0

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΥΔΙΑ ♦♦ COZZE AL SUGHETTO PICCANTE


ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΥΔΙΑ

Υλικα : 1 Kgr μυδια με το κελυφος,
                1 μικρο κρεμμυδι,
                1 κρεμμυδακι φρεσκο,
                1 σκελιδα σκορδο με τη φλουδα,
                1 καυτερη πιπεριτσα,
                1/2 ποτηρι λευκο κρασι, ξηρο,
                5 κουταλιες σουπας λαδι ελιας,
                1 κουταλια σουπας ψιλοκομμενο μαϊντανο,
                 πιπερι.
Παρασκευη : 
Πλενετε και καθαριζετε πολυ καλα τα μυδια. 
Σε μια σωτεζα βαζετε το λαδι και μαραινετε τα κρεμμυδια, αφου τα εχετε ψιλοκοψει, το σκορδο και την πιπεριτσα. Προσθετετε τα μυδια, τα αφηνετε στη φωτια λιγα λεπτα, και τα σβυνετε με το κρασι. Αφηστε να εξατμιστει το αλκοολ, και πεταξτε οσα μυδια δεν εχουν ανοιξει; προσθεστε το πιπερι και τον μαιϊντανο. Αλατι δεν βαζουμε γιατι τα μυδια περιεχουν θαλασσινο νερο που ειναι ηδη αρκετα αλμυρο. Σκεπαστε τη σωτεζα με το καπακι της, χαμηλωστε τη φωτια και αφηστε τα να σιγοβρασουν για 5 λεπτα. 
Σεβιρετε αμεσως!

COZZE AL SUGHETTO PICCANTE

Semplice, veloce e saporito!

Ingredienti : 1 Kgr di cozze in guscio,
                            1 piccola cipolla,
                            1 cipollotto,
                            1 spicchio d'aglio, in camicia,
                            1 peperoncino piccante,
                            1/2 bicchiere di vino bianco secco,
                            5 cucchiai di olio di oliva,
                            1 cucchiaio di prezzemolo trittato,
                            pepe macinato al momento.
Preparazione : 
Lavate e pulite bene le cozze; togliete tutti i barbigli e le impurità sui gusci. 
In una padella mettete l'olio e fate appasire la cipolla e il cipolloto trittati, l'aglio e il peperoncino. Aggiungete le cozze, saltatele per alcuni minuti e poi irrorate di vino. Lasciate evaporare l'alcool, ed eliminate le cozze che non sono aperte; pepate e cosparegete di prezzemolo; non mettere del sale, le cozze contengono acqua marina e sono diggià salate parecchio! Coprite con un coperchio, abbassate il fuoco e lasciate cuocere per ca. 5 minuti. 
Servite subito!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.