0

ΦΙΝΑΝΣΙΈ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ // FINANZIERI CON LE VISCIOLE


ΦΙΝΑΝΣΙΈ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

Τα φινανσιέ (financiers) τα εχουμε ηδη γνωρισει εδω.
Η πλουσια, βουτυρατη, γευση τους με το εντονο αρωμα του πικραμυγδαλου, συνδυαζεται υπεροχα με το βυσσινο γλυκο.

Υλικα: 125 gr αλευρι γοχ,
               125 gr αμυγδαλοψυχα τριμμενη σε σκονη,
               125 gr beurre noisette (καραμελλωμενο βουτυρο),
               100 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
               1 κουταλια της σουπας ζαχαρη αρωματισμενη με βανιλια,               
               5 ασπραδια αυγων,
               1 πρεζα αλατι,
               1 κουταλακι του γλυκου baking powder,
               1/2 κουταλακι του γλυκου εσσανς πικραμυγδαλο,
               βυσσινο γλυκο κουταλιου.
Παρασκευη : 
Πρωτα απ'ολα παρασκευαζετε το beurre noisette: κοβετε το βουτυρο κομματακια και το βαζετε σε ενα κατσαρολακι. Το βαζετε σε χαμηλη φωτια. Μετα απο λιγο, θα σχηματιστει μια υπολευκη κρουστα στην επιφανεια του, η οποια θα αρχισει να καραμελλωνει, να καθιζανει και θα αναδιδει μια ευχαριστη μυρωδια απο ψημενα φουντουκια. Προσοχη, να μην καψετε το βουτυρο! Αποσυρετε το απο την φωτια, περαστε το απο ενα σουρωτηρι, ωστε να παρετε μονο το διαυγες υγρο, και αφηστε το να κρυωσει. 
Χτυπηστε τα ασπραδια με το αλατι μεχρι να παρετε μια σφιχτη μαρεγκα. Σε ενα σκευος, αναμειξτε ολα τα υπολοιπα υλικα. Ενσωματωστε την μαρεγκα με απαλες κινησεις απο κατω προς τα επανω. Τελος προσθεστε και το βουτυρο και ομογενοποιηστε. Αφηστε το μιγμα να σταθει για μιση ωρα. 
Βουτυρωστε και αλευρωστε τα ειδικα φορμακια για financiers ή τα κλασσικα φορμακια για τα muffins. Γεμιστε κατα τα 3/4 με το μιγμα. Στο κεντρο απο καθε φορμακι, τοποθετειστε ενα ή περισσοτερα βυσσινα, στραγγισμενα απο το σιροπι τους. 
Ψηστε τα σε προθερμασμενο φουρνο, στους 170°C για 30 λεπτα. Βγαλτε τα απο τον φουρνο και αφηστε τα να κρυωσουν.

 

FINANZIERI CON LE VISCIOLE

Golosi finanzieri al gusto di mandorle amare e visciole.

Ingredienti : 125 gr di farina 00,
                             125 gr di mandorle tritate finemente ( o farina di mandorle),
                             125 gr di burro nocciolato,
                             100 gr di zucchero semolato,
                             1 cucchiaio di zucchero vanigliato,      
                             5 albumi d'uova,                
                             1 pizzico di sale,
                             1 cucchiaino di lievito chimico in polvere,
                             1/2 cucchiaino di essenza di mandorle visciole,
                             visciole sotto sciroppo.
Preparazione : 
Prima di tutto preparate il beurre noisette: tagliate il burro a pezzi e lasciatelo sciogliere in un pentolino, su fuoco molto dolce. Ad un certo punto, si formerà una patina bianca in superficie che piano piano caramellizza e precipita nel fondo, sprigionando un piacevole aroma di nocciole tostate. Fate attenzione a non fare bruciare il burro! Ritirate subito dal fuoco, filtrate con un colino, in modo di ottenere solo la parte liquida, e lasciate raffreddare.
Montate gli albumi con un pizzico di sale, a neve ferma. In una ciotola settaciate la farina ed il lievito, aggiungete tutti gli ingredienti e amalgamate bene. Incorporate gli albumi al composto, delicatemente e con movimenti dal basso verso l' alto. Alla fine aggiungete anche il burro nocciolato e amalgamate bene. 
Lasciate riposare per mezz'oretta. 
Versate il composto in stampini imburrati ed infarinati, a forma di lingotto, o, in mancanza, nei soliti stampini per muffins. Posizionate una o più visciole, sgocciolate dal loro sciroppo, nel centro di ogni stampino. 
Infornate in forno preriscaldato a 170°C, modalità statico, per 30 minuti. 
Sfornate e lasciateli raffreddare.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.