0

ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ // TORTA SCIROPPATA CON CODETTA DI CIOCCOLATO


ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Πριν λιγες ημερες μια φιλη με κερασε ενα σιροπιαστο γλυκο με τρουφα σοκολατας. Δεν ζητησα συνταγη, αλλα μου αρεσε η ιδεα και ειπα να δοκιμασω να φτιαξω ενα ρεβανι, που μας αρεσει πολυ, με τρουφα!
Ελπιζω να σας αρεσει!

Δοση : για 8 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα :  6 αυγα,
                 200 gr σιμιγδαλι ψιλο,
                 100 gr αλευρι γοχ.,
                 1 κουταλακι baking powder,
                 140 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                 1/2 κουταλακι μαστιχα Χιου σε σκονη,
                 1 πορτοκαλι, τον χυμο και τη φλουδα τριμμενη,
                 100 gr τρουφα σοκολατας γαλακτος.
για το σιροπι : 400 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                           400 gr νερο,
                           1 λεμονι ακερωτο.
για το γαρνιρισμα : τρουφα σοκολατας.
Παρασκευη : 
Χωριστε τους κροκους απο τα ασπραδια των αυγων. Χτυπηστε τους κροκους με τα 3/4 της ζαχαρης, μεχρι να φουσκωσουν. Χτυπηστε τα ασπραδια με το υπολοιπο της ζαχαρης σε σφιχτη μαρεγκα. 
Σε ενα σκευος ανακατεψτε τα στερεα υλικα : το αλευρι, το σιμιγδαλι, το baking powder, τη μαστιχα και το ξυσμα του πορτοκαλιου. Προσθεστε τα υγρα υλικα : τον χυμο πορτοκαλιου και το μιγμα των κροκων. Ανακατεψτε καλα, ωστε να εχετε εν ομοιογενες μιγμα. Ενσωματωστε και την μαρεγκα σταδιακα, ανακατευοντας με μια σπατουλα. 
Βουτυρωστε και αλευρωστε ενα ταψακι. Ριξτε μεσα το μιγμα. 
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C, στις αντιστασεις για 40 λεπτα περιπου. Βγαλτε απο τον φουρνο και αφηστε να κρυωσει. 
Ετοιμαστε το σιροπι : σε ενα κατσαρολακι βαλτε το νερο, τη ζαχαρη και το λεμονι, κομμενο στα δυο. Αφηστε να σιγοβρασει για 10 λεπτα. 
Περιχυστε με το ζεστο σιροπι το ρεβανι. Αφηστε το να σταθει μια ωριτσα, να τραβηξει το σιροπι. 
Γαρνιρετε με τρουφα σοκολατας.


TORTA SCIROPPATA CON CODETTA DI CIOCCOLATO

Variazione del classico dolce  sciroppato della cucina greca, chiamat revanì, con aggiunta di codetta di cioccolato e profumato con il mastice da Chio (mastiha).


Dosi : per 8 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti :  6 uova,
                             200 gr di semolino fine,
                             100 gr di farina 00,
                             1 cucchiaino di lievito chimico in polvere,
                             140 gr di zucchero semolato,
                             1/2 cucchiaino di mastìha in polvere,
                             la scorza grattugiata ed il sugo da 1 arancia non trattata,
                             100 gr di codetta di cioccolato fondente,
per lo sciroppo : 400 gr di zucchero semolato,
                               400 ml di acqua,
                               1 limone non trattato.
per la decorazione : codetta di cioccolato  al latte.
Preparazione :  
Separate i tuorli dagli albumi. Sbattete i tuorli con 3/4 dello zucchero fino ad ottenere una crema spumosa. Montate gli albumi, con il resto dello zucchero, a neve ferma. 
In una ciotola mescolate i solidi : la farina, il lievito, il semolino, la scorza grattugiata dell'arancia, la mastiha e la codetta. Aggiungete i liquidi : il succo dell'arancia ed i tuorli sbattuti, e mescolate bene fino ad ottenere un composto omogeneo. Incorporate anche gli albumi, mescolando delicatemente  con una spatola, con movimenti dal basso verso l'alto. 
Imburrate ed infarinate una teglia e versate il composto. 
Infornate in forno preriscaldato a 180°C, modalità statico, per ca 40 minuti. Per verificare la cottura fate la prova stecchino. Sfornate e lasciate intiepidire. 
Nel frattempo preparate lo sciroppo : in una casseruola mettete lo zucchero, l'acqua ed il limone tagliato in due, e lasciate cuocere a fuoco moderato, per 5-6 minuti. Eliminate il limone. 
Versate lo sciroppo caldo sulla torta e lasciate riposare per  un'oretta. 
Cospargete con la codetta di cioccolato.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.