0

ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΝΦΙ ♦♦ FETTE D' ARANCIA CONFIT


ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΝΦΙ

Το κονφι ειναι μια μεθοδος για να διατηρησουμε τα φρουτα. Η ζαχαρη παιζει τον ρολο του συντηρητικου και ενισχυει την γευση και το αρωμα. Τα μικρα φρουτα τα χρησιμοποιουμε ολοκληρα, ενω τα μεγαλυτερα τα κοβουμε σε κομματια η φετες.
Η μεθοδος παρασκευης μοιαζει πολυ με αυτη των ζαχαρωμενων φλουδων πορτοκαλιου. Μπορειτε να τις χρησιμοποιησετε για να γαρνιρετε και να διακοσμησετε κεϊκ και τουρτες, ή να τις βουτηξετε σε λιωμενη κουβερτουρα και να δημιουργησετε νοστιμα και αρωματικα γλυκακια.

Υλικα : 500 gr φετες πορτοκαλιου,
                400 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                450 ml νερο,
                1 κουταλια της σουπας χυμο λεμονιου.
Παρασκευη : 
Εννοειται οτι τα πορτοκαλια που θα χρησιμοποιησετε, πρεπει να ειναι βιολογικα, ακερωτα, και με οσο το δυνατον πιο καθαρη φλουδα, χωρις σημαδια και χτυπηματα. Πλενετε καλα τα πορτοκαλια και τα σκουπιζετε. Τα κοβετε σε φετες παχους 0,5 εκ. 
Σε ενα κατσαρολακι, βαζετε το νερο τη ζαχαρη και τον χυμο λεμονιου. Μολις αρχιζουν να βραζουν, ριχνετε μεσα τις φετες απο τα πορτοκαλια. Τις αφηνετε να σιγοβρασουν, σκεπασμενες, μεχρι να εξατμιστει σχεδον ολο το υγρο. 
Τις βγαζετε και τις αραδιαζετε πανω σε μια σχαρα φουρνου, οπου εχετε στρωσει αντικολλητικο χαρτι.
Τις βαζετε στον φουρνο, στους 150°C, στον αερα, για 15 λεπτα. Τις βγαζετε και τις αφηνετε να στεγνωσουν. 
Διατηρουνται σε κλειστο γυαλινο βαζο για αρκετους μηνες.


FETTE D' ARANCIA CONFIT

Questa ricetta rassomiglia molto alle scorze d' arancia candite.
Potete utilizzarle per decorare torte, o immergerle in cioccolato fondente fuso, e preparare dei deliziosi dolcetti.

Ingredienti : 500 gr di fette di arancia,
                            400 gr di zucchero,
                            450 ml di acqua,
                            un cucchiaio di succo di limone.
Preparazione : 
Certo le arance che userete, devono essere non trattate, con buccia spessa e non guastata da macchie etc. Lavate bene le arance e asciugatele. Tagliatele a fettine di 0,5 cm di spessore. 
Versate in un pentolino l'acqua con lo zucchero ed il succo di limone. Portatelo ad ebollizione, e immergete le fette delle arance. Lasciate cuocete coperto a fuoco basso, finchè quasi tutta l'acqua si evapori. 
Togliete le fette dal pentolino e mettetele su una teglia, foderata di carta da forno, antiaderente.
Infornate a 150°C a forno ventilato, per 15 minuti. Sfornate e lasciatele asciugare. 
Si conservano in un barratolo di vetro, per parecchi mesi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.