RED DEVIL'S FOOD CAKE
Ο προσδιορισμος "κοκκινο", οφειλεται στο κεραμυδι χρωμα που παιρνει αυτο το κεϊκ εξ'αιτιας της χημικης αντιδρασης μεταξυ της σοδας και του ξυδιου. Συνηθως ομως προσθετουν και εξτρα κοκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικης, για πιο εντυπωσιακο αποτελεσμα. Η κλασσικη συνταγη περιλαμβανει επικαλυψη απο λευκο γλασο βουτυρου ή βουτυροκρεμα. Μπορειτε επισης να χρησιμοποιησετε γκανας σοκολατας, για πιο σοκολατενια απολαυση.
Υλικα : 2 1/4 φλυτζανια αλευρι μαλακο,
1/2 φλυτζανι αγλυκο κακαο,
1 φλυτζανι ζαχαρη κρυσταλλικη,
1 φλυτζανι ζαχαρη κρυσταλλικη,
1/2 φλυτζανι καστανη ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο,
3/4 φλυτζανιου βουτυρο,
1 φλυτζανι ξυνοκρεμα*,
2 αυγα,
1 κουταλακι γλυκου σοδα φαγητου,
1/2 κουταλακι αλατι,
1 βανιλινη,
1 κουταλακι ξυδι.
για το γλασο : 3 φλυτζανια ζαχαρη αχνη,
1/3 φλυτζανιου βουτυρο,
3 κουταλιες σουπας γαλα.
Παρασκευη :
Χτυπηστε τα αυγα με την βανιλινη και την ζαχαρη, να αφρατεψουν. Προσθεστε το βουτυρο, σε θερμοκρασια δωματιου, και συνεχιστε το χτυπημα, μεχρι να ασπρισουν. Προσθεστε την ξυνοκρεμα, το αλευρι και το κακαο, κοσκινισμενα, το αλατι, την σοδα και τελος το ξυδι. Χτυπηστε καλα το μιγμα να ομογενοποιηθει.
Βουτυρωστε μια φορμα για κεϊκ και ριξτε μεσα το μιγμα.
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C, για 35 λεπτα (δοκιμαστε αν ψηθηκε, με ενα καλαμακι για σουβλακια).
Βγαλτε απο τον φουρνο, αφηστε να κρυωσει για ενα τεταρτακι, ξεφορμαρετε, και αφηστε το να κρυωσει τελειως.
Ετοιμαστε το γλασο : λιωστε το βουτυρο, και προσθεστε το στην αχνη. Ανακατεψτε καλα, και προσθεστε τοσο γαλα, ωστε να παρετε ενα κρεμωδες μειγμα, που να μπορει να στεκεται οταν αλειφτει. Κοψτε το κεϊκ οριζοντιως σε δυο κομματια, γεμιστε το με το μισο γλασο και διακοσμηστε το με το υπολοιπο.
* Αν δεν βρισκετε ξυνοκρεμα (sour cream) βαλτε σε ενα φλυτζανι μια κουταλια της σουπας ξυδι και προσθεστε τοσο γαλα, ωστε να γεμισει. Αφηστε το να σταθει κανα τεταρτακι πριν το χρησιμοποιησετε.
Παρασκευη :
Χτυπηστε τα αυγα με την βανιλινη και την ζαχαρη, να αφρατεψουν. Προσθεστε το βουτυρο, σε θερμοκρασια δωματιου, και συνεχιστε το χτυπημα, μεχρι να ασπρισουν. Προσθεστε την ξυνοκρεμα, το αλευρι και το κακαο, κοσκινισμενα, το αλατι, την σοδα και τελος το ξυδι. Χτυπηστε καλα το μιγμα να ομογενοποιηθει.
Βουτυρωστε μια φορμα για κεϊκ και ριξτε μεσα το μιγμα.
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C, για 35 λεπτα (δοκιμαστε αν ψηθηκε, με ενα καλαμακι για σουβλακια).
Βγαλτε απο τον φουρνο, αφηστε να κρυωσει για ενα τεταρτακι, ξεφορμαρετε, και αφηστε το να κρυωσει τελειως.
Ετοιμαστε το γλασο : λιωστε το βουτυρο, και προσθεστε το στην αχνη. Ανακατεψτε καλα, και προσθεστε τοσο γαλα, ωστε να παρετε ενα κρεμωδες μειγμα, που να μπορει να στεκεται οταν αλειφτει. Κοψτε το κεϊκ οριζοντιως σε δυο κομματια, γεμιστε το με το μισο γλασο και διακοσμηστε το με το υπολοιπο.
* Αν δεν βρισκετε ξυνοκρεμα (sour cream) βαλτε σε ενα φλυτζανι μια κουταλια της σουπας ξυδι και προσθεστε τοσο γαλα, ωστε να γεμισει. Αφηστε το να σταθει κανα τεταρτακι πριν το χρησιμοποιησετε.
RED DEVIL'S FOOD CAKE
Dopo aver preparato l' angel food cake, mi sembrava giusto, di preparare anche il devil's food cake, per avere tutto l'aldilà soddisfato!
Ancora una ricetta classica americana quindi. Non ha niente da fare con l'angel cake, questa è una torta al cacao di sapore ricco e di un particolare colore rosastro, risultato della reazione chimica tra aceto e bicarbonato. Si usa di rinforzare il colore però, aggiungendo del colore alimentare rosso. Oltre alla glassa al burro classica, si può utilizzare anche la ganache al cioccolato.
Ingredienti : 2 1/4 tazze di farina 00,
1/2 tazza di cacao amaro,
1 tazza di zucchero semolato,
1/2 tazza di zucchero di canna grezzo,
3/4 tazza di burro,
1 tazza di panna acida*,
2 uova,
1 cucchiaino di bicarbonato,
1/2 cucchiaino di sale fino,
1 vanillina,
1 cucchiaino di aceto.
per la glassa : 3 tazze di zucchero a velo,
1/3 tazza di burro,
3 cucchiai di latte.
Preprazione :
Sbattete le uova con lo zucchero e la vanillina. Aggiungete il burro, a temperatura ambiente, e continuate a sbattere, fino ad ottenere una crema chiara e spumosa. Aggiungete la panna acida, la farina ed il cacao, settacciati, ed infine, il sale, il bicarbonato e l'aceto. Sbattete per qualche mintuo, fino a prendere un composto omogeneo.
Imburrate una tortiera e versate il composto.
Infornate in forno già caldo, a 180°C, per 35 minuti (fate la prova dello stecchino, per assicurasri che sia cotto).
Sfornate, lasciate raffreddare per un quarto d'ora, sformate e lasciate la torta raffredare su una gratella.
Preprate la glassa : fate sciogliere il burro e aggiungetelo allo zucchero. Amalgamate energicamente e aggiungete tanto latte, fino ad avere una crema densa e spalmabile. Dividete la torta in due, farcite con metà della glassa e decoratela con il resto.
Sbattete le uova con lo zucchero e la vanillina. Aggiungete il burro, a temperatura ambiente, e continuate a sbattere, fino ad ottenere una crema chiara e spumosa. Aggiungete la panna acida, la farina ed il cacao, settacciati, ed infine, il sale, il bicarbonato e l'aceto. Sbattete per qualche mintuo, fino a prendere un composto omogeneo.
Imburrate una tortiera e versate il composto.
Infornate in forno già caldo, a 180°C, per 35 minuti (fate la prova dello stecchino, per assicurasri che sia cotto).
Sfornate, lasciate raffreddare per un quarto d'ora, sformate e lasciate la torta raffredare su una gratella.
Preprate la glassa : fate sciogliere il burro e aggiungetelo allo zucchero. Amalgamate energicamente e aggiungete tanto latte, fino ad avere una crema densa e spalmabile. Dividete la torta in due, farcite con metà della glassa e decoratela con il resto.
* Se non disponete la panna acida : versate un cucchiaio di aceto in una tazza e riempite di latte. Lasciate riposare per un quarto d'ora, prima di utilizzarlo.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.