0

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ♦♦ PATATE NELLA PENTOLA "GHIAHNI'"


ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

Φτωχικο φαγακι, αλλα παντα νοστιμο... Tρελλαινομαι να λιωνω τις πατατες με το πηρουνι και να μετατρεπω την μεριδα μου σε πουρε!
Σερβιρετε το με ενα μεγαλο κομματι φετα (το αγαπημενο μου!). Μπορει επισης να συνδευσει ψητα η τηγανητα κρεατικα.

Υλικα : 1,5 kg πατατες,
                1 κρεμμυδι,
                1 καροτο,
                1 σκελιδα σκορδο με τη φλουδα, 
                2 φλυτζανια τσαγιου σπιτικη πασσατα ντοματας (ή ετοιμη ντοματα στον τριφτη),
                2 κουταλιες σουπας ντοματοπελτε,
                1 κλαδακι φρεσκο θυμαρι,
                1 κουταλια σουπας ψιλοκομμενο μαϊντανο,
                5 κουταλιες σουπας ελαιολαδο,
                2 κουταλιες σουπας βουτυρο,
                1 φλυτζανι σπιτικο ζωμο κρεατος,
                1/2 κουταλακι ζαχαρη,
                αλατι και πιπερι.
Παρασκευη : 
Καθαριστε τις πατατες και κοψτε τες σε κυβους. 
Ψιλοκoψτε το κρεμμυδι και τριψτε το καροτο στον τριφτη. 
Σε μια κατσαρολα, βαλτε το λαδι με το βουτυρο και ροδιστε το κρεμμυδι με το σκορδο. Προσθεστε το καροτο και σωταρετε για 2-3 λεπτα. Προσθεστε τις πατατες και σωταρετε. Μολις αρχισουν να παιρνουν χρωμα, ριξτε τη τριμμενη ντοματα, τον ντοματοπελτε, διαλυμενο σε ενα φλυτζανι νερο, τον ζωμο, τη ζαχαρη και το θυμαρι. Ριξτε λιγο φρεσκοαλεσμενο πιπερι και ρυθμιστε το αλατι. Συμπληρωστε σε υγρα και αφηστε να σιγοβρασει για κανα μισαωρο ( σε χυτρα ταχυτητας 13 λεπτα στην χαμηλη πιεση). 
Λιγο πριν κατεβασετε απο τη φωτια, αφαιρεστε το σκορδο και οτι απεμεινε απο το θυμαρι, και προσθεστε τον μαϊντανο. 
Σερβιρετε το ζεστο.


PATATE NELLA PENTOLA "GHIAHNI"

Patate ghiahnì, cioè patate stufate...

Ingredienti : 1,5 kg di patate,
                            1 cipolla,
                            1 carota,
                            1 spicchio d'aglio in camicia, 
                            2 tazze di passata di pomodoro,
                            2 cucchiai di triplo-concentrato di pomodoro,
                            1 rametto di timo fresco,
                            1 cucchiaio di prezzemolo tritato,
                            5 cucchiai di olio di oliva,
                            2 cucchiai di burro,
                            1 tazza di brodo di carne,
                            1/2 cucchiaino di zucchero,
                            sale e pepe.
Preparazione : 
Sbucciate le patate e tagliatele a cubetti.
Tritate la cipolla e la carota. 
In una pentola mettete l'olio e il burro e rosolate la cipolla e l'aglio. Aggiungete la carota, saltate per qualche minuto, e poi le patate. Appena cominciano a prendere colore, versate la passata di pomosoro, il concentrato di pomodor, diluito in una tazza di acqua, il brodo, lo zucchero, e il timo. Aggiungete una bella spolverata di pepe macinata, regolate di sale, aggiungete un po di liquido se è necessario (acqua o brodo), e lasciate cuocere a fuoco moderato per ca 30 minuti ( in pentola a pressione 13 minuti a pressione bassa). 
Poco prima di ritirare dal fuoco, aggiungete anche il prezzemolo ed eliminate l'aglio e quel che resta dal rametto di timo.
Servite caldo con un bel pezzo di formaggio fèta (ve lo raccomano è ottimo!).
Può accompagnare carne arrostita o fritta. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.