0

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ♦♦ TORTA ALLE NOCI SCIROPPATA, COPERTA DI CIOCCOLATO ♦♦ WALNUT CAKE COVERED WITH CHOCOLATE


TORTA ALLE NOCI SCIROPPATA, COPERTA DI CIOCCOLATO

Saporito e abbastanza leggero, siccome non contiene burro, con un tocco di golosità :  la glassa di cioccolato!

Ingredienti :  10 uova,
                      1 tazza di zucchero di canna grezzo,   
                      1 tazza di pangrattato,
                      2 tazze di noci trittate non troppo finemente,
                      1 bustina (20gr) di lievito chimico in polvere,
                      1 cucchiaino di cannella in polvere,
                      1 pizzico di sale,
                      1 arancia non trattata, la scorza grattugiata,
                      1 biccherino di nocino.
Per lo sciroppo : 1 tazza di miele,
                        1/2 tazza di zucchero
                        2 tazze di acqua,
                        1 limone, il succo,
                        1 biccherino di nocino.
Per la copertura : 200 gr di cioccolato fondente,
                          1 biccherino di nocino,
                          1 biccherino di acqua.
Per lo stampo : un po' di burro,
                       pangrattato.
Per la decorazione : noci trittate.
Preparazione : Preparate lo sciroppo : in un pentolino mettete tutti gli ingredienti e lasciate bollire per qualche minuto, fino che lo zucchero si scogli completamente. Laciatelo raffredare. Nella planetaria, mettete i tuorli  con lo zucchero e sbattete bene, fino ad ottenere un composto bello spumoso. Sbattete anche gli albumi con un pizzico di sale, a neve ferma.  In un recipiente mettete i composto dei tuorli, e incorporate il nocino, il pangrattato, le noci trittate, il lievito, la cannela e la scorza dell' arancia grattugiata. Amalgamate bene. Aggiungete anche gli albumi, amalgamando delicatemente con l'aiuto di una spatola o un mestolo di legno, con movimenti dal basso verso l'alto. Stendete il composto in uno stampo imurato e cospraso di pangattato. Infornate a forno preriscaldato ai 180°C per ca 20 minuti, fino che la torta prenda un colore bello dorato. Appena sfornata, irroratela con lo sciroppo tiepido; meglio aggiungero piano piano su tutta la superficie della torta, per farla bagnare bene.  Lasciatela stare per un quarto d'ora, e nel frattempo preparate la glassa di cioccolato. In un bagno maria fate sciogliere il cioccolato, e aggiungete il nocino e l'acqua. Spalmate bene la superficie della torta. Decorate con noci trittate.   
  

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Παραγγελια για τον Δ....
Νοστιμο, αφρατο και μαλλον ελαφρυ, αφου δεν εχει καθολου βουτυρο.

Υλικα :  10 αυγα,
             1 φλυτζανι ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο, ακατεργαστη,
             2 φλυτζανια καρυδοψυχα τριμμενη,
             1 φλυτζανι φρυγανια τριμμενη,
             1  backing powder (20gr ),
             1 κουταλακι κανελα σε σκονη,
             1 πρεζα αλατι,  
             1 πορτοκαλι ακερωτο, την φλουδα τριμμενη,
             1 ποτηρακι nocino (λικερ απο καρυδι).
Για το σιροπι :  1 φλυτζανι μελι,
                      1/2 φλυτζανι ζαχαρη,
                      2 φλυτζανια νερο,
                      1 σφηνακι nocino,
                      1 λεμονι, τον χυμο.
Για την επικαλυψη : 200gr κουβερτουρα,
                             1 σφηνακι nocino,
                             1 σφηνακι νερο.
Για το ταψι :  βουτυρο,
                   φρυγανια τριμμενη.
Για το στολισμα : καρυδοψχα τριμμενη.
Εκτελεση : Ετοιμαζουμε το σιροπι : σε ενα κατσαρολακι βαζουμε ολα τα υλικα, βραζουμε για λιγα λεπτα, μεχρι να λιωσει εντελως η ζαχαρη και αφηνουμε να κρυωσει. Χωριζουμε τους κροκους απο τα ασπραδια των αυγων. Χτυπαμε τους κροκους με την ζαχαρη, πολυ καλα, μεχρι να φουσκωσουν. Χτυπαμε τα ασπραδια με το αλατι σε σφιχτη μαρεγκα. Σε ενα σκευος βαζουμε το μιγμα των κροκων και προσθετουμε τα καρυδια, την φρυγανια, την κανελα, τη φλουδα του πορτοκαλιου, το nocino και το backing. Ανακατευουμε καλα. Προσθετουμε σιγα σιγα και την μαρεγκα, ανακατευοντας απαλα με μια σπατουλα η ξυλινη κουταλα. Βουτυρωνουμε το ταψι μας και πασπαλιζουμε με φρυγανια. Στρωνουμε το μιγμα στο ταψι. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180°C για 20 λεπτα περιπου, μεχρι να παρει ενα ωραιο χρυσο χρωμα. Μολις το βγαλουμε απο τον φουρνο το περιχυνουμε με το σιροπι. Καλυτερα να μην ριξουμε το σιροπι ολο μαζι, αλλα με μια κουταλα να βρεξουμε καλα ολη την επιφανεια, για να παει παντου. Το αφηνουμε να ποτισει, και στο εν τω μεταξυ ετοιμαζουμε το γλασσο. Σε μπαιν μαρι, λυωνουμε την σοκολατα, και ριχνουμε το nocino και το νερο. Με τη βοηθεια μιας σπατουλας απλωνουμε το γλασσο στην επιφανεια. Πασπαλιζουμε με τριμμενο καρυδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λυπάμαι, αλλά όλα τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημισιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Mi dispiace, ma tutti i commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
Sorry to say, but all anonymous comments will not be considered and therefore deleted.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...