0

ΡΕΒΑΝΙ ... ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ! ♦♦ REVANI A MODO MIO


ΡΕΒΑΝΙ ... ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ !

Μια δικια μου παραλλαγη στο κλασσικο γλυκο... Ελπιζω να σας αρεσει!

Υλικα :  6 αυγα,
               200 gr σιμιγδαλι ψιλο,
               100 gr αλευρι γοχ.,
               1 κουταλακι baking powder,
               140 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
               1/2 κουταλακι μαστιχα Χιου σε σκονη,
               1 πορτοκαλι, τον χυμο και τη φλουδα τριμμενη,
               100 gr τρουφα σοκολατας γαλακτος.
για το σιροπι : 400 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                            400 gr νερο,
                            1 λεμονι ακερωτο.
για το γαρνιρισμα : τρουφα σοκολατας.
Παρασκευη : 
Χωριστε τους κροκους απο τα ασπραδια των αυγων. Χτυπηστε τους κροκους με τα 3/4 της ζαχαρης, μεχρι να φουσκωσουν. Χτυπηστε τα ασπραδια με το υπολοιπο της ζαχαρης σε σφιχτη μαρεγκα. Σε ενα σκευος ανακατεψτε τα στερεα υλικα : το αλευρι, το σιμιγδαλι, το baking powder, τη μαστιχα και το ξυσμα του πορτοκαλιου. Προσθεστε τα υγρα υλικα : τον χυμο πορτοκαλιου και το μιγμα των κροκων. Ανακατεψτε καλα, ωστε να εχετε εν ομοιογενες μιγμα. Ενσωματωστε και την μαρεγκα σταδιακα, ανακατευοντας με μια σπατουλα. 
Βουτυρωστε και αλευρωστε ενα ταψακι. Ριξτε μεσα το μιγμα. 
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C για 40 λεπτα περιπου. Βγαλτε απο τον φουρνο και αφηστε να κρυωσει. 
Ετοιμαστε το σιροπι : σε ενα κατσαρολακι βαζετε το νερο, τη ζαχαρη και το λεμονι, κομμενο στα δυο. Αφηνετε να σιγοβρασει για 10 λεπτα. Περιχυνετε με το ζεστο σιροπι το ρεβανι. Αφηνετε για μιση ωρα να τραβηξει το σιροπι. Γαρνιρετε με τρουφα σοκολατας.


REVANI ... A MODO MIO!

Variazione del classico dolce "revanì", con aggiunta di codetta e mastice di Chio.

Ingredienti :  6 uova,
                             200 gr di semolina fine,
                             100 gr di farina,
                             1 cucchiaino di lievito chimico in polvere,
                             140 gr di zucchero semolato,
                             1/2 cucchiaino di mastìha in polvere,
                        da 1 arancia non trattata, la scorza grattugiata ed il sugo,
                             100 gr di codetta di cioccolato fondente,
per lo sciroppo : 400 gr di zucchero semolato,
                               400 ml di acqua,
                               1 limone non trattato.
per la decorazione : codetta di cioccolato  al latte.
Preparazione :  
Separate i tuorli dagli albumi. Sbattete i tuorli con 3/4 dello zucchero fino ad ottenere una crema spumosa. Montate gli albumi, con il resto dello zucchero, a neve ferma. In un recipiente mescolate i solidi : la farina, il lievito, la semolina, la scorza grattugiata dell'arancia, la mastìha e la codetta. Aggiungete i liquidi : il succo dell'arancia ed i tuorli sbattuti, e mescolate bene fino ad ottenere un composto omogeneo. Incorporate anche la neve degli albumi, mescolando delicatemente dal basso verso l'alto, con una spatola. 
Imburrate ed infarinate una teglia e versate dentro il composto. 
Infornate in forno preriscaldato ai 180°C per ca 40 minuti (fate la prova dello stecchino). Sfornate e lasciate intiepidire. 
Nel frattempo preparate lo sciroppo : in un pentolino mettete lo zucchero, l'acqua ed il limone tagliato in due, e lasciate bollire a fuoco moderato, per 10 minuti. Eliminate il limone. Versate lo sciroppo sul revanì, e lasciatelo riposare per almeno un'oretta. 
Cospargete con la codetta di cioccolato.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.