ΛΙΚΕΡ ΜΕΝΤΑ
Δροσιστικο και πολυ αρωματικο, ειναι ιδανικο μετα απο ενα πλουσιο γευμα.
Υλικα : 500 ml καθαρη αλκοολη ποτοποιϊας 95°,
φρεσκα φυλλα μεντας,
1 Lt μεταλλικο νερο,
750 gr κρυσταλλικη ζαχαρη.
Παρασκευη :
Διαλεξτε μια αρωματικη ποικιλια μεντας. Η πιο καταλληλη ειναι η menta piperita, απ'οπου εξαγεται και το καλυτερο αιθεριο ελαιο. Κοψτε τα φυλλα της μεντας το πρωι, πριν αρχισει να κανει πολλη ζεστη, γιατι επηρεαζει την ποιοτητα του αιθεριου ελαιου. Πλυντε τα φυλλα προσεκτικα και σκουπιστε τα απαλα.
Βαλτε το αλκοολ σε ενα βαζο με αεροστεγες κλεισιμο. Ριξτε μεσα τοσα φυλλα μεντας, ωστε να καλυπτονται πληρως απο το αλκοολ. Κλειστε το καπακι και αφηστε το σε μερος δροσερο και σκοτεινο. Ανακινειστε το 2-3 φορες μεχρι την επομενη ημερα.
Την επομενη, αφαιρεστε τα φυλλα, που στο εν τω μεταξυ θα εχουν ξεθωριασει και θα γινουν ευθρυπτα. Προσθεστε φρεσκα φυλλα και επαναλαβετε την διαδικασια. Την τριτη ημερα, φιλτραρετε το αλκοολ, πρωτα με ενα σουρωτηρι και επειτα με χαρτινα φιλτρα, για καφε.
Ετοιμαστε το σιροπι : βαλτε το νερο και την ζαχαρη σε ενα κατσαρολακι. Bαλτε το στη φωτια, ανακατεψτε μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη και αφηστε το να βρασει για 5 λεπτα. Κατεβαστε το απο την φωτια και αφηστε το να κρυωσει τελειως.
Ξαναβαλτε το αρωματισμενο αλκοολ στο βαζο, προσθεστε το σιροπι, καπακωστε και ανακινηστε καλα. Αφηστε το λικερ να ωριμασει, για ενα μηνα, σε μερος δροσερο και σκοτεινο.
Διαλεξτε μια αρωματικη ποικιλια μεντας. Η πιο καταλληλη ειναι η menta piperita, απ'οπου εξαγεται και το καλυτερο αιθεριο ελαιο. Κοψτε τα φυλλα της μεντας το πρωι, πριν αρχισει να κανει πολλη ζεστη, γιατι επηρεαζει την ποιοτητα του αιθεριου ελαιου. Πλυντε τα φυλλα προσεκτικα και σκουπιστε τα απαλα.
Βαλτε το αλκοολ σε ενα βαζο με αεροστεγες κλεισιμο. Ριξτε μεσα τοσα φυλλα μεντας, ωστε να καλυπτονται πληρως απο το αλκοολ. Κλειστε το καπακι και αφηστε το σε μερος δροσερο και σκοτεινο. Ανακινειστε το 2-3 φορες μεχρι την επομενη ημερα.
Την επομενη, αφαιρεστε τα φυλλα, που στο εν τω μεταξυ θα εχουν ξεθωριασει και θα γινουν ευθρυπτα. Προσθεστε φρεσκα φυλλα και επαναλαβετε την διαδικασια. Την τριτη ημερα, φιλτραρετε το αλκοολ, πρωτα με ενα σουρωτηρι και επειτα με χαρτινα φιλτρα, για καφε.
Ετοιμαστε το σιροπι : βαλτε το νερο και την ζαχαρη σε ενα κατσαρολακι. Bαλτε το στη φωτια, ανακατεψτε μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη και αφηστε το να βρασει για 5 λεπτα. Κατεβαστε το απο την φωτια και αφηστε το να κρυωσει τελειως.
Ξαναβαλτε το αρωματισμενο αλκοολ στο βαζο, προσθεστε το σιροπι, καπακωστε και ανακινηστε καλα. Αφηστε το λικερ να ωριμασει, για ενα μηνα, σε μερος δροσερο και σκοτεινο.
LIQUORE ALLA MENTA
Rinfrescante e molto aromatico, è il dopopasto ideale!
Ingredienti : 500 ml di alcool puro a 95° commestibile,
foglie fresche di menta piperita,
1 Lt di acqua minerale naturale senza gas,
750 gr di zucchero semolato.
Preparazione :
Scegliete una varietà di menta aromatica (ne esistono tante..). La più adatta è la menta piperita. Raccogliete le foglie la mattina presto, quando non fa ancora troppo caldo. Lavatele delicatemente e asciugate con un panno.
Versate l'alcool in un baratolo di vetro a chiusura ermetica. Aggiungete tante foglie da poter essere coperte completamente dall'alcool. Tappate e lasciatelo in un posto fresco e buio. Agitate per 2-3 volte fino al giorno successivo. Il giorno dopo, eliminate le foglie di menta, che nel frattempo sono schiarite e diventate franabili. Aggiungete foglie di menta fresche e ripetete.
Il terzo giorno, filtrate l'alcool aromatizatto e tinto di un bel colore verde smeraldo, prima con un colino, e dopo con filtri di carta, per il caffè.
Preparate lo sciroppo : Versate l'acqua in una casseruola e aggiungete lo zucchero. Portatelo ad ebbollizione, mescolando fino a fa sciolgiersi lo zucchero completamente. Lasciate cuocere per 5 minuti, ritirate dal fuoco e lasciatelo raffreddare completamente.
Versate l'alcool nel barattolo, aggiungete lo sciroppo, tappate e agitate. Lasciatelo stagionare per un mese, in luogo fresco e buio.
Scegliete una varietà di menta aromatica (ne esistono tante..). La più adatta è la menta piperita. Raccogliete le foglie la mattina presto, quando non fa ancora troppo caldo. Lavatele delicatemente e asciugate con un panno.
Versate l'alcool in un baratolo di vetro a chiusura ermetica. Aggiungete tante foglie da poter essere coperte completamente dall'alcool. Tappate e lasciatelo in un posto fresco e buio. Agitate per 2-3 volte fino al giorno successivo. Il giorno dopo, eliminate le foglie di menta, che nel frattempo sono schiarite e diventate franabili. Aggiungete foglie di menta fresche e ripetete.
Il terzo giorno, filtrate l'alcool aromatizatto e tinto di un bel colore verde smeraldo, prima con un colino, e dopo con filtri di carta, per il caffè.
Preparate lo sciroppo : Versate l'acqua in una casseruola e aggiungete lo zucchero. Portatelo ad ebbollizione, mescolando fino a fa sciolgiersi lo zucchero completamente. Lasciate cuocere per 5 minuti, ritirate dal fuoco e lasciatelo raffreddare completamente.
Versate l'alcool nel barattolo, aggiungete lo sciroppo, tappate e agitate. Lasciatelo stagionare per un mese, in luogo fresco e buio.
wow it has a brght and green color.perfect photos.
ΑπάντησηΔιαγραφήunfortunately google translate is not enough.I use translate to English.This is better than translate to Turkish from Greek.
This is a good idea, i will try it too! Thank you, you always have brilliant ideas!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνώ το χρώμα ήταν υπέροχο τις δύο πρώτες ημέρες άλλαξε σε λαδοκαφε τι λάθος έκανα
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρησιμοποιησες καθαρη αλκοολη? αν οχι ειναι φυσικο να αλλαξει το χρωμα, γιατι το νερο που περιεχεται σε αλκοολουχα ποτα, οπως βοτκα,τσιπουρο ή γκραπα, οξειδωνει την χλωροφυλλη και το χρωμα γινεται ακριβως λαδοκαφε ...
Διαγραφή