0

ΚΑΡΑΒΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ♦♦ SPAGHETTI AGLI SCAMPI


Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΡΑΒΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ !

Για πρωτη φορα δοκιμασα καραβιδομακαροναδα στην εξαιρετικη ταβερνα του "Μανώλα" στην Αγια Κυριακη (Τρικερι) στο Πηλιο. Ηταν μια γευστικη εμπειρια! Να φανταστειτε οτι για αρκετα χρονια μετα, σχεδιαζαμε μια επισκεψη στη Αγια Κυριακη, κατα την διαρκεια των διακοπων μας,  με κυριο σκοπο να παμε να φαμε καραβιδομακαροναδα!!!
Βεβαια προσπαθησα πολλες φορες να μαγειρεψω κι εγω αυτο το εξαιρετικο πιατο, ακολουθωντας διαφορες συνταγες, αλλα παντα κατι του ελειπε.
Το μυστικο της επιτυχιας, τελικα το ανακαλυψα, παρακολουθωντας τον εξαιρετικο σεφ Εκτορα Μποτρινι, σε καποια απο τις τηλεοπτικες του εμφανισεις.
Ιδου λοιπον Η καραβιδομακαροναδα :

Υλικα 
για 4 ατομα : 500 gr σπαγκεττι  (1 πακετο),
                         600 gr καραβιδες, προτιμωτερο φρεσκιες,
                         1 σκελιδα σκορδο με την φλουδα,
                         1 καυτερη πιπεριτσα,
                         1 μικρο κιτρινο κρεμμυδι,
                         1/2 φλυτζανι λευκο ξηρο κρασι,
                         1 φλυτζανι πασσατα ντοματας (ντοματα στον τριφτη),
                         2-3 κουταλιες σουπας ψιλοκομμενο μαϊντανο,
                         4-5 κουταλιες της σουπας λαδι ελιας,
                         2 lt  περιπου ζωμο απο οστρακοδερμα,
                         αλατακι και πιπερακι.
Εκτελεση  : 
Πρωτα απ'ολα ετοιμαζουμε τον ζωμο, απο κελυφη γαριδας ή απο τις μικροτερες καραβιδες ή ακομη ζεματωντας τι καραβιδες που εχουμε για 2-3 λεπτα, και τον διατηρουμε ζεστο. 
Σε μια μεγαλη σωτεζα (εγω χρησιμοποιω γουοκ) βαζετε το λαδι και ροδιζετε το κρεμμυδι, το σκορδο και την πιπεριτσα, αφου την τσακισετε λιγο. Προσθετετε τις καραβιδες, τις αφηνετε για 3 λεπτα, γυριζοντας τες και απο την αλλη πλευρα, και μετα τις αφαιρειτε. 
Βαζετε τα σπαγκεττι (ωμα) μεσα στην σωτεζα και τα σωταρετε για μερικα λεπτα. Σβυνετε με το κρασι. Αφηνετε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετετε 2-3 κουταλες φαγητου απο τον ζωμο, ωστε να καλυφθουν τα σπαγκεττι. Προσθετετε και την ντοματα. Συνεχιζετε να "βραζετε" τα σπαγκεττι, προσθετοντας ζεστο ζωμο, μολις αρχιζουν να στεγνωνουν. Οταν αρχιζουν να μαλακωνουν, αφαιρειτε το σκορδο, προσθετετε τις καραβιδες, αλατιζετε και πιπερωνετε και συνεχιζετε να προσθετετε ζωμο, μεχρι τα σπαγκεττι να γινουν "αλ ντεντε". Λιγο πριν κατεβασετε απο την φωτια, προσθετετε τον μαϊντανο. 
Κατεβαστε το σκευος απο την φωτια και αφηστε να σταθει 10 λεπτα, να αναμειχθουν τα αρωματα. 
Σεβιρετε αμεσως!

 
SPAGHETTI AGLI SCAMPI

I spaghetti agli scampi, li abbiamo assagiati per la prima volta alla taverna di "Manòlas", ad Aghia Kyriakì, sul punto sud di Monte Pelion. Avevo provato molte volte a prerararli a casa, ma sempre qualcosa mancava dal delizioso piatto che
avevo goduto alla taverna. Il segreto finalmente, mi è stato rivelato, durante una trasmissione televisiva, dal celebre chef greco-italiano Ettore Botrini.
 Qui vi presento uno dei miei cavalli di battaglia, in cucina!

Ingredienti  
per 4 persone : 600 gr di scampi meglio freschi,
                              500 gr di spaghetti,
                              1 spicchio d'aglio in camicia,
                              1 peperoncino piccante,
                              1 piccola cipolla,
                              1/2 tazza di vino bianco secco,
                              1 tazza di passata di pomodoro,
                              2-3 cucchiai di prezzemolo trittato,
                              4-5 cucchiai di olio di oliva,
                              2 lt ca di brodo di crostacei,
                              sale e pepe.
Preparazione :  
Potete preparare il brodo di crostacei da carcasse di gamberi, o dai scampi più piccoli. Tenete il brodo caldo. 
Lavate gli scampi. 
Tritate la cipolla. 
In una padella capiente (io uso il wok) mettete l'olio e rosolate la cipolla tritata, il peperoncino un po'schiacciato e l'aglio. Aggiungete anche gli scampi; lasciateli rosolare per 3 minuti e poi toglieteli dalla padella. Mettete gli spaghetti dentro la padella e lasciateli rosolare per qualche minuto. Versate il vino e lasciate evaporare l'alcool. Subito con un cucciaio da mestolo, versate un po' dal brodo sopra gli spaghetti. Continuate vesrando un po' di brodo caldo, appena sarà ridotto il liquido nella padella, come si fa con il risotto.  Quando gli spaghetti cominciano ad ammolarsi, eliminate l'aglio e aggiungete la passata di pomodoro e gli scampi. Quando gli spaghetti saranno cotti (al dente), aggiungete anche il prezzemolo trittato. Ritirate dal fuoco e lasciate riposare per 10 minuti. per insaporirsi. 
Servite subito!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.