ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Ευκολο και γευστικο χειμωνιατικο φαγακι...
Υλικα : 1Kgr χοιρινο για κατσαρολα,
1Kgr πρασα,
1 μετριο κρεμμυδι,
1/2 μετριο σελινο,
1 καροτο,
1 φλυτζανι πασσατα ντοματας,
2 κουταλιες σουπας βουτυρο,
4 κουταλιες σουπας λαδι ελιας,
1 κουταλακι του γλυκου καρρυ,
1/2 κουταλακι του γλυκου ζαχαρη,
αλατι και πιπερι.
Εκτελεση :
Καθαριζουμε
και πλενουμε τα λαχανικα. Απο το σελινο χρησιμοποιουμε βεβαιως και τη
ριζα, που κοβουμε σε κυβακια η μπαστουνακια.
Σε μια κατσαρολα (η στην χυτρα
ταχυτητας) βαζουμε το λαδι και το βουτυρο, και μολις ζεσταθουν,
ροδιζουμε τα κομματια του κρεατος.
Προσθετουμε και το κρεμμυδι , το
ροδιζουμε και αυτο λιγο, πιπερωνουμε, ριχνουμε δυο ποτηρια νερο και
αφηνουμε το κρεας να βρασει, μεχρι να μαλακωσει ( για τη χυτρα 15 λεπτα
σε υψηλη πιεση).
Οταν ειναι ετοιμο το κρεας, ριχνουμε και το σελινο
ψιλοκομμενο, την σελινοριζα, το καροττο τριμμενο στον τριφτη, τα πρασα
κομμενα σε κομματια 3-4 cm , την ντοματα, τη ζαχαρη, το καρρυ, αλατιζουμε
και πιπερωνουμε. Προσθετουμε κι αλλο νερο, αν χρειαζεται, και
σιγοβραζουμε για 30- 40 λεπτα, μεχρι να γινουν τα πρασα.
PORRI CON CARNE
Tipico piatto invernale proveniente dalla cucina rustica, semplice e saporito...
Ingredienti : 1 Kgr di porri,
1/2 sedano rapa (medio),
1 cipolla,
1 carota,
1 tazza di passata di pomodoro
1/2Kgr di carne di suino (per bollito pe spalla),
2 cucchiai di burro,
4 cucchiai di olio di oliva,
1 cucchiaino di curry,
1/2 cucchiaino di zucchero semolato
(per mitigare l'acidità del pomodoro),
sale e pepe.
Preparazione :
Lavate e mondate le verdure. Dal sedano useremmo anche la radice, pulita e tagliata a dadini o julienne.
In una casseruola (normale o pentola a pressione) mettete il burro e l'olio e rosolate i pezzi di carne. Aggiungete anche la cipolla tritata, rosolatela pure per qualche minuto, pepate, aggingete ca 2 bicchieri di acqua e lasciate bollire la carne finchè diventi tenera ( per la pentola a pressione 15 minuti a pressione alta).
Quando la carne sarà pronta, aggiungete i porri tagliati a pezzi di 3-4 cm, il sedano tritato, la radice del sedano, la carota tritata, la passata di pomodoro, il curry, lo zucchero e salate a piacere. Aggiungete dell'acqua se sarà necessario. Cuocete a fuoco dolce per 30-40 minuti in pentola normale, o 13 minuti in pentola a pressione.
Lavate e mondate le verdure. Dal sedano useremmo anche la radice, pulita e tagliata a dadini o julienne.
In una casseruola (normale o pentola a pressione) mettete il burro e l'olio e rosolate i pezzi di carne. Aggiungete anche la cipolla tritata, rosolatela pure per qualche minuto, pepate, aggingete ca 2 bicchieri di acqua e lasciate bollire la carne finchè diventi tenera ( per la pentola a pressione 15 minuti a pressione alta).
Quando la carne sarà pronta, aggiungete i porri tagliati a pezzi di 3-4 cm, il sedano tritato, la radice del sedano, la carota tritata, la passata di pomodoro, il curry, lo zucchero e salate a piacere. Aggiungete dell'acqua se sarà necessario. Cuocete a fuoco dolce per 30-40 minuti in pentola normale, o 13 minuti in pentola a pressione.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.