0

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ // MARMELLATA DI ARANCE


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΡΟΤΟΚΑΛΙ

Υλικα : περιπου 2 kg πορτοκαλια ακερωτα (για να παρουμε 1,5 kg καθαρο φρουτο),
                το ξυσμα της φλουδας απο τουλαχιστον 6 πορτοκαλια, 
                1100 gr ζαχαρη,
                τον χυμο απο ενα μικρο λεμονι.
Παρασκευη : 
Πλενουμε  και σκουπιζουμε τα πορτοκαλια και ξυνουμε την φλουδα τους. Εγω χρησιμοποιησα το ξυσμα απο τις φλουδες ολων των πορτοκαλιων, αλλα μπορειτε να βαλετε λιγοτερο, αν δεν σας αρεσει να εχει πολυ εντονο αρωμα η μαρμελαδα σας. 
Καθαριζουμε καλα τα πορτοκαλια, και αφαιρουμε οσο το δυνατον περισσοτερο απο το ασπρο της φλουδας και αναμεσα απο τις φετουλες, γιατι ειναι πικρο και θα πικρισει την μαρμελαδα. Κοβουμε τις φετουλες των πορτοκαλιων σε μικρα κομματακια και κραταμε το ζουμι που θα προκυψει. 
Σε μια κατσαρολα, βαζουμε τα κομματια των πορτοκαλιων και το ζουμακι τους, την τριμμενη φλουδα, τον χυμο λεμονιου και την ζαχαρη. Τα αφηνουμε να σιγοβρασουν σε χαμηλη φωτια, για περιπου μια ωριτσα. Δεν ξεχναμε να ανακατευουμε συχνα, για να μην κολλησει.
Οταν ειναι ετοιμη, γεμιζουμε αμεσως αποστειρωμενα βαζακια κονσερβοποιησης, εως 1 cm απο το χειλος. Κλεινουμε τα καπακια και αναποδογυριζουμε τα βαζα. Αφηνουμε να κρυωσουν αναποδογυρισμενα, για να σχηματιστει κενο αερος, και να επιτυχουμε την κονσερβοποιηση. 

* Μάρτιος 2018 : ενημέρωση της ανάρτησης με νέες φωτογραφίες


MARMELLATA DI ARANCE

Ingredienti : circa 2 kg di arance non trattate (per ricavare 1,5 kg di polpa),
                             la scorza grattugiata di almeno 6 arance,
                             1100 gr di zucchero,
                             da 1 limone, il succo.
Procedimento : 
Lavate e asciugate le arance e grattugiate la scorza. Io ho usato lo zest da tutte le arance, ma potete anche usare meno, se non vi piace che la marmellata abbia il sapore molto forte. 
Sbucciate le arance e eliminate tutta la parte bianca, che è amarognola. Tagliatele a pezzettini e raccogliete anche l' eventuale sughetto.
In una pentola mettete la polpa di arance e il sugo, la scorza grattugiata, il sugo del limone e lo zucchero. Portate ad ebbolizione e lasciate cuocere a fuoco moderato per un' oretta. Non dimenticate di mescolare di tanto in tanto. Quanto la marmellata sarà pronta, invasate subito in barratoli precedentemente sterilizzati, riempiendoli fino ad 1 cm dall'orlo. Tappate coi coperchi e capovolgete. Lasciateli raffreddare capovolti, per formare il vuoto d' aria. 

* Marzo 2018 : aggiornamento del post con nuove foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.