lasciate l' arancia macerare per 40 giorni. Non dimenticate di agitare spesso, tanto per far sciogliere lo zucchero, quanto per ottenere anche il sugo dell' arancia.
Trascorsi i 40 giorni, filtrate il liquore, con filtri di carta per il caffè.
Imbottigliate e lasciate stagionare per 40 giorni ancora, prima di consumarlo.
* novembre 2017 : aggionramento del post con nuove foto
Δοκιμάστε με ρούμι και υγρή ζάχαρη.Η οόιότητα με το γνωστό λικέρ είναι εκπληκτική
ΑπάντησηΔιαγραφή