0

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ // INSALATA DI BARBABIETOLE E MELE


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ

Μια πικαντικη, χρωματιστη σαλατα με γλυκοξινη γευση. Η κλασσικη παντζαροσαλατα σε νοσιμη παραλλαγη!

Υλικα : 5 μετρια παντζαρια,
                1 μεγαλο πρασινο μηλο,
                1 μετριο κρεμμυδι,
                1 σκελιδα σκορδο,
                4 κουταλιες της σουπας μηλοξυδο,
                5-6 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
                αλατι.
Παρασκευη : 
Βραστε τα παντζαρια σε αλατισμενο νερο, μεχρι να μαλακωσουν. Αφηστε τα να κρυωσουν, καθαριστε τα απο την φλουδα τους και κοψτε τα σε ροδελλες, παχους 1
εκ. 
Πλυντε καλα το μηλο, καθαριστε το απο το κοτσανι και τους σπορους, και κοψτε το σε φετουλες; αν ειναι βιολογικο μπορειτε να μην το ξεφλουδισετε.
Κοψτε το κρεμμυδι σε ροδελλες. 
Κοψτε το σκορδο και αυτο σε λεπτες φετες.
Σε ενα γυαλινο ταπερ, τοποθετειστε τα υλικα σε στρωσεις, ανταλασσοντας τις φετες των παντζαριων, με το μηλο, τις ροδελλες απο το κρεμμυδι και το σκορδο. Αλατιστε κατα το γουστο σας και περιχυστε με το κρασι και το λαδι. Κλειστε το ταπερ και βαλτε το στο ψυγειο για αρκετες ωρες (ή για ολη τη νυχτα), και μην ξεχασετε να το ανακινησετε 2-3 φορες, να αναμειχθουν τα υλικα. 
Οταν σερβιρω αυτη την σαλατα, συνηθως δεν παρουσιαζω τα κρεμμυδια και το σκορδο, τα οποια τα βαζω μονο για το αρωμα. Τακτοποιηστε ωραια τις φετες απο τα παντζαρια και τα μηλα σε ενα πιατο σερβιρισματος, και περιχυστε με λιγο ελαιολαδο.

* Οκτωβριος 2015 : ενημερωση της αναρτησης με νεες φωτογραφιες


INSALATA DI BARBABIETOLE E MELE

Un' insalata di gusto agrodocle, colorata e stuzzicante.
Ingredienti : 5 barbabietole medie,
                            1 mela verde grande,
                            1 cipolla media,
                            1 spicchio d'aglio,
                            4 cucchiai di aceto di mele,
                            5-6 cucchiai di olio di oliva,
                            sale.
Preparazione :
Lessate le barbabietole in acqua salata, fino ad intenerire. Lasciate raffreddare, sbucciatele e tagliatele a rondelle, spesse 1 cm. 
Lavate la mela, eliminate il torsolo e tagliatela a fettine; se è una mela bio non sbucciatela.
Tagliate la cipolla a rondelle.
Tagliate l' aglio a fettine.
In un recipiente di vetro, sistemate il tutto, altrenando le fette di barbabietola con quelle della mela, le rondelle della cipolla e l'aglio. Salate a piacere e irrorate con l'aceto e l'olio. Coprite il recipiente, e lasicatelo riposare nel frigo per parecchie ore (magari per tutta la notte), agitandolo per 2-3 volte. 
Sistemate le fette delle barbabietole e delle mele in un vassoio da portata. Irrorate con un filo di olio di oliva. 

* ottombre 2015 : aggiornamento del post con nuove foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.