0

ΝΟΥΑ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ♦♦ FILETTO DI MANZO ALL'UVA


ΝΟΥΑ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Υλικα
για 4 ατομα : 4 κομματια νουα μοσχου (500-600gr περιπου),
                    3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
                    3 κουταλιες της σουπας βουτυρο,
                    1 κιτρινο κρεμμυδι,
                    1 σκελιδα σκορδο,
                    1 καροτο,
                    300gr σταφυλια,
                    5-6 φρεσκα φυλλα φασκομηλο,
                    1 κουταλια της σουπας τριμμενο δεντρολιβανο,
                    5-6 κεδροκουκουτσα,
                    ζωμο κρεατος,
                    2 κουταλιες της σουπας corn flour,
                    φρεσκοτριμμενο μαυροπιπερο,
                    αλατι.
Παρασκευη : 
Βαλτε το ελαιολαδο με το βουτυρο σε μια σωτεζα και ροδιστε τα κομματια απο το κρεας. Προσθεστε το κρεμμυδι, ψιλοκομμενο, και αφηστε το να σωταριστει για μερικα λεπτα, μεχρι να μαραθει το κρεμμυδι. Προσθεστε 2 ποτηρια ζεστο ζωμο, το καροτο, κομμενο σε κομματια, το σκορδο, τα μυρωδικα, αλατι και πιπερι. Σκεπαστε την σωτεζα με το καπακι της, και αφηστε το φαγητο να βρασει σε μετρια φωτια, για 1 ωρα. Συμπληρωστε με ζωμο, αν χρειαζεται. Αφαιρεστε το καροτο, το σκοδρο, το φασκομηλο και τα κεδρκουκουτσα. Αφαιρεστε τα κουκουτσια απο τα σταφυλια, και προσθεστε τα σταφυλια στο φαγητο. Αφηστε το να βρασει για 10 λεπτα ακομη. Διαλυστε το corn flour σε λιγο χλιαρο ζωμο, και προσθεστε το στο φαγητο, ανακατευντας. Σβυστε την φωτια, και αφηστε το να σταθει 10 λεπτα ακομη. 
Σερβιρετε το ζεστο, συνοδευμενο με ατζεμ πιλαφι .


FILETTO DI MANZO ALL'UVA

Ingredienti 
per 4 persone : 4 filetti di manzo (500-600gr ca),
                       3 cucchiai d' olio di oliva,
                       3 cucchiai di burro,
                       1 cipolla gialla,
                       1 spicchio d'aglio,
                       1 carota,
                       300gr di uva,
                       5-6 foglie di salvia,
                       1 cucchiaio di rosmarino trittato,
                       5-6 bacche di ginepro,
                       brodo di carne,
                       2 cucchiai di maizena,
                       pepe macinato,
                       sale.
Preparazione : 
In un tegame, ponete l'olio ed il burro e rosolate la carne. Aggiungete la cipolla trittata, e lasciatela soffriggere per qualche minuto, fino ad appassire la cipolla. Aggiungete 2 bicchieri di brodo caldo, l'aglio, la carota, tagliata a tocchetti, gli aromi, salate e pepate. Coprite il tegame con il suo coperchio e lasciatelo cuocere, a fuoco moderato, per 1 ora. Aggiungete qualche mestolo di brodo, se necessario. Eliminate la carotta, la cipolla la salvia e le bacche di ginepro. Eliminate i semi dall'uva e versatela nel tegame.  Lasciate cuocere per 10 minuti ancora. Diluite la maizena in poco brodo tiepido e versatela nel tegame, mescolando. Spegnete il fuoco e lasciatelo stare per 10 minuti. 
Servite accompagnato da riso agem pilafi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.