ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ASTI MARTINI
Το σερβιρισμα του αγαπημενου μου Asti Martini με φραουλες, μου εδωσε την ιδεα για μια ιδιαιτερη μαρμελαδα.
Υλικα: 1 kg φραουλες (καθαρο βαρος της σαρκας),
400 gr ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο ακατεργαστη,
1 μικρο μπουκαλακι (200 ml) Asti Martini ,
απο 1 λεμονι τον χυμο,
1 1/2 κουταλακι του γλυκου φυτικη πηκτινη.
Παρασκευη :
Διαλεξτε ωριμες φραουλες, αλλα μην χρησιμοποιησετε αυτες που ειναι πολυ ταλαιπωρημενες. Πλυντε τις φραουλες, αφαιρεστε το κοτσανακι και κοψτε τες σε μικρα κομματακια. Βαλτες τες σε ενα ευρυχωρο γυαλινο σκευος, πασπαλιστε τες με τη μιση ζαχαρη και περιχυστε τες με το Asti Martini. Αφηστε να σταθουν για 2 ωρες.
Πολτοποιηστε τες, με τη βοηθεια του μπλεντερ. Βαλτε τες σε μια κατσαρολα, προσθεστε την υπολοιπη ζαχαρη, τον χυμο απο το λεμονι, φιλτραρισμενο, και τον αστεροειδη γλυκανισο. Αφστε να βρασουν σε σιγανη φωτια, για μιση ωριτσα, αφαιρωντας τον αφρο που θα σχηματιστει. Αφαιρεστε τον αστεροειδη γλυκανισο, προσθεστε την πηκτινη και αφηστε να βρασει για ακομη 10 λεπτα, μεχρι να δεσει.
Οσο η μαρμελαδα ειναι ακομη πολυ ζεστη, γεμιστε τα αποστειρωμενα βαζα εως 1 εκ απο το χειλος, κλειστε τα καπακια, και αναποδογυριστε τα. Αφηστε τα να κρυωσουν αναποδογυρισμενα, για να γινει η κονσεβοποιηση.
Siccome la sperimentazione in cucina non ha tregua, ho preparato una confettura di fragole con ingredienti un po'insoliti.
Ingredienti : 1 kg di fragole (peso netto della polpa),
400 gr di zucchero di canna grezzo,
200 ml di Asti Martini,
da 1 limone il succo filtrato,
1 1/2 cucchiaino di pectina.
Preparazione :
Scegliete delle fragole mature, ma belle intere. Lavate e mondate le fragole, eliminate il picciolo e tagliatele a pezzetti. Versatele in un recipiente capiente, cospargete con meta dello zucchero e versate l'Asti Martini. Coprite con pellicola trasparente e lasciate riposare per un paio di ore.
Frullate il composto delle fragole, e versatelo in una pentola. Aggiungete il resto dello zucchero, il succo del limone e l'anice stellato. Portate ad ebbollizione e lasicate cuocere a fuoco basso, per mezz'oretta, eliminando la sciuma che si formerà. Eliminate l'anice stellato, aggiungete la pectina e lasciate cuocere per ancora 10 minuti, fino ad rapprendere.
Invasate in vasi sterilizzati, quando sarà ancora scottente. Riempite fino ad 1 cm dall'orlo e chiudete il coperchio. Capovolgete e lasicate raffreddare capovolti, per formare il vuoto d'aria.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.