0

ΒΥΣΣΙΝΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ♦♦ AMARENE IN GUAZZO


ΒΥΣΣΙΝΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ

Οπως εχω ηδη γραψει και την συνταγη για το λικερ βυσσινο, αυτη η συνταγη ηταν μια ιδεα για να ανακυκλωσω τα βυσσινα που χρησιμοποιησα. Ετσι παρελειψα το αλκοολ, αφου τα βυσσινα ηδη περιειχαν αρκετο, και τα αφησα να μπανιαριστουν μονο στο σιροπι και τα αρωματικα. Εγιναν πολυ πετυχημενα! Μπορειτε να τα χρησιμοποιησετε για  να διακοσμησετε διαφορες ζαχαροπλαστικες σας δημιουργιες, ή για να φτιαξετε σοκολατακια.

Υλικα : 500 gr βυσσινα,
                300 ml αλκοολ ποτοποιϊας 95°,
                500gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                500gr νερο,
               1 ξυλακι κανελα,
       απο 1/2 λεμονι ακερωτο, την φλουδα.
Παρασκευη : 
Πλυντε καλα τα βυσσινα και αφαιρεστε το κοτσανι τους. 
Ετοιμαστε το σιροπι βραζοντας το νερο με την ζαχαρη για 3 λεπτα. Αφηστε το να κρυωσει.
Βαλτε τα βυσσινα σε ενα βαζο με αεροστεγες κλεισιμο και προσθεστε το αλκοολ, το σιροπι και τα αρωματικα. Κλειστε το καπακι και αφηστε το βαζο σε σκοτεινο και δροσερο μερος για ενα μηνα. Ανακινειτε καθε λιγες μερες.


AMARENE IN GUAZZO

Come ho già scritto al post per il ratafià di amarene, ho riciclato le amarene usate per preparare il ratafià. Cosi, dalla ricetta seguente, ho omesso l'alcool, perchè le amarene erano già bagnate nell'alcool e ne contenevano parecchio, e le ho lasciate bagnare solo nel sciroppo. Sono venute buonissime. 
Potete usare le amarene in guazzo per decorare le vostre creazioni di pasticceria o per preparare cioccolatini. 

Ingredienti : 500 gr di amarene,
                             300 ml di alcool commestibile a 95°,
                             500 gr di zucchero,
                             500 gr di acqua,
                             1 stecca di cannella,
                        da 1/2 limone non trattato, la buccia.
Preparazione : 
Lavate le amarene, ed eliminate il picciolo. 
Preparate lo sciroppo facendo cuocere lo zucchero con l' acqua per 3 minuti, e lasciatelo raffreddare. 
Ponete le amarene in un barattolo, a chiusura ermetica. Aggiungete l'alcool, lo sciroppo e gli aromi. Chiudete il barattolo e lasciatelo stagionare a luogo fresco e buio, per un mese. Agitate di tanto in tanto.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.