0

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΕ ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ // FAGOTTINI A SORPRESA


ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΕ ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Ενα πικαντικο σνακ ή μια εντυπωσιακη παρουσια σε εναν μπουφε.

Υλικα : 4-5 φυλλα κρουστας,
                γκουντα σε φετες (μιση φετα για καθε πακετακι),
                σουσαμι,
                ελαιολαδο,
                1 ασπραδι αυγου.
για τα σουτζουκακια : 500 gr κιμα αναμεικτο (μισο χοιρινο, μισο μοσχαρισιο),
                                        1/2 κουταλακι παπρικα γλυκεια,
                                        1/2 κουταλακι παπρικα καυτερη, 
                                        1/2 κουταλακι κυμινο,
                                        1 κουταλακι τσιμενι,
                                        1/2 κουταλακι θυμαρι,
                                        1 1/2 κουταλακι πικαντικο ιταλικο μιγμα μυρωδικων για μακαροναδα (περιεχει σκορδο, πιπεριτσα, μαϊντανο),
                                        2-3 πρεζες φρεσκοαλεσμενο μαυρο πιπερι,
                                        αλατι.
Παρασκευη : 
Σε ενα μεγαλο μπωλ αναμειξτε ολα τα υλικα για τα κεφτεδακια. Πλαστε μικρα σουτζουκακια σε μεγεθος καρυδιου (περιπου 20 κομματια). Βαλτε τα σε ενα ταψακι, χωρις να προσθεσετε λιπος, και ψηστε τα σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C για 10-15 λεπτα, μεχρι να ροδισουν. Αφηστε τα να κρυωσουν. 
Απλωστε ενα φυλλο και αλειψτε το με λαδι. Κοψτε το σε 6 παραλληλογραμμα. Σε καθε κομματι, βαλτε 1/2 φετα γκουντα και απο πανω ενα σουτζουκακι. Τυλιξτε το φυλλο, αλειψτε την επιφανεια του με το ασπραδι του αυγου, που το εχετε χτυπησει ελαφρα, και πασπαλιστε με σουσαμι. 
Τοποθετηστε τα πακετακια σε ενα ταψι, στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι φουρνου. Ψηστε τα στους 180°C για 15 λεπτα, μεχρι να ροδισουν. 
Ειναι υπεροχα ζεστα, αλλα τρωγονται εξ'ισου ευχαριστα κια κρυα.         


FAGOTTINI A SORPRESA

Piccanti e croccanti, ottimi per spuntino o antipasto.

Ingredienti : 4 foglie di pasta filo,
                            gouda a fettine (1/2 per ogni fagottino),
                            semi di sesamo,
                            olio di oliva,
                            1 chiara d' uovo.
per le polpettine : 500 gr di carne trita mista (metà bovina, metà suina),
                                1/2 cucchiaino di paprica dolce,
                                1/2 cucchiaino di paprica piccante, 
                                1/2 cucchiaino di cumino macinato,
                                1 cucchiaino di fieno greco macinato,
                                1/2 cucchiaino di timo,
                                1 1/2 cucchiaino di miscella di spezie per pasta piccante,
                                qualche pizzico di pepe nero macinato,
                                sale.                 
Preprazione : 
In un recipiente, mescolate tutti gli ingredienti per le polpettine. Formate delle palline, alla grandezza di una noce (ca 20). Mettete le polpettine in una pirofila, infornatele a forno già caldo a 180°C, e cuocetele per 15 minuti, fino a dorare. Sfornate e lasciatele raffreddare.
Sulla spianatoia sendete una foglia, spenellate d'olio e dividetela in 6 rettangoli. Su ogni rettangolo, mettete 1/2 fettina di gouda e sopra una polpettina e arrotolatela, formando un fagottino. Spenellate la superficie con la chiara d'uovo, sbattuta leggermente, e cospargete di semi di sesamo. 
Mettete tutti fagottini su una leccarda, foderata con carta da forno antiaderente, e infornatele in forno già caldo a 180°C. Cuoceteli per 15 minuti, fino a dorare. 
Sono ottimi caldi, con il formaggio sciolto, ma si mangiano anche freddi.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.