0

ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ // RATAFIA' DI VISCIOLΕ

 
ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ

Υλικα : 600 gr βυσσινα,
                400 ml καθαρο οινοπνευμα ποτοποιιας 95°,
                750 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
                1 Lt μεταλλικο νερο,
                1/2 ξυλακι κανελα.
Παρασκευη : 
 Αφαιρεστε τα κοτσανια απο τα βυσσινα, πλυντε τα και στεγνωστε τα σε απορροφητικο χαρτι. Βαλτε τα σε ενα βαζο με αεροστεγες καπακι και προσθεστε το αλκοολ, να τα σκεπασει. Κλειστε το βαζο και βαλτε το σε δροσερο και σκοτεινο μερος και αφηστε το για 40 μερες. 
Οταν περασει ο απαιτουμενος χρονος, στραγγιστε το αλκοολ απο τα βυσσινα και μετα φιλτραρετε το με φιλτρο για καφε, ωστε νε παρετε ενα διαυγες υγρο. 
Ετοιμαστε το σιροπι : βαλτε το νερο, την ζαχαρη και την κανελα σε ενα κατσαρολακι και βαλτε τα να βρασουν. Ανακατεψτε καλα, ωστε να διαλυθει η ζαχαρη. Αφηστε το να σιγοβρασει για 5 λεπτα, και αποσυρετε το απο την φωτια. Αφαιρεστε την κανελα και αφηστε το να κρυωσει εντελως. 
Αναμειξτε το σιροπι με το αρωματισμενο αλκοολ και βαλτε το σε μπουκαλια. Αφηστε τα σε δροσερο και σκοτεινο μερος για εναν μηνα ακομη, ωστε να ωριμασει το λικερ.
Τα βυσσινα που χρησιμοποιησατε για να φτιαξετε το λικερ, μην τα πεταξετε. Βαλτε τα ξανα στο βαζο, και φτιαξτε μεθυσμενα βυσσινα! Προσοχη ομως, γιατι περιεχουν το κουκουτσι!


RATAFIA' DI VISCIOLE

Ingredienti : 600 gr di visciole,
                            400 ml alcool puro a 95°,
                            750 gr di zucchero semolato,
                            1 Lt d' acqua minerale naturale senza gas,
                            1/2 stecca di cannella.
Preparazione : 
Eliminate il picciolo dalle visciole, lavatele, asciugate con carta assorbente e mettetele in un barattolo a chiusura ermetica. Aggiungete l'alcool, che deve coprirle completamente. Chiudete il barattolo e mettetelo in un posto fresco e buio. Lasciate le visciole macerare nell'alcool per 40 giorni. 
Trascorso il tempo necessario, filtrate l'alcool, prima con un colapasta, per eliminare le visciole, e poi con filtro di caffè, per avere un liquido transparente. 
Preparate lo sciroppo : mettete lo zucchero, l'acqua e la cannella in una pentola e portateli ad ebollizione. Mescolate per far sciogliere lo zucchero completamente. Lasicate cuocere a fuoco dolce per 5 minuti e poi ritorate dal fuoco. Eliminate la cannella e lasicate lo sciroppo raffredare completamente. 
Mescolate lo sciroppo con l'alcool ed imbotigiliate. Lasciate il liquore in un posto fresco e buio per ancora un mese, a stagionare.
Le visciole che avete utilizzato per fare il ratafià, non buttatele via. Potete utilizzarle per preparare amarene in guazzo. Attenzione però, perchè contengono il nocciolo!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.